reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej !!!
Karolinko cieze sie ze mała zdrowa i rośnie zdrowo !!!
Sandros duzo zdrówka dla malutkiej sandroski ;)

A my wczoraj byliśmy w grocie solnej bo chcialam juz gdzies wyjsć a wczoraj troche wiało i obawiałam sie spaceru jeszcze wiec wymyśliłam grote solna i super a poza tym mała spala wieczorem niemożliwie zasneła o 20 i na spaniu o 24 ją karmiłam bo musiała dostać jeszcze lekarstwo a potem obudziła sie dopiero po 8 szok !!

Witam maminki nowe !!! pisać tu zaraz o sobie !!!

a to dzisiaj z krótkiego pobytu na podwórku bo tak slicznie słonko swieci ze az mi szkoda było, no i pieski nasze sie witają z Liwia
img02505dv.jpg

reklama
Witam wszystkich a szczególnie nowe mamulki ;)

Więc czekamy aż Sonia wyzdrowieje bo bryka chyba szybciej przejedzie choć wolałabym żeby szybciej Sonia wyzdrowiała :-*

Natalka wczoraj rano przebudziła mnie stękaniem ale uciszyła się a ja jeszcze zasnęłam, potem znów mnie obudziła ale......gadaniem!!! 20 minut non stop gadała ;D a w dzień co chwila było agu... gu..., gi... itp.
U znajomych zachowywała się super, była taka grzeczna że aż byłam pełna podziwu, bo w obcych miejscach była do tej pory strasznie niespokojna i marudna a tu.... nawet się zdżemła :laugh: Super było tylko się nie moglismy nagadać :p

Dziś Natunia dalej rozmowna a nawet ją tak rozbawiłam że śmiała się w głos i aż zapiszczała ;D a mamuni łezki poleciały ::) wzruszyłam się -córcia dorasta ;D

nózie
img02344lz.jpg

Frezja jak Liwciorek tez sie uśmiechnoł pierwszy raz to sie popłakalam jak bóbr a jak sie zaczeła tez tak śmiac w głos to tez ryczałam nawet jak nózke odkryła a ona zawsze patrzy na mnie o co chodzi ???

no to widzę że rozgadane te nasze maluchy !! Grześ też coraz więcej "gada" czasem wyrwie mu się a-gg i jest niesamowicie rozkoszny jak się uśmiecha- rzuca mnie na łopatki :) Grzesiowi rosną już włoski na czubku głowy, no i zaczyna podpierać sie na przedramionach :D
Sonia i Liwia szybkiego powrotu do zdrówka :)
karolinna dzieci wiedzą kiedy dać rodzicom popalić >:D a przy obcych to małe aniołki :angel: ;
frezja ucałuj Natalke z okazji 4-tego miesiąca
justynko Liwia to mała akrobatka- śliczna dziewczynka !!
witam nowe mamuśki

Justyna właśnie na takie wyczyny czeka tatuś :laugh: mała uwielbia jak tata całuje w stópki a ona wtedy unosi je wysoko ale do buzi jeszcze nie sięga ;D super zdjęcie!!

Mmm dzięki za pamięć, widzę że wszystkie mamusie się tak wzruszają na nowe odkrycia przez nasze kochane dzieci.

wiecie że u lekarza byłam w moich bojówkach sprzed ciąży! ha! 8) ale jeden minus jest... brzuch się wylewa :p (spodnie lekko opinają ale jestem zadowolona)

dziś moja mała miała przygodę z lustrem ;D chyba będzie szalenie towarzyska ;D 8) wzięłam ją przed lustrem a ona patrzy na siebie i uśmiech! za jakiś czas zaczęła marudzić i popłakiwać więc jak przechodziliśmy koło lustra to stanęłam na chwilę a ona patrzy na siebie i się zaśmiała :D kochana jest niemożliwie ;D

justynka ale masz piękne okolice koło domu! jesteś z katowic prawda?na jakim osiedlu/dzielnicy mieszkasz? a mała to niezła akrobatka :laugh: gdzie byłaś w grocie ? wiem że jedna jest na ul.gliwickiej.

frezja gratuluję takiej rozgadanej córci :D ja czekam aż moja zacznie ;D no i moja mała też lubi jak tata z nią szaleje i całuje po nóżkach ;D

mmm ale silny chłop z Grzesia ;D

Witajcie wszystkie mamuśki (nowe również)!!!!
Gratuluję Wam wszystkim zdrówka i postępów dzieciaczków. Cieszę się razem z Wami. Mój Mały tez jest taki kochany, że juz nieraz wycisnął ze mnie łzy. Teraz beczeć mi się chce z innego powodu.

Doigrałam się.
chory0gl.gif
Byłam u lekarza, no i mam zapalenie krtani. Do Mateuszka moge podchodzić tylko z zasłoniętymi ustami
pacze9jl.gif
. Uszyłam sobie nawet ręcznie taką opaskę, ale najlepszy jest szaliczek obwiązywany na usta. W aptece niestety nie mają takich gadżetów (tylko w sklepie medycznym). Tak sie boję, żeby mój Skarbuś sie nie zaraził!!!! Dziś jest bardzo senny, może jego organizm też walczy z bakteriami i wirusami i dlatego jest taki padnięty. Już sama nie wiem.

Czarnulko będzie ok. Mdłości miną. Trzymam za to mocno kciuki.

Karolinnko cieszę się, że Mała zdrowa i na szczepieniu też było ok. A w jakim proszku pierzesz ciuszki Małej??

Trzymajcie sie cieplutko moje drogie. Ściskam mocno!!

beatko życzę baaardzo dużo zdrówka!
chory5rc.gif
a karmisz piersią ? z tego co wiem to jest mała szansa żeby dzidzia się zaraziła bo w Twoim mleku są przeciwciała,ważna jest ta opaska na buzię. Ja kupiłam taką chirurgiczną w aptece,5 sztuk za 5 zł,nosił ją mąż jak był przeziębiony. Co do proszku to coś faktycznie w tym jest! do sylwka mała była spokojna raczej,pamiętam wizytę znajomych to była super grzeczniutka a w dniu sylwestra mój P kupił nowy proszek (bobas,wcześniej płatki mydlane) i od tego czasu się zaczęło! dopiero jak lekarka powiedziała że to może być od proszku to skojarzyłam fakty
szook6lv.png
I poleciła JELP,powiedziała że drogie ale jedyne które nie uczula.Z płatkami jest ten problem że nie mozna nimi prać w pralce :p

reklama
Do góry