reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Jestem z 29 maja :)
Ja na zgage biore Reni i mnie pomaga i to bardzo. Czasami muszę przed spaniem possać bo inaczej bym nie zasnęła. Widać nie na wszystkich to działa :( Słyszałam też że właśnie mleko pomaga albo gryzienie migdałów. Ostatnio zgaga mniej mnie męczy na szczęście.
Oliwka29 -ta miniówa szałowa, a córcia prześliczna :)
Beatko moja teściowa jest niska i przy kości,ma ciemne włosy, ale nie wiem czy ona kiedykolwiek pomagała coś przy porodach. Zajmowała się głownie sprzątaniem i rozwożeniem posiłków. Wiem że pacjentki bardzo ją lubiły, możlliwe a raczej pewne że się z nią zetknęłaś. Kiedy była ta afera z remontem? Bo jeśli niedawno to chyba chodziło o jakąś bakterie, którą wykryli na oddziale. Brali wymazy z gardła wszystkim pracownikom, wiem że wtedy oddział był chyba kilka dni zamknięty. Ale takie coś zdarza się w każdym szpitalu.

reklama
Hejka
Justynka Iza justeśmy z tego samego rocznika mi lipcu stuknie 26 lat ;D ;D ;D.
Wasze szkrabki też są prześliczne, ślemy całuski :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

iza1 w wielkim skrócie :dlaczego miałam cesarkę. Otóż zaczęło spadać tętno mojej Lenki i rozwarcie było cały czas 2 cm i nic nie powiększało się. Żałuję że musiałam mieć cesarkę,ale stało się ;) ja pewnie znam z widzenia Twoją teściową :) przeleżałam na raciborskiej dużo czasu i na patologii ciąży i na porodówce ::)

beatka a jaką mieliście szczepionkę ? tę sanepidowską czy kupiliście skojarzoną ?

miałam iść jutro na szczepienie na 9.30 i miałam jechać wózkiem,ale jak widzę że raknami(tak jak teraz) jest - 9*C to chyba pojadę 2 marca i mama mnie podrzuci samochodem ::) muszę zadzwonić i przełożyć :p

To w rankingu na najstarszą mamusię chyba wygrałam :D
W tym roku skończę 35 lat!!!  ;D

Na zgagę pomagało mi do wczoraj gryzienie migdałów i Alugastrin (przepisany przez ginkę).
Ale wczoraj miałam taką mega zgagę, że nic nie pomagało :mad:

Sandros- wyczytałam, że pierwsza polio jest domięśniowo, a dwie następne- doustne.
Chyba, że są przeciwwskazania. :)

Iza- to musimy się umówic co do terminu, bo ja tez będę rodzić na Raciborskiej ;)

Witam,

Mokkate, nie sadze by Sonia mi wypila, chyba, ze byloby slodkie i podejzewam, ze wszedzie takim malucha podaja polio w formie szczepionki.

Czarnulka mail dotarl - super, posmialam sie, a akurat Sonia sie wgramolila do mnie i tez poogladala, palcem pokazywala i fajne odglowy z siebie wydawala, po czym zaczela miny szczelac, ze juz wogle padalam ze smiechu. Dzieki

A teraz czas na spacerek, znow mrozno, ale tak ladnie slonko swieci... Sonie to az rozpiera energia.

Pozdrawiam,

Witam :)
A moja gwiazdeczka ma strasznie zatkany nosek :( dzisiaj jej to wszystko spłyneło aż zwymiotowała :( Teraz jest troszke lepieij bo juz jej tak nie grzęzi :)A mnie do tego brzusio od rana boli :(

A ja jutro do lekarza ;)

Sandros No to super że tobie i Soni się podobało ;)

dziewczyny z ciążą i zgagą: też miałam okropną zgagę pod koniec ciąży(na początku nawet nie wiedziałam że to zgaga bo tak silnej jezcze nie miałam ;) ) i popatrzcie jakie moja Lenka ma włoski ;D ;D ;D warto pocierpiec dla takiej czuprynki ;) :D

sandros trzeba było porobić zdjecia Sonii :p

czarnulka biedna Wiki :( mam nadzieję że szybciutko się z tego wyliże ::)

laski,wiecie co?mam może pomysł na następne spotkanko... tylko mamusie z brzuszkami mogą być odrobinę poszkodowane bo to tylko dla mam z dzidziami :-[ ::) a więc co środę, w pewnym mieście na śląsku(niestety zabrze :p ::) ), w pewnym kinie o godz 12 puszczany jest seans z nowością filmową! ( w tym tyg biograficzny film z tym przystojniakiem jaquelin phoenix >:D ,nie wiem czy tak się pisze ::) ) ,każda mama ma dwa fotele,jeden dla siebie drugi dla fotelika samochodowego (naszej dzidzi),jest przewijak,światła są przytłumione,dźwięk przyciszony.I bilet dla mamy kosztuje 10 zł (!) a dzidzia do 1 roku życia wejście gratis :) może tak w połowie marca?

Karolinna dla mnie bomba :) Tylko nie wiem czy mój Radek będzie miał wolne,najlepiej to w weekend :) A ja też jestem brzuchatka i nie będe poszkodowana ;) bo mam Wikusie :D

reklama
no właśnie ten minus że to jest tylko w środę :( :( a no i jak ktos będzie wózkiem to jest specjalny pokój gdzie można "wóz"zostawić :)

Do góry