reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
100 lat 100 lat niech zyje zyje nam .... ;D wszystkiego naj ... naj i jeszcze raz naj dla Soni z okazji skonczenia swojego 1 roczku zycia. Sandreos ucaluj mocno swoja iskierka . Ja niestety nie znam okluistow ,ale Kasia ma racje najpierw sie kieruj na Ceglana sa tam chyba najlepsi specjalisci jezeli chodzi o oczka .( marzy mi sie tam praca ::))
Poki co nie martw sie na zapas , wszystko na pewno bedzie ok ;) Trzymam kciuki .

MMM ;D Ty to sie masz tam dobrze , cieplo , jedzonko podstawiaja , ubierac sie i malowac nie musisz , nie mowiac juz o wychodzeniu gdziekolwiek w taka pogode , i jeszcze maz komputer ci przynosi ;D. Tak powaznie najwazniejsze ze wszystko w porzadku ,jestes pod fachowa opieka , i juz na dniach zobaczysz w real ;) swoje malenstwo .
Daj znac co i jak ;)

Karollka co sie z Toba dzieje ? zapracowana kobita no ;D Odezwij sie do nas .

No to by bylo na tyle , pocwiczylam , pocierpialam , pojadlam , popisalam , a zaraz :mad: pomarzne , bee
Milego dnia , caluski dla WAs pa

reklama
hello!!

sonia wszystkiego naj... pierwsze urodziny to poważny wiek...

aga ja też ćwiczę tylko wchodzenie po schodach, facet w portierni dziwnie na mnie patrzy i nie jedna pani mi już dzień dobry mówi, bo twierdzi że mnie już dobrze zna z widzenia :) :D o mało nie załapałam pracy w szpitalu w roznoszeniu papierów po szpitalu :) przynajmniej pożytecznie by było. Opieka jest SUPER, wszystkich bardzo serio traktują... mnie nie pozostało nic tylko rodzić... ale niektóre mamuśki to twarde sztuki nie dość że 4 dni były uczulane zastrzykami to po 2 kroplówkach ich dalej nie rusza... mam nadzieję że mnie to nie czeka...

Buziaki dla wszystkich

Sonia - wszystkiego najlepszego z okazji Twoich pierwszych Urodzinek. ogromne całuski

MMM: a Ty też zamierzasz być taką zatwardziałą Mamuśką?? nie rób nam tego, my chcemy zdjęcia zobaczyć szybciutko. A w jakim szpitalu leżysz? Miłego dnia

MMM hmm znam to ;D codziennie schody zaliczalam (4 pietro) + zakupy, podloga kazdego dnia wypucowana , oczywiscie na czworaka ;D. Wprawdzie niewiele to dalo i w rezultacie wyladowalam na wywolaniu , ale sie staralam ;D.
Takie zatwardziale mamuski tez tam lezaly , zal mi bylo , bo to po 2 tygodniach prowokacji przestawalo byc smieszne . Mnie ruszylo w dwa dni . Ale Tobie zycze porodu o czasie bez zbednych zastrzykow ;). Na Raciborskiej tez juz mnie znaly na obydwoch pietrach , bo przychodzilam tam na ktg, czy usg do mojej giny . Smialy sie ze mnie jak opowiadalam co robie zeby choc troszke szyjka sie skrocila . Proponowaly seksik z mezem ale i tak maly sie zaparl i czekal na najgorszy mroz ;D W dniu kiedy dostalam pierwszych skurczy po zastrzyku przechodzilam korytarz chyba ze 100 razy , od 15.30 do 21.00 bez przerwy .Trafilam na dyzur mojej doktorki i obiecalam jej ze urodze na jej dyzurze ;D. Nie za bardzo sie z tego cieszyla bo wiedziala ze moja akcja porodowa nie chce sie za bardzo rozwinac i czeka ja dluuuga noc. Ale coz nad ranem dokladnie 4.45 urodzil sie Oliverek , trzeba go bylo potraktowac Oksytocyna . Jeju mam nadzieje ze Cie nie postraszylam , w sumie niepotrzebnie o tym pisze . Ok bo juz chyba za duzo powiedzialam :-X
Nie martw sie bedzie wszystko po Twojej mysli ;)
Nie moge sie juz doczekac fotek bejbika ;D

Jeszcze sie zapomnialam pochwali ze moje male juz coraz czesciej staje samo . Dzis zrobilam zdjecie , to autentyk ;D, nie ustawialam go
hpim1345pop0tw.jpg

Ok zmykam pa

Dziekuje wszystkim w imieniu Soni.

