reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dzień dobry Mamusie!
Az lepiej na duszy, jak słonko za oknem, prawda?? Ja niestety w pracy i nie moge iść z Małym na spacerek. Prosiłam o to teściową, ale chyba nici z tego, bo widziałam, że jakoś sie jej nie chciało. Przechlapane. Muszę (chyba) sie dostosowywać. Wiecie, że czasami wolałabym mieć niańkę :). Mogłabym powiedzieć co i jak bez ogródek.

Izuniu to chyba wiem, która to jest pani - Twoja teściowa. Przemiła pani. Przesyłam jej buziaki. Z ta aferą to było na początku października, bo Mateuszek był pierwszym który sie urodził po otwarciu oddziału (urodził się 3). Nawet nie chcieli nas wypuścić beż moczu Małego, a on jak na złośc nie chciał sie wysikać i musieliśmy czekać z wyjściem. W końcu położne sie zlitowały, zabrały go i jakimś magicznym sposobem ;) Mały zrobił siusiu i poszliśmy do domciu.

Karolinnko ja miałam szczepionke skojarzoną. Juz trzy razy. Całe szczęście, że to już cała seria... kurde droga ona była bardzo (~120 zeta), ale... czego się nie robi dla naszego Skarba.

Buziaczki. Pospacerujcie za mnie :).

reklama
Hejka!
Pogoda dzisiaj super aż sie nie chciało do domu wracać :)
justynko, oliwko. izo1 witam w gronie dwudziestek szóstek :) tylko ja z listopada :)

my też Grzesia szczepimy skojarzonymi szczepionkami. Po pierwszej był senny, a po drugiej nic nie zauważyliśmy, a trzecia przed nami :)

kino ? Czemu nie
muszę kończyć, mój kociak się budzi

Zostawiam pozsdrowionka.Jutro będzie więcej czasu na poplotkowanie.U kosmetyczki było suuuuper.....po prostu orgazm.2 godziny dopieszczania......no jeszcze jakby nie było czyszczenia skory to juz całkiem bomba.
proszę mi sie tu nie chwalić wiekiem.Bo i tak jestem najstarsza....no ale raczej już nie zamierzam byc w ciąży..........już nie. W czerwcu skończę 46 lat....brrrrrrrrr..........oddam komuś trochę.
Buziaki i do jutra :-)

a wiec wymiary naszej dzidzi:
BPD: 82.9 mm - 31.0 tc
FL: 59.6 mm - 31.2 tc
AC: hihi no to : 1850g :):) co niby przypada na 30.4 tc :)

Aha termin sie zmienil na 30 kwietnia lub 02 maj :):)

Aha utylam juz 9 kg:(:(

te klocia itd to wszystko nbormalne i takie rozne bole u mnie spowodowane sa tym ze mala uderza mnie glowa paskuda:):)
Nerki zoladek itd wszystko w najlepszym pozadku! szyjka i macica takze!!!! kolejna wizyta za 3 tyg:)

Witam po tygodniowej nieobecności

dziś wróciliśmy do domku.

główne info: Piotr Krzysztof ur. 22.02.06r. godz.7.50 waga - 3000g; 54cm długości; 9 punktów

to była bardzo szybka cesarka - w nocy zaczęłam wymiotować - najprawdopodobniej był to silny atak cholestazy, bo jeszcze po cc wymiotowałam żółcią, a i wyniki wątrbowe nie są zbytnio dobre. ktg pokazywało śliczne skurcze. na szczęście lekarz z którym byłam umówiona na cc na 03.03 kończył dyżur i został i mnie pokroił, a potem poszył. miałam całkowitą narkozę, po której gałdałam wesolutkie rzeczy. przeciwbolowo zadziałał na mnie dopiero tramal, ale i tak nie do końca. Mały pierwsządobę spędził w inkubatorze - dp tej pory jednak widać że urodził sięza wcześnie. mamy problemy z jedzeniem, wybudzaniem sie i spadkiem wagi. muszę kupic elektryczny laktator i dokarmiać Piotrka strzykawką.

zaczynam powoli panikowac przed pierwszą kąpielą i pierwszą nocą w domku.

Gratulacje Kaśka 76!!!

Buziaczki dla ciebie i dla maleństwa!!! :-* :-* :-*

Ja też miałam mieć cesarkję, bo rodziłam Laurę pośladkowo, jednak odbyło się to wszystko tak szybko, bo w ciągu 10 min. i lekarze do końca ciąży byli przekonani, że dziecko ułożone jest pośladkowo i normalnie ją urodziłam, jednak łożysko przykleiło mi się do ścian macicy i miałam je usuwane w narkozie... :(

Ale dzisiaj zapomniałam już o wszystkich bólach porodu - mała mi to wynagradza! ;D

reklama
kaszu witam serdecznie

beatko albo rybki albo akwarium ;) ( jeśli chodzi o teściową i opiekunkę :) )

mmm mam nadzieję ze u nas też tak będzie łagodnie po szczepionce ::) daj Boże. Fajnie jak się zdecydujesz na kino :D dla mnie to byłoby coś fajnego,r o z r y w k a 8)

chochlik daj mi no namiary na kosmetyczkę która potrafi doprowadzić do orgazmu ;D :D

lilith kobitko,dopiero 9 kg :o ja już na tym etapie ważyłam sporo więcej :-[ ::) super że dzidzia spoko,wiadomo jaka płeć na 100%?

kaśka76 dobrze że wszystko jest dobrze :) ! ja przez pierwszy miesiąc bałam się każdej nadchodzącej nocy,autentycznie ::) niewysypianie się pierwszego miesiąca znosiłam strasznie :p ale wierz mi ,można się "przyzwyczaić" jeśli tak to można nazwać :p (więcej Cię nie straszę :-X ) na pewno szybko wprawisz się w opiekę :D dzieci nie są aż takie delikatnie jak nam się wydaje ;) wklej zdjęcia

dobranoc lasencje :-*

Do góry