reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
IZa: będzie dobrze - zobaczysz. trzymamy kciuki.

dla nas też jutro sądny dzień. jedziemy skontrolować wagę. cały czas mam wrażenie , że Piotrek nie dojada. i chudnie zamiast przybierać. :( doła złapałam. często po jedzeniu jest tak, że zaśnie, a po 10-15 minutach obudzi się i lezy jakiś niespokojny.

reklama
U nas nadal nie ma kupy. Gmerałam termometrem i od dwóch dni mały pije Hippa na trawienie. Z jabłkiem trochę się boję, bo jeszcze nigdy nie jadł, a ma 4 miesiące. Na brzuchu za skarby nie zaśnie, drze sie jak opętany, zabawa owszem, ale na 10 minut.

Czarnulko, jestm przerażona, bo sama odkryłam, że jestem uzależniona od Allegro. Kilka razy w tygodniu robię jakiś zakup. Wszyscy kurierzy już mnie znają. Jak pójdę do pracy, to może brak czasu mnie trochę ograniczy. A konto bankowe internetowe pozwala tak szybko kupować i pałacić.
http://www.tanimarket.pl/go/_info/?id=2557&sess_id=c01d10f1f0f424d1ef6872647c156a1d to link do mojego wózka, ale mamy wersję bez obrotowego kółka przedniego i daliśmy dużo mniej kasy. Skąd takie kolosalne różnice. Mimo trzech kół rewelacyjnie sie prowadzi no i waga niska.
Izka, trzymam kciuki, żeby na lekach się skończyło. Taki mały organizm, ale walczy zapewne i w efekcie zwalczy biliruginę w cholerę, precz!
Kasiu, wiem, jak CIę to może martwić, sama też się tak obawiałam. Teraz jest dobrze, bo pokarm mam ok, ale zawsze sie pocieszłam, że jakby co to mamy XXI wiek i są sztuczne pokarmy. Wprawdzie cycuś jest najlepszy, ale cóż. Co by to było jakby przyszło nam żyć w średnioweiczu. Będzie ok, rada się znajdzie.
Oj kończę posta, bo przynudzam....dobranoc mamusie

dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze bedzie dobrze, jutro bede jeszcze konsultowala wyniki z innym lekarzem, bo wiadomo co dzie glowy to nie jedna:) Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze! Teraz juz ide spac - jak maly da, bo do tego wszystkiego strasznie Karlika gazy mecza i biedulek jeka i steka.
Dobranoc wszystkim!

Ola a co wasza pediatra na brak kupy? Nie zakazała gmerania termometrem? Nam kategorycznie zabroniła! Tak można dzieciaka nauczyć że sam nie musi robić kupy. Natalka też sama nie zaśnie na brzuszku do tej pory, dlatego raz dziennie zasypia mi na rękach i kładę ją na brzuszku tak żeby się nie obudziła, a jabłko też pani pediatra zaleciła, a Nati miała 3 miesiące i 2 tygodnie,kazała po troszce i obserwować. Te gotowe słoiczki są od 4-go miesiąca, twój mały już zaczął 5-ty. Zapytaj lekarza, może on coś poradzi

izka-mummy czekamy na relację! tak samo kaśka76 napisz zaraz ile maluszek waży!

OlaK pisze:
Czarnulko, jestm przerażona, bo sama odkryłam, że jestem uzależniona od Allegro. Kilka razy w tygodniu robię jakiś zakup. Wszyscy kurierzy już mnie znają.
ja też jestem przerażona i mój mąż też :p

sandros mnie dobiła wczorajsza pogoda,ale tak dosłownie i pierwszy raz w ogóle...babka mówi że dziś może trochę sypać śenig w niektórych rejonach polski i tak do soboty ,w sobotę ładne słoneczko wyjdzie a od niedzieli...znów śnieg :( pierwszy raz prognoza mnie dobiła :p a co do przetargów to parę mioesięcy nie płaci się czynszu aż wyremontujesz itp,my też startowaliśmy w przetargu ale oni robią takie przekręty >:D chcieliśmy licytować mieszkanie za metr-3zł czyli ogólnie czynsz wychodził około 400 złoty,w dniu licytacji opkazało się że 1100 zeta! bo zastrzegają sobie prawo do zwiększenia kwoty :o tak mi powiedzieli :p

miłego dnia :) mimo śniegu :p ;) :D

Dzień dobry Mamusie!

A co tu tak pusto??? trzymam mocno kciuki za wszystkie Wasze wizyty u lekarza. Dajcie znać co powiedzieli :). Będzie dobrze zobaczycie. U nas z jabłuszkiem jest ok. Zaleciła je nam gastrolog jako pierwszy posiłek ze słoiczka i Mały je uwielbia. Polecam. Herbatkę też lubi bardzo. Olu najlepiej zapytaj lekarza. Jak chcesz mogę Ci dac nr telefonu do mojej p. gastrolog, która jest orgynatorem w Centrum Pediatrii w Sosnowcu - bardzo miła i chętnie odpowiada na wszystkie pytania, nawet przez telefon. Zawsze dobrze nam pomagała. Daj znac na GG. Mój nr 6830151.

Ściskam Was mocno. Miłego dzionka, no i ja chcę więcej słonka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

442tn.gif

Jutro z psem na rtg, jestem dobrej myśli.

jeszcze tylko dodam że ...

6 dni do wiosny...

ale czy to odliczanie ma jeszcze sens,z taką progoną pogody :p podobno tak długiej zimy nie było w polsce od 1979r :p

a gdzie mmm ? i aga77 ? a trysia ? (obiecała przecież że teraz będzie tu częściej bywała ;) )

Hej, u nas nocka w miare przespana:) Dzis rano mezulek wykupil lekarstwo i zapodalam malemu, nawet sie nie krzywil zbytnio - to dobrze bo o jeden stres mniej. Jutro musze zrobic badanie moczu malemu - ale jak go pobrac??? W szpitalu dostawalam takie specjalne woreczki, musze zobacyzc w aptece moze beda meli cos takiego, a jak nie to zostaje lapac siuski w powietrzu:) A, nie podzielilam sie dobra informacja, moj synalek przybiera pieknie na wadze. Teraz wazy 3420g :) :) :) w dniu wyjscia ze szpitala wazyl 2880g! Co do zoltaczki to w piatek idziemy na kontrole, mam nadzieje ze te leki pomoga, bo strasznie mnie ta cala sytuacja martwi:(

reklama
Cześć dziewczyny :) Melduję się po "rozdwojeniu"  ;D
Martynka przyszła na świat 10 dni przed terminem z wagą 2950 i 52 cm wzrostu.
Odezwę się wkrótce
Pozdrawiamy mamuśki i przesyłamy całuski dla dzidziolków  :)

Do góry