reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam ponoc w ostatni :-( słoneczny poranek!:-)

oliwka - ja tez wczoraj oglądałam ten film i w emocjach nie byłas osamotniona:tak: ja tez bardzo ten film przezywałam:-(

mandarynka - gratki za sukces w "łapaniu" sików" :-), my zKubusiem złapalismy za pierwszym razem:tak: Kubus siedzial rano na nocniczku i miał przyklejony woreczek i prosto nasiłak do niego :laugh2: (ostatnim razem to przez chyba 3-4 dni "łapaliśmy":-D )no ładne prezenty Ania dostała :-)

justyna - jak tam oko :confused: nie ma sińca;-)

Mariola - jakoś nas zaniedbujesz, czuje niedosyt twoich wiadomosci o Was:-( :wściekła/y: pisz, pisz, pisz................:tak:
do tego co wymieniłas dokupiłam gaziki jałowe do higieny jamy ustnej (używam ich do dzisiaj) a w szole rodzenia nic nie mówili na ten temat:confused: a spirytusik fakt lepszy! a co do gojenia to miłam cc

reklama
.hej laski

ja tu tylko na chwilkę,wypróbowuję na Lenie nowe pory spania i zobaczymy czy starczy jej jedna drzemka dziennie(a nuż będzie trwła ze 2 godz:confused:;-)).

Miłego dnia:tak:

jak coś to piszcie na gg:-).

MARIAOLA ja cla dzidziusia też nic więcej nie mam . Wydaje mi się że im mniej chemi tym lepiej . Byle było czysto i sucho .
A co do nas (tzn . przyszłych mam ) to ja wierzę w zioła i poza płynem do higieny pewnie będe używać szałwi .
MAMABOO ale masz napięte terminy :-). Tak co nie zatęsknisz za pracą;-) .

MANDARYNKA gratulacje . Wszystko przedemną .

Co wy za film oglądacie ???:eek:

Tez się melduję o poranku.
Kubusiowa- ostatni słoneczny?:confused: Bardzo szkoda:-(
A jutro Daria ma rajd rowerowy na Muchowiec i mam nadzieję, że deszcz ich oszczędzi.
Też się nie mogę doczekać fotek wózka. Ja myślę zmienić pojazd dopiero na wiosnę, ale już szukam inspiracji ;-) :-)
No mijamy się, mijamy....:-(

MariaOla- kupiłam Tantum Rose, ale w sumie użyłam tylo raz (ale nie byłam cięta, a wtedy się szybciej goi) Gaziki nasączane u nas się nie sprawdziły- ciągle się zahaczały o kikut (jakis taki płaski był)

Oliwka- też oglądałam ten film.... mimo, że drugi raz, to i mnie emocje nie ominęły:no:

Iza- też potwierdzam skutecznoś Sab simplex (do teraz korzystam):tak:

Mandarynka- Martynce jeszcze teraz się czasami uleje, ale juz nie tak często jak kiedyś. :-)

Zmykam szykować obiadek i... na spacerek, żeby wykorzystać jeszcze pogodę...:tak:

Idę nastawić pranie .Potem prasowanko :zawstydzona/y: :-( . Porządek też by trza zrobić . Ciekawe czy dam radę okna umyć :confused: .
Będe tu zaglądać bo nie dam rady zrobić wszystkiego za jednym zamachem . To mnie dobija pomału . Jak kaleka:baffled: .

dzieki dziewczyny za gratki :-)

Shinue moze nie myj okien bo na porodowce wczesniej wyladujesz.... no chyba ze tak chcesz ;-) ale naprawde okna sobie odposc napewno jeszcze cos przez nie widac :-) buzka

kochane mamuski czy ktoras z Was ma wozek firmy Tako? mozecie cos o nich powiedziec?

U nas tez sprawdziły sie kropelki Sab Simplex (sprowadzilismy z Czech bo tam sa w aptekach) a o kropelkach napisałm Basi na gg może już kupiła

do wieczorka jade zrobić zakupy jedzeniowe a potem spacerek z Kubusiem

hejka!

Ja znów mam dzisiaj na popołudnie.
Dziękujemy za karteczki, niektóre nawet grały ;-) wszystkie ładnie stają na szafce i cieszą nasze oko :-)
Grześ wczoraj nie chciał ze żłobka iść do domu, ignorował tatę jak po niego przyszedł, pani musiała go wziąć na ręce i oddać tacie ;-)

MariOlko spirytus tak jak pisze mama Boo rozcieńcza się 2:1 czyli na dwie jakieś miarki spirolu jedna wody :-) u nas te gaziki (Leko) się nie sprawdziły. Może napisz mężowi na kartce Tantum rosa żeby w razie czego mógł Ci to dokupić, bo może się okazać że nie będziesz musiała tego potrzebować. A do tego możesz kupić Linoma w maści do pupci dzidziusia. Nie wiem czy u Was w szpitalu dostajecie pakiety, bo tam jest dużo przydatnych preparatów :-) acha kup sobie wkładki laktacyjne, bo na pewno się przydadzą. Jakby co służę pomocą, jestem na bieżąco :-) masz mój nr tel

mandarynka no to super że wszystko w porządku, ulga na serduchu, co ;-)

shinue nie przemęczaj się, chociaż warto mieć wszystko dobrze przygotowane, bo potem nie ma siły i ochoty na porządki :-)

karolinna odezwę się wkrótce, mam nadzieję, katar nadal niestety Grzesia nie opuszcza a i do tego zaczął niestety kaszleć.

mokkate pytałaś jak tam na stażu... otóż coraz lepiej... pierwsze dni były ciężkie, ale wciągam się i pewniej się czuję :-) szczegóły jak się spotkamy :-)

iza, karolinna, mokkate fajnie się macie na tych wspólnych spacerkach... aż żal ściska, że jestem tak blisko, a nie mogę być z Wami :-(

kubusiowa napisz proszę jaki skład mają te kropelki Sab simplex, ciekawa jestem dlaczego są lepsze od tych co są u nas na rynku :-)

reklama
Mmm- może uda Ci sie kiedyś do nas dołączyć?? Dawno nie pokazywałaś Grzesia:no: .
Widać, że mu się podoba się w żłobku. A to cieszy, prawda?

Wprawdzie pytałaś Kubusiową, ale napisze Ci skład tych kropli, bo sama jestem ciekawa czemu są takie skuteczne. Mam niestety po niemiecku: Sab simplex - 1ml Suspension enthalt, 69,19 mg Dimeticon 350-Siliciumidioxid 92,5:7,5(Simethicon).

Do góry