reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
icon1.gif
Odp: Październik 2007
Witam !!!

Rano byłam u lekarki skonsultować wyniki
z posiewu Małej ale niestety pobranie
nie jałowe i nie wyszło :angry:
nie wiem co zrobić żeby było dobrze
bo raz się nie uda wogóle pobrać a jak już
pobiore to źle :wściekła/y:

Ale stwierdziła że kolki mogły powrócić,
mamy zmienić mleko na Bebilon Comfort- niby przeciwzdęciowy i przeciwkolkowy
a ja mam taki zapas zwykłego Bebilonu :-(
I może mieć uczulenie na białko ale malutkie
bo wysypki nie ma ...
Dlatego też mogą być te bóle brzusia, ulewania ...

Mamy też dawać zupki, obiadki, deserki i soczki,
może po takim jedzonku będzie jej lepiej ...
Mogę robić sama ale w takim przypadku
nie dawać kurczaczka bo zawiera hormony,
jak już to cielęcinke :sorry2:

I jeszcze jedno, skoro Milenka skończyła 4 m-c życia,
mogę podawać rzeczy od 5 m-ca ponieważ
ukł. pokarmowy pracuje tak jakby o m-c
do przodu ...

Chyba tyle

Babeczki a na którym programie i o której h
lecą te gotowe na wszystko bo nie znalazłam...
zawsze były na polsacie

reklama
Luczynka,nie wiem z czym się nie zgadzasz, czy z tym, ze film był lekki łatwy i przyjemny??? ja nie twierdzę, że film był zły, po prostu bawiłam się bardzo dobrze ale do kina na to drugi raz bym nie poszła bo wszystko zostało dopowiedziane w nim do końca... :-))))uśmiałam się bardzo i tyle...komedia świetna...Bobranockapapapa

Luczynka,nie wiem z czym się nie zgadzasz, czy z tym, ze film był lekki łatwy i przyjemny??? ja nie twierdzę, że film był zły, po prostu bawiłam się bardzo dobrze ale do kina na to drugi raz bym nie poszła bo wszystko zostało dopowiedziane w nim do końca... :-))))uśmiałam się bardzo i tyle...komedia świetna...Bobranockapapapa

a pieron wie z czym sie nie zgadzam :baffled::-D chcialam Cie troche podraznic :-D:-D:-D Buziaczki ;-)

hej kochaniutkie
icon_smile.gif

Ja juz w domku
icon_smile.gif
U Justysi Bawiłam sie rewelacyjnie!!! No i moje panny również
icon_wink.gif
Teraz moj m ma wolne i nie mam jak zabardzo popisać ale w wolnej chwili napisze więcej
icon_wink.gif

pozdrawiam wszystkie
icon_smile.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_smile.gif
icon_wink.gif

no to super Czarnulka,gratuluję dojrzewania Twoich Pannic!!Byłam kilka dni temu "za granicą" u znajomej i jej chopa na imprezie: na osiedlu Boh.Monte Cassino.Mieszkacie może gdzieś tam w okolicy?? :-))))POzdrówka i buziaki i miłego dzionka dla wszystkich Mamusiek :-**

Witam !!!

a pieron wie z czym sie nie zgadzam :baffled::-D chcialam Cie troche podraznic :-D:-D:-D Buziaczki ;-)

A ja nie wiem :no: bo nie widziałam :blink::-p

U Justysi Bawiłam sie rewelacyjnie!!! No i moje panny również
icon_wink.gif

To super :tak: przydał Ci się paki "odpoczynek" :-D

Pochwalę się że Emilcia od 9 lutego jest całkowicie bez smoczka
icon_biggrin.gif
Pije z kubeczka sama
icon_smile.gif
i Wiki również juz bidonu wcale nie używa
icon_biggrin.gif

Gratki wielkie !!! :-)

Witam !
Ja dzisiaj musiałam wziąć dzień wolny na żądanie, bo wstałam o 5:30 i jak zwykle peiwrsze co to poszłam do ubikacji. Jak wstałam to po omacku doszłam do łózka i obudziłam R. , bo zaraz zemdlęję. Nie wiem co by było gdybym zemdlała w łazience, ten pewnie w ogóle by się nei obudził.... Zadzwoniłam do keirowniczki i kazała mi iść do lekarza. Poszłam i mam wstrętne grypsko (oczywiście pierwsze pytanie :"A w ciązy nie jesteś?" - "Nieeeeee") i przepisany antybiotyk. Ale od jutra już do pracy. R. narzeka, że powinnam siedzieć w domu, ale ja nie mogę iść znowu na L4 i koniec....
Nie mogę się na N-K zalogować.....
Karolinna ja tam nie wiem czy nie powinnos ię farbować. Każdy ma inne zdanie. Najlepiej zapytaj lekarza. Super, że Lenka wróciła do nocniczka |!!!!! Oskarek też już wytzrymuje cały dzień bez pieluchy, ale nadal nie woła.....
Iza zdjęcia cudne. Twoja Karolinka wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości. Ma takie "dorosłe" rysy twarzy. Ślicznie sama je. Też jestem zdania, że może nabrudzić ile chce, byleby się dziecko nauczyło samo jeść. Inaczej się nie da.
Monysiu niesttey nie poardzę Ci nic w kwestii psoiewu, bo Oskar nigdy nei miał robionego badania moczu. Zresztą u chłopców to trochę inaczej chyba :-) A co do jedzonka to ja też zawsze dawałam słoiczki miesiąc wyżej. A o ile dobrze pamiętam to gdy miał 9 lub 10 miesięcy to jadł już normalne obiady razem z nami, łącznie z pierogami i bigosem.
Czarnulka fanie, ze odpoczęłas. No i wielkie gratulacje dla dziewczynek !!!!
Sandros i jak rozmowa ? Udała się ? Kiedy będziesz wiedziała czy Cię przyjęłi ?

hej !!!

i ja wracam po tygodniowej nieobecości !!!

hahahah a ja walentynki spędziłam z Czarnulą :-)
a tak w ogóle to było super i ciszę sie ze mogłam Czarnula na Ciebie liczyć i że mi pomogłaś dobra kobieto !!!!
Dziewczynki bawiły sie super, nawet opracowałśmy choreografie do my jestesmy krasnoludki i jak tatus przyjechał po dziewczyny to zrobiły występ ! Jakie dumne były !!
Oj i niestety moja panna agresora załaczyła po paru dniach bo chyba nie umiała tego ogranąc że dwoje dzieci w domu non stp bawi sie jej zabawkami i tuli czasem do mamy :baffled: i czasem atak był szczególnie poszkodwana był Wikusia oczywiście potem przepraszała i płakała ale jak cos znów nie spasiło to ponosiło ją no ale jak wyjeżdzały to nie obyło sie bez łez i do teraz pyta sie czy Milka i Iti przyjada jeszcze do niej :-D

całuski !!!

od jutra wdroże sie w życie bejbibumowe bo po takiej przerwie nie wiem co pisac !!

reklama
Witam !!!

Dziś była wspaniała noc :biggrin2:
Po kąpieli i karmieniu o 20 wstała dopiero o północy :szok:
a potem 4.45 5.45 i 7 i już od tej pory nie śpimy ...

Do góry