reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Gratulacje mokkate ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Super dzidzia waga malutka ;) ale szybko przybieze ;D ;D ;D

Buziczki dla malutkiej Martynki :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Mamusia jak sie czuje??

Pokaz zdjecia jak bedziesz miala czas ;)

Pozdrawiamy :) :)

reklama
G R A T U L U J Ę
MŁODEJ MAMIE
Mój synek miał dokładnie taką samą wagę w wzrost i urodził sie 15 dni przed terminem.
jak tylko będziesz mogła, napisz jak było.

GRATULACJE MOKKATE!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D i waga wcale nie taka malutka!!!prawie 3 kilo to norma!!!!!!! moj ważył 1700 jak sie urodzil ::), i co ja mialabym powiedziec...
karolcia jestem jestem tylko mam powazne problemy z lekarzami i nie ma specjalnie czasu tutaj zaglądać.. pozwólcie ze sobie troche pomarudze, ale już naprawdę mam dosyc...co lekarz to inne zdanie..jeden podważa diagnoze i opinie drugiego!!!! :mad: :mad: :mad: mam już tego powyżej dziurek w nosie.. byłam u jednego alergologa-pediatry przepisał mi humane SL, prowadzący pediatra powiedziała że mały pewnie ma na to uczulenie...bo po zmianie mleka miało być lepiej...i było..ale jak posmarowałam skórke locoidem...bo moj maciunio ma straszne zmiany skórne...i w sumie nie wiem juz co mam robic...mam skierowanie od lekarki prowadzącej do CZD w Ligocie do poradni alergologicznej..i znowu czeka mnie wysłuchiwanie kolejnych opini lekarzy... help!!!!!! bo juz wysiadam.... i do tego jeszcze powiedziała że na genetyke chce nas skierować..bo moj Maćko jakiś taki malutki jej sie wydaje... cholera przecież on urodził sie z małą wagą urodzeniową jako wcześniak... a poszliśmy się "tylko" szczepić juz z wielkim stresem.. a wróciłam tak nabuzowana że etna wysiada z moją energią wybuchu..ktory własnie spływa na Was lawą moich marudzeń..ale juz kończe..musiałam z kimś się tym podzielic bo kto mnie lepiej zrozumie jak nie mamuśka ze śląska..
pozdrawiam Was wszystkie i całuję dzidziorki!!!!!!!!!!

Cześć dziewczyny! To znowu ja ::) troche mnie nie było ale jakoś nikt specjalnie się za mną nie stęsknił ::) :-[ :p
MOKKATE OGROMNE GRATULACJE!!! Długo się nie odzwywałaś i tak przypuszczałam że coś tam u CIebie zaczęło się dziać, no i dzidzia już jest!!!! Super, musisz koniecznie w wolnej chwili opisać jak było i powklejać fotki ;) :D :)
Czarnulka szczere kondolencje z powodu wujka :(
Izka -trzymam kciuki za zdrowie Karolka, wspaniale że prawidłowo przybiera na wadze :) żeby tylko jeszcze ta zółtaczka sobie poszła precz!
Trysia77 - życzę cierpliwości i wytrwałości w zmaganiach z lekarzami!
Ja wczoraj byłam u giny i troche jestem zmartwiona. Niby z dzidzią wszystko ok. ale jednak niepokojące jest to że od 1-13 marca nic nie urosła, lekarkę też to troche zaniepokoiło że dziecko małe :( martwię sie czy może ma jakąś wade skoro nie rośnie. Lekarka robiąca usg stwierdziła co prawda że wszystko jest w porządku, ale mimo wszystko jestem zaniepokojona. MOże po prostu dzidzia nie będzie za duża.
A tak poza tym to dziś super dzień bo wreszcie namówiłam męża na jakieś zakupy dla dzidzi, już praktycznie wszystko mam, brakuje mi tylko kocyka i wózka :) Teraz tylko czekać na maleństwo :)

Witam,

Mokkate gratuluje

Trysia, to masz koszmar fatkycznie. A wiem dokladnie co czujesz, bo ja jestem astmatykiem-alergikiem i od dziecka takich herezji sie nasluchalam i takich cienkich lekarzy przerabialam, ze szok.
Obecnie chodze do swietnego goscia, nie wiem czy prowadzi maluszki, napewno zna dobrych specjalistow, przyjmuje w tyskiej przychodni, jak chcesz to moge dac Ci namiary. Ale nie wiem czy chcesz jeszcze wysluchiwac kolejnej opini...

Iza to napewno nic groznego, moze jakies chwilowe stopniecie, za teraz ostro podskoczy. Bedzie dobrze.

My dzis bylysmy u lekarza, ale na szczepieniu, tym najgorszym - polio. Ale jak nigdy spokojna, nawet pielegniarka zaskoczona, powiedzila, ze jedyna, ktora tak krotko zaplakala. Krzyknela jak wstrzykiwali jej plyn, ale zaraz sie uspokoila, polozyla glowe na moim ramieniu, druga raczka mocno obiela i juz bylo super ;D
Ladnie mi w koncu przybrala, bo w poltorej miesiaca az kilogram - u niej to nie spotykane - wazy wiec 10,5 kg.

Pozdrawiam,

reklama
czesc ;D

WItam nowe mamusie ,i malenkie istotki , Gratuluje swierzo upieczonym mamusiom wszytskim bez wyjatku dzieciatek ;)
Braklo by mi miejsca i czasu kazdej z osobna odpisac i zlozyc najserdeczniejsze zyczenia wiec pozwolcie ze zrobie to hutrem ;)
U nas niby nic , dlaej jak bylo , mama zapracowana a Oliverek szybko rosnie i coraz wiecje umie ;) Tylko nadal chodzic leniuszkowi sie nie chce . Wzrostem dobil do 81 cm a waga 12,700 . Rozrabia jak pijany zajac w kapuscie i daje popalic dziadkom w czasie nieobecnosc mamy. Ma 12 zebow ,a ostatnie wychodzily z efektami specjalnymi pod postacia 39 stopni goraczki ..oj wystrachalam sie nie na zarty , nie wiedzac ,ze to tylko nst zabek ;)
Opanowal tv , telefon i pralke , i nie ma lepszej zabawki , pyta sie "kto to " , mowi "dej to";D ale nadal uwielbia tanczyc ...nawet przy odglosie tartej marchewki ;D
Ostatnoi babcia nauczyla swojego wnusia nowej sztuczki , na pytanie "gdzie dziadek ma puk puk " Oliverek stuka sie paluszkiem po glowie ::) co jeszcze go naucza nie wiem .

dawno mnie nie bylo i wypadalam z rytmu , pewnie nie myslalyscie nawet o mnie ;D ale moze znajde troszke czasu na odswierzenie wiadomosci ;)
Widze liste i nas tam nie ma ;D wiec prosimy o wpis ;D Oliverek sie urodzil 6 lutego 2005 roku , jestesmy z Katowic ;)
Tera zuciekam musz eodpoczac troszke ;) Jeszcze raz pozdrawiam i caluje pap

Do góry