reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam,

Wyprawa sie bardzo udala, cos mi zdjecia nie wszystkie pokazalo... Po remoncie kompa, mam stara przegladarke i wszystko chodzi mi jak krew z nosa, strona forum laduje mi sie ponad minute.
Ale ja wole nic nie sciagac, bo jak cos sie spierniczy teraz to Rafal bedzie zly, musze wiec teraz czekac, az bedzie mial wolne i sciagnie mi nowsza wersje Internet Exp.

Aga77 zapraszam, Sonia bedzie miala towarzystwo, a bardzo lubi dzieci.

Kurcze, teraz zyje w niepewnosci. W parku, na placu zabaw panuje ospa. Objawey wystepuja po 14 dniach, czekam wiec, czy Sonie dorwalo. Jak dopiero za dwa tygonie ja chwyci to super, bedzie juz po roczkowej imprezie i ospa bedzie z glowy. Przyznam, ze chcialabym, by ja przeszla, ale po roczku, wszystko juz zorganizowane, kosciol i te sprawy...

Co do jedzenia... Jejku, ja przez 3 miesiace to praktycznie jadlam tylko piers z kurczaka, ziemniaki i gotowana marchew, po innych rzeczach Sonia miala kolke, naszczescie po 3 miesiacu nagle koniec i zaczelam jesc prawie wszystko. Na truskawki to nie skusilabym sie, ale jadlam, bo juz nie karmilam ;)
Jedzcie teraz, potem roznie bywa, ale plusy - schudlam w tym okresie najwiecej, od tej pory do niedawna to stalam z waga i wygladem. Ostatnio dopiero znow sporo spadlam, ale nie na wadze, ale do spodni juz wchodze.

Dobra, koncze, musze doprowadzic dom do ladu, dzis byl zwariowany dzien i tak tez moje mieszkanie wyglada, a potem do nauki, juz mnie wygloszenie referatu i kolokwium czeka...

Trisz zawsze zadko sie pojawia. A jak z reszta to nie mam pojecia. Olgap napewno daleka jest od siedzenia przy kompie ;)

Milego wieczoru

reklama
ejo kobitki!! JESTEM!!! ;D ;D ;D
no nie gniewajcie sie na mnie ze tak żadko tu bywam ale po prostu moj mężulo często bierze kompa do pracy a jak wraca poźnym wieczorkiem to juz raczej nie siadam do niego bo trzeba troszku pobyć z mężulem, prawda?? :)
ale dziś ma to "okno na świat" wyłącznie do własnej dyspozycji!! niestety..bo moj chopek wyjechal do Warszawy i wroci dopiero jutro...strasznie nie lubie zasypiac sama..odwykłam od tego...
ojejku ale Wy przyszłe Mamuski macie dylematy z tym co jesc co kupic maluszkowi z kosmetykow..
więc jezeli moge cokolwiek Wam powiedziec to to że kazda z Was będzie musiała dojść drogą prób i błedow do tego co jęść...ja nie znam tej "przyjemnosci" wyrzeczeń jedzeniowych bo nie karmiłam maluszka piersią..niestety... tez kilogramy spadały mi duzo wolniej..
aaaaa zapomnialam sie pochwalic jestem po diecie i 4 kg zrzuciłam...teraz mocne postanowienie: gimnastyka na spłaszczenie brzuszka...stal sie troszkę mniejszy...ale to jeszcze nie to...hehehe.. ciekawe czy uda mi sie doprowadzic go do stanu idelanego...hmmm... łobocymy...
pozdro i buziale dla wszystykich dziewczynek!! czimajcie się wsie mamuski i mamuski brzuchatki, cięzaroweczki, zaglądne do Was znowu jutro... :-*
Musze sie Wam podzielić dzisiejszą katastrofą jaką moj maluszek musiał przeżyc, mianowicie upadek z krzesła...nie wiem jak to się stało...ale stało się..kumpela trzymala go i gadała do mnie a on stał sobie na krzesłku i bawił się klawiaturą i nagle widzę że mały leci na podłoge prosto głowką...piłysmy sobie cipuszki winko, klachałysmy zamiast pilnować maluszka tak jak należy..boze TO BYŁOOOO STRASZNEEEEEE!!!!! :o :o :o Cały dzień się szlajałam...od 13stej do 20stej...
Lilith cieszę się bardzo zę juz lepiej z tą Twoją dietką, zobaczysz jak niedługo będziesz sie ograniczac , a brzusio masz juz pokaźny, sliczniutki!!! :)
sandrosextra wycieczke mialas...widac po fotkach, ale gdzie Wy sie tak wspnaliscie??kaj wyscie to byli...bo chyba nie doczytałam... ;)
karolinna :-* :-* :-* zagladam jednak do Was a jak sie rozpisze to nie wiem kiedy skonczyc :laugh: :laugh:
pozdro i buziale dla wszystykich dziewczynek!! czimajcie się wsie mamuski i mamuski brzuchatki, cięzaroweczki, zaglądne do Was znowu jutro... :-*

aaa zapomnialam jeszcze fotki z naszej niedzielnej wycieczki!! bylismy na skrzycznem..
;D ;D ;D... ale to w next post..

