reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Jestem z 29 maja :)
Ja na zgage biore Reni i mnie pomaga i to bardzo. Czasami muszę przed spaniem possać bo inaczej bym nie zasnęła. Widać nie na wszystkich to działa :( Słyszałam też że właśnie mleko pomaga albo gryzienie migdałów. Ostatnio zgaga mniej mnie męczy na szczęście.
Oliwka29 -ta miniówa szałowa, a córcia prześliczna :)
Beatko moja teściowa jest niska i przy kości,ma ciemne włosy, ale nie wiem czy ona kiedykolwiek pomagała coś przy porodach. Zajmowała się głownie sprzątaniem i rozwożeniem posiłków. Wiem że pacjentki bardzo ją lubiły, możlliwe a raczej pewne że się z nią zetknęłaś. Kiedy była ta afera z remontem? Bo jeśli niedawno to chyba chodziło o jakąś bakterie, którą wykryli na oddziale. Brali wymazy z gardła wszystkim pracownikom, wiem że wtedy oddział był chyba kilka dni zamknięty. Ale takie coś zdarza się w każdym szpitalu.

reklama
Hejka
Justynka Iza justeśmy z tego samego rocznika mi lipcu stuknie 26 lat ;D ;D ;D.
Wasze szkrabki też są prześliczne, ślemy całuski :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

iza1 w wielkim skrócie :dlaczego miałam cesarkę. Otóż zaczęło spadać tętno mojej Lenki i rozwarcie było cały czas 2 cm i nic nie powiększało się. Żałuję że musiałam mieć cesarkę,ale stało się ;) ja pewnie znam z widzenia Twoją teściową :) przeleżałam na raciborskiej dużo czasu i na patologii ciąży i na porodówce ::)

beatka a jaką mieliście szczepionkę ? tę sanepidowską czy kupiliście skojarzoną ?

miałam iść jutro na szczepienie na 9.30 i miałam jechać wózkiem,ale jak widzę że raknami(tak jak teraz) jest - 9*C to chyba pojadę 2 marca i mama mnie podrzuci samochodem ::) muszę zadzwonić i przełożyć :p

To w rankingu na najstarszą mamusię chyba wygrałam :D
W tym roku skończę 35 lat!!!  ;D

Na zgagę pomagało mi do wczoraj gryzienie migdałów i Alugastrin (przepisany przez ginkę).
Ale wczoraj miałam taką mega zgagę, że nic nie pomagało :mad:

Sandros- wyczytałam, że pierwsza polio jest domięśniowo, a dwie następne- doustne.
Chyba, że są przeciwwskazania. :)

Iza- to musimy się umówic co do terminu, bo ja tez będę rodzić na Raciborskiej ;)

Witam,

Mokkate, nie sadze by Sonia mi wypila, chyba, ze byloby slodkie i podejzewam, ze wszedzie takim malucha podaja polio w formie szczepionki.

Czarnulka mail dotarl - super, posmialam sie, a akurat Sonia sie wgramolila do mnie i tez poogladala, palcem pokazywala i fajne odglowy z siebie wydawala, po czym zaczela miny szczelac, ze juz wogle padalam ze smiechu. Dzieki

A teraz czas na spacerek, znow mrozno, ale tak ladnie slonko swieci... Sonie to az rozpiera energia.

Pozdrawiam,

Witam :)
A moja gwiazdeczka ma strasznie zatkany nosek :( dzisiaj jej to wszystko spłyneło aż zwymiotowała :( Teraz jest troszke lepieij bo juz jej tak nie grzęzi :)A mnie do tego brzusio od rana boli :(

A ja jutro do lekarza ;)

Sandros No to super że tobie i Soni się podobało ;)

dziewczyny z ciążą i zgagą: też miałam okropną zgagę pod koniec ciąży(na początku nawet nie wiedziałam że to zgaga bo tak silnej jezcze nie miałam ;) ) i popatrzcie jakie moja Lenka ma włoski ;D ;D ;D warto pocierpiec dla takiej czuprynki ;) :D

sandros trzeba było porobić zdjecia Sonii :p

czarnulka biedna Wiki :( mam nadzieję że szybciutko się z tego wyliże ::)

laski,wiecie co?mam może pomysł na następne spotkanko... tylko mamusie z brzuszkami mogą być odrobinę poszkodowane bo to tylko dla mam z dzidziami :-[ ::) a więc co środę, w pewnym mieście na śląsku(niestety zabrze :p ::) ), w pewnym kinie o godz 12 puszczany jest seans z nowością filmową! ( w tym tyg biograficzny film z tym przystojniakiem jaquelin phoenix >:D ,nie wiem czy tak się pisze ::) ) ,każda mama ma dwa fotele,jeden dla siebie drugi dla fotelika samochodowego (naszej dzidzi),jest przewijak,światła są przytłumione,dźwięk przyciszony.I bilet dla mamy kosztuje 10 zł (!) a dzidzia do 1 roku życia wejście gratis :) może tak w połowie marca?

Karolinna dla mnie bomba :) Tylko nie wiem czy mój Radek będzie miał wolne,najlepiej to w weekend :) A ja też jestem brzuchatka i nie będe poszkodowana ;) bo mam Wikusie :D

reklama
no właśnie ten minus że to jest tylko w środę :( :( a no i jak ktos będzie wózkiem to jest specjalny pokój gdzie można "wóz"zostawić :)

Do góry