Gratulacje dla Oliwiera, robi sie coraz bardziej samodzielny, nim sie obejzysz, a za bedzie Sonie podrywal ;)

MMM bedzie dobrze, mnie chwycilo nagle i poszlo szybko bez zadnych wywolywan. Moja siostre to juz nawet wypisywac chcieli mimo, ze juz po terminie byla i w tedy Amadeusz postanowil sie ruszyc i szbko poszlo.

Pozdrwawiam

cześć :)

sandros wszystkiego naj dla małej!!
miprezentgif1iz.gif

aga77 nio fakt,trochę jestem zapracowana :) mały pięknie stoi ;D ( oczywiście nieustawiany ;) )

dziewczyny kurcze,mam nadzieję że ja nie będę tak długo się "męczyć " tylko mała hop wyskoczy ;D i to tak tydzień przed terminem ;D hihi i to jeszcze 39 dni!!!! suuuper :)

wczoraj kupiłam w końcu ciepłe rękawiczki,ale się na nie wykosztowałam ;D całe 3 złote ;D nie ma to jak targ koło przystanku i szybka reakcja na zimno ;D

i już uraczyłam tej przyjemności jaką jest wstawanie co najmniej dwa razy w nocy do kibelka,eh. :)

miłego dzionka babeczki

Dzien Doberek :D

Karollka zycze Ci tego , zebys szybciutko urodzila , co do kiedy to nastapi sama juz nie wiem co lepiej , czy przed terminem ,czy po. Moze moja gin mnie w ten sposob uspokajala mowiac ze im pozniej tym lepiej.
Zdjecia sa naprawde w 100% orginalne , jeszcze ze dwa razy w ciagu dnie przy mnie Oliverkowi udalo sie wstac . Krzeselko do karmiena robi sie niebezpieczne , a samo karmienie trwa dluzej , bo maly non stop z niego wylazi.
Bylam dzis u pani doktor popytac sie o szczepionke przeciwko grypie . Dzieci mozna szczepic po 6 m-cu zycia , kosztuje ok 27 zl i trzeba zaszczepic maluszka 2x w miesiacu.
Skonczylo sie na info bo szczepionek nie ma i prawdopodobnie nie bedzie jeszcze dlugo , po drugie czy ochroni ona np przed ptasia grypa tego nikt nie wie .

Sandros ;D Sonia na pewno wpadnie Oliverkowi w oko , bardzo lubi dziewczyny a im mlodsza tym lepiej ;D. Niech no tylko wyskoczy z rodzinnego gniazdka na wlasnych nozkach .

hej a gdzie reszta mamusiek?
Lilith ?? odezwij sie jak samopoczucie? Kasia , MMM , a miza to juz w ogole gdzies nam wsiakla.
Lece , pa , caluski

reklama
Cześć Dziewczyny!!

Szybka relacja z dzisieszego ranka i wizyty. Małemu spadało tętno co zaniepokoiło pielęgniarkę i już z samego rana położyła mnie pod ktg, ale pani dr swierdziła że jest wszystko ok, a te spadki tętna biorą się od tego że mały ma już nisko głowę, którą uciskają kości miednicy i dlatego tak się dzieje, ale to nic strasznego- uspakajała. Od jutra zaczynam brać zastrzyki uczulające i jak do poniedziałku nie ruszy to podłaczają mnie pod kroplówkę już w poniedziałek!!

Buziaki dla wszystkich

acha kaśka leże w gliwicach

Do góry