ale namieszałam w tym poprzednim poscie  ::) ::) ::)  :D :D :D a to obiecane fotki...
my29cp.jpg

my35hg.jpg

my40gm.jpg

widok6tz.jpg

O MATKOOOOOOOOOO CZEMU TE FOTKI TAKIE WIELKIE SIE OTWIERAJĄ?????????!!!!!!!!!!! MOZE MI KTOŚ ODPOWIEDZIEC?? NORMALNEI WSTAWIALAM FOTKI TAK JAK ZWYKLE!! QRCZEEEEEE NIE WIEM DLACZEGO...

Boże, obejrzałam wlasnie teraz ten program ....straszne makrabryczne!!!!!!! w ogóle brak mi słów...a komentarz jednej z pielęgniarek karygodne!!!! takie maluszki....poryczałam się... bo sama mialam takiego wczesniaczka i wiem jak delikatnie trzeba się z takim maleństwem obchodzic... sytuacja wydaje się byc niemożliwa...potwornosć!!!!! a my bylismy tam lecz na neurologii... straszneeeee.....brak mi słow zeby opisac to co czuję...

hej dziewczyny :)

lilith ale w 9 tyg nie można powiedzieć czy nie ma bliźniaków,to będzie widać dopiero koło 20 tyg,więc masz jeszcze dużo czasu na domysły ;) a co do szpitala to też jestem w szoku ale na szczęście wcale nie miałam zamiaru tam rodzić,Ty pewnie zrezygnujesz z porodu tam ?

trysia a więc to przez Ciebie ta strona nam się tak rozciąąąąąąąągnęła.... :p ;) ;D zdjęcia super! mnie też nie przyjemnie spałoby się beż męża ale nie daj się ! :)

sandros mała na pewno dopiero (jeżeli w ogóle) dostanie choróbki po przyjęciu! :) i mam nadzieję że ja też tak schudnę jak Ty ;D

aga77 te babyboom sotatnio właśnie tak dziwnie w ogóle chodzi! czasem ciężko mi się zalogować!

ja znów do pracy ale dziś już będę miała okularki :) mąż mi je odbierze :) w końcu oglądanie tv beż wysilania ocząt ;D no i się dowiedziałam że muszę wyrobić książeczkę ubezpieczeniową! myślałam że zastępuje to karta chip ale jednak to nieprawda(!!!!)

i już mam dolegliwości typowo ciążowe(kolejne) nie mogę za bardzo leżeć na plecach bo zaraz zaczynam się dusić,jakby jedzenie poszło mi nie tam gdzie trzeba ;)

a maleńka kopie bardzo intensywinie i niech tak robi cAAAAAAły czas :D

buziaki.

Trysia ales zarozrabiala ;D ;D . Cos sie takiego dzieje czasami ') , no trudno , bedziemy
przwijeac strone po 100 kilosow w kazda strone . Fotki super , wycieczka musialabyc jeszcze lepsza.
My wczoraj wybralismy sie na spacerek popoludniowy , napstrykalam troche zdjec , ale pozniej je wkleje .

Lilith to nie ten szpital. Na ligocie jest kilka szpitali kolo siebie : Kolejowy , Kliniczny tam gdzie chcialas rodzic, i Centrum Zdrowia Dziecka
tam gdzie te piguly . (az wstret sie przyznac do klezanek po fachu)
Szczerze mowiac nawet nie wiem czy jest tam poloznictwo . Jest jeszcze Klinika Leczenia Nieplodnosci ( tak sie ona przynajmniej nazywala pare lat temu )

Karollka no juz malusia uciska na przeponke ;) niestety lezenie na plecach juz nie bedzie takie mile , pozostalo albo w pozycji po siedzacejalbo na lewym boczku ;D

Zmykam kochane , caluski , wpadne tu jeszcze wkleic nowe fotki ;)

reklama
No niewiem teraz co z tym szpitalem...bo to ze te 2 kobiety tak go zchanbily to nie powod zeby odrazu caly szpital wyzywac...mezus powiedzial ze teraz to przez to co sie tam stalo beda musieli o wszystko pieknie dbac i pilnowac!zeby nie bylokolejnej wpadki no i dobrze zajmowac sie pacjentkami:(sama niewiem...
ma teraz jakies dziwne humorki ciagle tylkoplacze i placze...nawet z 3 godzinki potrafie...a dzis zaczelam 12 tydzien...
ktos mi powie kiedy zaczynam 4 miesiac?czy z 13 tygodniem czy z 14?strasznie sie zamotalam!
apetyt wraca!!:):)moge sie pochwalic! no i przezywam katusze co do ciuchow...niemoge nic znalezc:(

Do góry