reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam ponoc w ostatni :-( słoneczny poranek!:-)

oliwka - ja tez wczoraj oglądałam ten film i w emocjach nie byłas osamotniona:tak: ja tez bardzo ten film przezywałam:-(

mandarynka - gratki za sukces w "łapaniu" sików" :-), my zKubusiem złapalismy za pierwszym razem:tak: Kubus siedzial rano na nocniczku i miał przyklejony woreczek i prosto nasiłak do niego :laugh2: (ostatnim razem to przez chyba 3-4 dni "łapaliśmy":-D )no ładne prezenty Ania dostała :-)

justyna - jak tam oko :confused: nie ma sińca;-)

Mariola - jakoś nas zaniedbujesz, czuje niedosyt twoich wiadomosci o Was:-( :wściekła/y: pisz, pisz, pisz................:tak:
do tego co wymieniłas dokupiłam gaziki jałowe do higieny jamy ustnej (używam ich do dzisiaj) a w szole rodzenia nic nie mówili na ten temat:confused: a spirytusik fakt lepszy! a co do gojenia to miłam cc

reklama
.hej laski

ja tu tylko na chwilkę,wypróbowuję na Lenie nowe pory spania i zobaczymy czy starczy jej jedna drzemka dziennie(a nuż będzie trwła ze 2 godz:confused:;-)).

Miłego dnia:tak:

jak coś to piszcie na gg:-).

MARIAOLA ja cla dzidziusia też nic więcej nie mam . Wydaje mi się że im mniej chemi tym lepiej . Byle było czysto i sucho .
A co do nas (tzn . przyszłych mam ) to ja wierzę w zioła i poza płynem do higieny pewnie będe używać szałwi .
MAMABOO ale masz napięte terminy :-). Tak co nie zatęsknisz za pracą;-) .

MANDARYNKA gratulacje . Wszystko przedemną .

Co wy za film oglądacie ???:eek:

Tez się melduję o poranku.
Kubusiowa- ostatni słoneczny?:confused: Bardzo szkoda:-(
A jutro Daria ma rajd rowerowy na Muchowiec i mam nadzieję, że deszcz ich oszczędzi.
Też się nie mogę doczekać fotek wózka. Ja myślę zmienić pojazd dopiero na wiosnę, ale już szukam inspiracji ;-) :-)
No mijamy się, mijamy....:-(

MariaOla- kupiłam Tantum Rose, ale w sumie użyłam tylo raz (ale nie byłam cięta, a wtedy się szybciej goi) Gaziki nasączane u nas się nie sprawdziły- ciągle się zahaczały o kikut (jakis taki płaski był)

Oliwka- też oglądałam ten film.... mimo, że drugi raz, to i mnie emocje nie ominęły:no:

Iza- też potwierdzam skutecznoś Sab simplex (do teraz korzystam):tak:

Mandarynka- Martynce jeszcze teraz się czasami uleje, ale juz nie tak często jak kiedyś. :-)

Zmykam szykować obiadek i... na spacerek, żeby wykorzystać jeszcze pogodę...:tak:

Idę nastawić pranie .Potem prasowanko :zawstydzona/y: :-( . Porządek też by trza zrobić . Ciekawe czy dam radę okna umyć :confused: .
Będe tu zaglądać bo nie dam rady zrobić wszystkiego za jednym zamachem . To mnie dobija pomału . Jak kaleka:baffled: .

dzieki dziewczyny za gratki :-)

Shinue moze nie myj okien bo na porodowce wczesniej wyladujesz.... no chyba ze tak chcesz ;-) ale naprawde okna sobie odposc napewno jeszcze cos przez nie widac :-) buzka

kochane mamuski czy ktoras z Was ma wozek firmy Tako? mozecie cos o nich powiedziec?

U nas tez sprawdziły sie kropelki Sab Simplex (sprowadzilismy z Czech bo tam sa w aptekach) a o kropelkach napisałm Basi na gg może już kupiła

do wieczorka jade zrobić zakupy jedzeniowe a potem spacerek z Kubusiem

hejka!

Ja znów mam dzisiaj na popołudnie.
Dziękujemy za karteczki, niektóre nawet grały ;-) wszystkie ładnie stają na szafce i cieszą nasze oko :-)
Grześ wczoraj nie chciał ze żłobka iść do domu, ignorował tatę jak po niego przyszedł, pani musiała go wziąć na ręce i oddać tacie ;-)

MariOlko spirytus tak jak pisze mama Boo rozcieńcza się 2:1 czyli na dwie jakieś miarki spirolu jedna wody :-) u nas te gaziki (Leko) się nie sprawdziły. Może napisz mężowi na kartce Tantum rosa żeby w razie czego mógł Ci to dokupić, bo może się okazać że nie będziesz musiała tego potrzebować. A do tego możesz kupić Linoma w maści do pupci dzidziusia. Nie wiem czy u Was w szpitalu dostajecie pakiety, bo tam jest dużo przydatnych preparatów :-) acha kup sobie wkładki laktacyjne, bo na pewno się przydadzą. Jakby co służę pomocą, jestem na bieżąco :-) masz mój nr tel

mandarynka no to super że wszystko w porządku, ulga na serduchu, co ;-)

shinue nie przemęczaj się, chociaż warto mieć wszystko dobrze przygotowane, bo potem nie ma siły i ochoty na porządki :-)

karolinna odezwę się wkrótce, mam nadzieję, katar nadal niestety Grzesia nie opuszcza a i do tego zaczął niestety kaszleć.

mokkate pytałaś jak tam na stażu... otóż coraz lepiej... pierwsze dni były ciężkie, ale wciągam się i pewniej się czuję :-) szczegóły jak się spotkamy :-)

iza, karolinna, mokkate fajnie się macie na tych wspólnych spacerkach... aż żal ściska, że jestem tak blisko, a nie mogę być z Wami :-(

kubusiowa napisz proszę jaki skład mają te kropelki Sab simplex, ciekawa jestem dlaczego są lepsze od tych co są u nas na rynku :-)

reklama
Mmm- może uda Ci sie kiedyś do nas dołączyć?? Dawno nie pokazywałaś Grzesia:no: .
Widać, że mu się podoba się w żłobku. A to cieszy, prawda?

Wprawdzie pytałaś Kubusiową, ale napisze Ci skład tych kropli, bo sama jestem ciekawa czemu są takie skuteczne. Mam niestety po niemiecku: Sab simplex - 1ml Suspension enthalt, 69,19 mg Dimeticon 350-Siliciumidioxid 92,5:7,5(Simethicon).

Do góry