reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
karolinna pisze:
a dziś popołudniu jadę na weekend z Leną do teściów :) więc przez 2 dni mnie tu nie będzie ::)

no to życzę super weekendu~!!!

karolinna pisze:
a ja mam ogromną nadzieję, że jednak w te lato będzie baaaardzo ciepło :) bez urazy czarnulka ;)

Karolinko,ja też bym chciała suuuuuper LATO :D Choć by dla Naszych dzieci :D Ale jak pomyślę sobie o moim wielkim brzuszku,to normalnie mdleje na samą myśl :p Chyba mnie rozumiesz ;)

A JA MAMUSIA,SKŁADAM WSZYSTKIM MAMUSIOM W TAK WYJĄTKOWYM DNIU DLA NAS WSZYSTKICH JAK DZIEŃ MATKI :D WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ORAZ WIELE RADOSCI Z NASZYCH MALUTKICH POCIECH :D

reklama
Ja sie znowusz boje ze bedzie za cieplo i ze moja klusia odparzenia bedzie miala,ale mam nadzieje ze bedzie tak w sam raz co by dzidziom bylo cieplo i co by odparzen nie mialy.
A oto moja klusia smieszka!!

Witam wszystkie mamusie. Ja dzis nie obchodzę jeszcze Dnia Matki ale już w przyszłym roku mój maluszek bedzie miał8 miesięcy w tym dniu. Otóż mało tera bywam na forum bo mój mąż wyjechał do Warszawy na szkolenie i między innymi zabezpieczać przed przyjazdem papieża do Polski. Mieszkam teraz u moich rodziców a tam nie ma komputera. Wpadłam do domu więc nadrabiam zaległości. Jestem teraz na urlopie do 02.06. Zastanawiam się teraz czy mam brać L4 tak jak planowałam czy mam wracać jeszcze do pracy. Proszę was o radę bo naprawdę niewiem co mam zrobić niewiem czy nie zadługo to będzie na L4 bo jakieś 4 miesiące a czuję się dobrze. Byłam na badaniu płodu i potwierdziło się bedzie to chłopczyk (drugi lekarz to potwierdził wiec nie ma wątpliwości) maluszek rozwija się prawidłowo. Waży 472g. Strasznie denerwowałam się przed tym badaniem ale naszczęście po sprawdzeniu wszystkich narzadów od mózgu poprzez serce, twarz, skórę, kończyny wszystko rozwija się prawidłowo.

Stokrota - witam w gronie.
Czarnulka- a jak ty się czujesz, kiedy masz termin porodu???

Dziś bylam na szczepieniu na wzw i o dziwo mój mały królewicz wogóle nie płakał. To już drugi raz z rzędu. Dostał kolejny medal "dzielny pacjent" Kolejna wizyta dopiero po skończeniu roku, ufff, odetchnęłam z ulgą.
Dużo słoneczka i uśmiechu dla mam. Niektóre z nas pierwszy raz w życiu obchodzą dzień matki:)
kwiaty0vt.jpg

ma ktoś może kleik kukurydziany nestle ? bo na obrazku fajnie gęsty jest ten kleik a jak robię wg przepisu to wychodzi o konsystencji wody :p

czarnulka jasne że rozumiem ;) końcówka ciąży czyli najcięższe miesiące i to na upały :p

baska super że wszystko ok! a masz jakieś zdjęcia z usg może ? póki się dobrze czujesz to pracuj,czas bedzie szybciej leciał a i będziesz dbała o siebie i się nie roztyjesz ;D ;) ja tak miałam ;) jak wróciłam do pracy w 8 miesiącu to musiałam wciskać się w ciuchy wyjściowe i ogólnie malowac sobie oczy itp ;) czyli wyszło mi na dobre bo już wtedy tak dużo nie przytyłam ;)

olak hyhy,kolejne święto do kolekcji ;D a jak się dzis dumnie czułam jak szłam z wózkiem ulicą ;D

chochlik faceci zaopminają nawet o własnych urodzinach ;)

kanoot klusia super :D a tamte wakacje nie były przecież takie gorące ::) no oprócz kilku dni żaru... 8) ;)

Witam,

Chochik bardzo dziekuje za tlumacznia i link.

Karolina, pare nazw znalazlam, mam jakkolwiek wszystkie lacinskie, nawet nazwy szczepionek, wiekszosc nazw wloskich, bo i MMM mi pomogla, wiec jest super.
Co do kleiku, to przyznam, ze nigdy nie robilam wedlug przepisu. Sonia nigdy nie wygladala na przejedzona i nigdy jej sie z tego powodu nic nie stalo - zawsze daje kleiku czy kaszki tyle by pasowala mi gestosc.

OlaK to gratulacje dla synka. Sonia chyba tylko raz mi nie plakala  ::)

Baska ja Ci nie pomoge, bo a nie pracowalam. W ciazy czulam sie bardzo dobrze i caly czas bylam na "pelnych obrotach". To byl okres jak mieszkalam z siostrzencem, a on nie dawal zbyt duzo chwil relaksu. Wiec moze jak dobrze sie czujesz zostaw urlop na czas gdy bedziesz sie gorzej czula - czego oczywiscie nie zycze - lub przed samym porodem

Kanoot nie do konca zrozumialam o co chodzi, ale moze za cieplo ubierasz swoja corke, ze ma odparzenia? Rodzice czesto przegrzewaja dzieci. Choc prawda, ostatniego lata, Sonia latala w samym body a i tak zdarzaly sie potowki  ::)

Ale lato chce cieple tak 23 - 27`C, a padac moze, w nocy  ;D

Pozdrawiam,

Sandros a ile chmurek na niebie sobie życzysz w to lato ??? ;)

Karola lato nie było ciepłe ???? no coś Ty ja myślaąm ze zdechne z tym obciążeniem z przodu ! ale juz współczuje naszej Czarnulce bo ja tez końcówe ciąży miałam w lato :p

Frezyjka dzieki !!!

Basia jak masz możliwość to wypoczywaj i relaksuj sie w domu ;D super ze wszystko ok

Kanot Klusia urocza

reklama
Do góry