reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Wiesz Iza,to nie tak siup udzielać rad na odległość ;-)) Chorobliwe poczucie odpowiedzialności mnie ściga. Na co dzień robię jeszcze za wsparcie dla mam karmiących,to znaczy jak mają problemy to staram się pomagać rozmową lub zapraszam na oddział do konsultacji. Na dzis muszę kończyć bo i tak się nasiedziałam w necie zamiast pospać po dyżurku. Obiecuję,że będę regularnie zaglądac.pozdrawiam .....

reklama
Już nie wiem kto tu bardziej potrzebuje wsparcia ;-)) Lecę na wywiadówkę do starszej latorosli. Helppppppppppppppp..........

Witam Chochliczkę!!! ;)
kwiatekrozwijasi5kn.gif
Podpisuję sie pod tym, że fachowe porady BARDZO nam sie przydadzą, choć zdaję sobie sprawę, że to trudne tak "diagnozować" na odległość.

Karolinnko ja będąc jeszcze w ciąży musiałam mieć zrobiona konsultacje okulistyczną (w sprawie sposobu porodu), no i też nie wiedziałam gdzie jest dobry okulista. Poradzono mi Klinike Okulistyczną w Katowicach. Byłam zszokowana. Poszłam po (jak mi sie wydawało) rutynowa poradę, a przebadano mi oczy na wszystkie sposoby. A ile tam było ludzi!!!!!!!!! Dobrze, że byłam z brzuchem, to wszędzie bez kolejki ;). Wiem, że dzieciaczki (te małe również) też są tam przyjmowane w osobnej poradnii. Tam juz nie było tyle pacjentów. Polecam. W razie czego gdzies mam do nich nr tel., jakbys chciała to gdzieś wygrzebię. Poza tym widziałam, że przyjeżdżają tam ludzie z całej Polski (przed kliniką nawet trudno znaleźc miejsce do parkowania - no i mix rejestracji), a ludzie siedzą w poczekalni z wałówką, termosami itp. No szok. Myslę, że skoro jadą taki szmat drogi to chyba wiedzą po co. W każdym razie ja jestem BARDZO zadowolona. Specjaliści 1. klasa.

Witam,

Sonia przeszla dzis sama sieie, super zjadala. Marudna jeszcze, pokaszluje i katar jej przeszkadza, ale z nosa sie jej nie leje tylko gesta wydzielina zapycha nos i czasem splywa do gardziolka ja przytyka - w tedy mamusia z gruszka i kropelkami - znalazlam sposob by "smarkanie" nie bylo dla niej koszmarem teraz przy gruszkowaniu sie smieje ;D

Beata - montaz niezly - na fajna promocje trafilas, przydalaby mi sie bo dla Soni musze jakas pizamke i body kupic. Mam ciuchy po moim siostrzencu, ale on byl duzy i wszystko jest troche porosciagane i Sonia dziwnie wyglada.
To bedziesz miala kogos bardziej zaufanego do malego... O ile masz zaufanie do tesciowej ;)

CO do pracy za granica to jeszcze czas i ciagle sie zastanawiam co zrobie. Jeszcze nie wiem czy pojade - jak znajde tu fajna nienajgorzej platna prace to zostaje, bo niebedzie mi sie oplacac zrywac prace by troche wiecej dorobic, ale jak narazie praca ktora dorwalam uwazam za tymczasowa.
Juz mi sie serce kraje, jak pomysle, ze Soni praktycznie nie bede widziala.
Jak pojade to do Angli do znajomych, ktorzy tez sa tam z dzieciakami - synek 5 lat i corka ok 2 lat wiec mialaby Sonia towarzystwo... Do czerwca jeszcze daleko ::)

Karolina ja tez uwazam ze najlepiej wszystko robie przy Soni i niestety to jest fakt, bo to jaz nia glownie przebywam i to mnie niepokoi. Jak tylko moge to ja zostawiam mamie mojej, Rafalowi by Sonia wspolpracowala z innymi.
Ale jak wyjade, to najwiekszy szok - chce ja zawiesc do siostry na Sycylie jak juz, napewno nie zostanie w Polsce.
Dlaczego - beda klotnie moich rodzicow z Rafem, a tak problem z glowy, a i Sonia bedzie miala odmienne zycie.

Pozdrawiam,

Witajcie!mam znow zle dni bo mi ciagle smutno ismutno a teraz mezus ma 2 zmiane:(:(
Ale pociesza mnie to ze mam juz sporo rzeczy dla naszej kruszyni:):)
Co do brzuszka to nagle mi tak wyskoczyl(jedenj nocy) ze na nastepny dzien niemialam juz co na siebie wlozyc:( mezus sie smieje ja rozpaczam....

reklama
Beata: skąd ja znam całodniowe wyprawy na Ceglaną. ;D jeźdżę tam regularnie od 1998r. robili mi tam operację na oczęta. a 23.01 jadę na konsultację i po zaświadczenie. ludziska ściągają z całej Polski. ale coż się dziwić.

dzieciątek jest tam co niemiara. dobrym okulistą dzieciowym jest p. Wyględowska-Maliszewska tylko nie wiem czy specjalizuje sie w noworodkach.

Do góry