reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam!
Dziękujemy za życzenia dla Karolinki, również te na Naszej Klasie :-)

MamaBoo super, że Oskarek dobrze się czuje :tak:.

Basia nie martw się, jest duża szansa że zwolni się miejsce w przedszkolu, w naszym przypadku tak właśnie było :tak:. A czemu Kamilka nie przyjęli???

My już po imprezce, było bardzo fajnie, Karolinka dostała mało prezentów bo było mało gości, nie przyjechał chrzestny i moja teściowa (przyjedzie dziś :crazy:). Ale każdy prezent cieszy, :tak:dostała laptopik, pieniążki, ubranko, konika, noi mnóstwo słodyczy (zajączki, jajeczka itp.;-)) dwa w jednym zajączek i urodzinki:tak:. Od nas dostała oryginalnego kucyka Pony z akcesoriami :tak:.

reklama
Dzięki dziewczyny za życzonka dla Karolki:-)! Przyznaję się, zgapiłam od Was ten pomysł z lalą :zawstydzona/y:;-):-D:tak::-)

Justyna super załącznik :-)zwłaszcza Lenka w roli kurczaczka :-D, chyba jest podobna do męża, co? Obydwie i Lena i Liwia pozowanie mają już chyba we krwi :tak:

Ostatnia edycja:
Iza - buziaki dla Trzylatki

Baśka - ja składałam do 3 przedszkoli i nie wiem nic jeszcze. u nas jest zasada, że do grupy trzylatków w pierwszej kolejności przyjmowane są dzieci rocznikowo i rodzice pracujący i tona innych. w niektórych przedszkolach życzą sobie pieczątki z zakładów pracy. a które macie miejsce na liście rezerwowej?

Justa - ale Lenka pięknie dźwiga główkę

my porządziliśmy w Święta. bylismy na 18-tce mojego chrześniaka. Tito poszalał na maksa. w sumie zdjęć mamy tyle co nic - pierwszy raz chyba... ale wariactwa były górą.

U nas wyniki w przedszkolu były 8 kwietnia o 16 tak podobno na całym śląsku jest. I do 22 kwietnia do godz. 14.00 mają rodzice czas żeby potwierdzić czy dziecko będzie chodziło. Zasady u nas były takie, że pierwszeństwo mają:
- sześciolatki
- pięciolatki
- dzieci samotnych matek, rozwiedzionych
- dzieci które mają rodzeństwo
- obydwoje rodzice pracujący
My spełniamy tylko to ostatnie kryterium. Poza tym dyrektorzy przedszkoli dane wklepują do komputera i on sam wybiera dzieci wg kryteriów. Myśmy nawet nie wpisali przedszkola drugiego wyboru bo była możliwość do 7 chyba...ja nawet niespodziewałam sie, że u nas na osiedlu będzie taki boom bo co roku bez problemu się dostawały. Jestesmy na liście rezerwowej nr 1 w dwóch przedszkolach i 23 kwietnia się wyjaśni czy któreś z rodziców zrezygnowało albo nie potwierdziło, ze dziecko będzie chodziło. Modlę sie, żeby ktoś się zagapił....

Iza - wiem, ze w trakcie roku któreś dziecko rezygnuje ale ja nie moge zostac bez przedszkola we wrzesniu i czekać aż sie zwolni bo gdzie Kamilka przetrzymam. Do końca sierpnia ma prawo chodzić do żłobka a od września musi mieć przedszkole i wolałabym na osiedlu bo to dla mnie wygoda a drugie przedszkole jest koło mojej pracy i tam ewentualnie mogę go zawozić ale przez zimę bedzie ciężko bo małego już nie daje rady na rękach nosić a po śniegu wózkiem nie pojadę.

Prawdopodobnie idę na prawo jazdy niedlugo bo widzę, ze to mi tak czy siak ułatwi troszkę życie.Strasznie się boję ale muszę spróbować...

witam:))
Baska mam nadzieje ze dostaneicie sie do przedszkola.

u nas wyniki sa w jednym przedszkolu 23 kwietania a reszta na poczatku maja.
ja mam nadzieje ze mala sie dosatnie bo jak nie to ciezko to widze.

dziewczyny mam pytanko, moglybyscie mi polecic jakiegos fotografa, takiego na sluby (wmaire taniego) z okolic siemainowic??

Basia - w Sosnowcu niektóre przedszkola mają nabór do połowy kwietnia. my w czerwcu będziemy składać jeszcze wniosek do przedszkola refundowanego z UM - fajnie byłoby się tam dostać, bo m.in. jest tam również rehabilitacja.

a co do rekrutacji - mnóstwwo osób kłamie co do samotnego wychowywania dziecka, a potem dziecko wszystko wygaduje w przedszklu albo dziecko jest przez tatę odbierane z przedszkola.

Ostatnia edycja:
reklama
witam was po switach hehe

my bylismy w przedszkolu i wiki bedzie mogl isc dopiero od stycznia bo wtedy rocznikowo bedzie 2 latkiem jesli w tym roku konczyl by 2 lataka nawet jesli bylo by to ostatniego grudnia to mogl by isc od wrzesnia ze wszystkimi ale ze konczy w styczniu wiec dopiero od stycznia moze isc, ale ja sie zastanawiam jeszcze styczen- zima to najgorszy czas dla dzieci i nie wiem czy to dobry pomysl rzucic go na gleboka wode i zeby potem co chwile w domu siedzial ...

Do góry