reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Monysia polecam rissoto -mi bynajmniej smakuje. (nie wiem czy dobrze napisałam)
Ja tam za grzańcem nie jestem, ale Malibu z sokiem bananowym nie pogardzę;-);-)

reklama
Ja też uwielbiam malibu - sama robie :-D
Podaj przepis na risotto Ewcik
bo jeszcze nie robiłam a są różne... chyba :laugh2:

Zmykam spać- Dobranoc !!!

Cześc dziewczyny, czytałam Was wczoraj i dzisiaj dokańczałam, ale wczoraj nie miałam siły nic psidac. Kierowniczka mnie wymęczyła w pracy za wszystkie czasy... Mam głupie wrażenie, że się wyżywa za te L4....... Ale powiedziałam jej kilka słów co o tym myslę i kompletnie zmieniłam o niej zdanie. Generalnie - szukam nowej pracy. Jakby jakaś miała fajną ofertę to jestem chętna :-). Oskarek nadal trochę kaszle, ale już o wiele mniej. Dzisiaj śpi u teściów, bo ja wracam po1 9 (samoobrona) R. dzisiaj też późno i stwierdzilismyu, że nie ma sensu go wozić po nocy.
Co do Walentynek to ja na pewno kupuję R. karnet na siłownię. Od dawna chciał, ale sam sobie go neikupi,w ięc go wyręczę. I na aerobic chyba się przy okazji zapiszę....
Monysiu co do seksu a może to wina antykoncepcji ? U mnie tabletki bardzoz mniejszają libido. Jakmiesiąc nic nie brałam to byłam chodzącym wulkanem :-). Ale też mniw wkurza jak R. za mną chodzi non stop mnie maca i ciagle pyta :"Bedziemy się dzisiaj kochać". Jakoś mi się odechciewa od razu......Powiedziałam mu o tymi teraz już mneij o tym gada.
Co do bajek to Oskar bardzo lubi (nadal) Teletubisie i wszystkie te pełnometrażowe. Królują "Potwory i Spółka".
Karolinna kurde trochę Ci zazdroszczę :-)

Witam !!!

MamaBoo od czasu naszej rozmowy R też się zmienił
i teraz jest dużo lepiej :-)
Przed ciążą też brałam anty i nie było problemów,
może teraz moje hormony grają dla Małej
a nie dla Męża :laugh2:
Współczuje atmosfery w pracy...

Ewcik przepis poszedł :-D

Dzisiejsza noc to powtórka z rozrywki :zawstydzona/y:

Mamaboo - a dlugo tam pracujesz?? teraz nie wszyscy niestety patrzą normalnie jak ktośprzynieise L-4.

a ja dostalam sie na wizytę do ośrodka, do któego chciałam. zobaczymy jakie będe mieć wrażenia po wizycie

A ja mam pytanko czy któraś z Was wybiera się na koncert Kroke w Kraku?? Bo my wybieramy się tylko jeszcze nie wiem w jakim składzie, ale mam nadzieję że mój Męż pojedzie. Jak nie wiecie jeszcze co to za koncert to polecam stronkę,którą znacie bez wątpienia: Serce Malwiny bilety jeszcze są dostępne ;-))) dzwonilam na podaną tam komórkę do przesympatycznej dziewczyny :-):-)
Pozdrowionka
i BUZIALE dla wszystkich

Wioluś dzięki za wszystko i buziale!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

.Hejo.

.Ja też na razie pomysłów niet na walentynki:rolleyes2: , może jakaś kolacja... o ile mnie nie zemdli;-) i jakiś drobny upominek:rolleyes2:.

.luczynka i mamaboo nie zazdrościć ino brać się do roboty:-D fajnie byłoby mieć bejbiboomowe towarzycho w ciąży:tak:,bo w sumie wiem że raczej mało was interesują moje mdłości bo każda z nas przechodziła to dawno;-) ale i tak od czasu do czasu was pomęczę ;-).

.gwioletko dziękuję:-) i pogłaskałam brzuszek od ciebie:-). Tez lubiłam oglądać "gotowe na wszystko" a która to będzie seria? bo widziałam tylko pierwszą;-).

.luczynka próbowałam dać całuska brzuszkowi ale jeszcze za mały:-D;-). A tak w ogóle ostatnio przypomniało mi się że 31 grudnia mieliście się starać o bobo? ten "złoty strzał" a jak nie wyjdzie to w marcu i jak?.

.mamaboo powodzenia w szukaniu nowej pracy:tak:.Fajny pomysł z karnetem na siłownię:tak:.

.ewcik co tam z tym przepisem na risotto?:-p.

.Jeszcze posiedzę na neciku bo Mała śpi a Piotrek w pracy:happy:.

reklama
Witam wieczorkiem
Mały spi nareszcie, ostatnio cos ciężko zasypia:-:)-(

Przepis na RISSOTO (dostałam od koleżanki i nam bardzo smakuje)

Ugotować dwa woreczki ryżu białgo , długiego na dwóch kostkach bulionowych.
Podsmażyc na patelni pokrojone pieczarki wraz z cebulką dodac wegety do smaku jak kto woli. Potem podsmażyc pokrojone papryki ( czerwona i żółta)może być zielona też.
Na końcu podsmażam pokrojone w kosteczki parówki grube 2-3 sztuki.( sa tez przepisy na wołowinie lub innym mięsku)
Potem wszystko zmieszac i do smaku doprawić. Najlepiej smakuje na ciepło

Ostatnio dodaliśmy do tego sos - FIX z Knorra i dalismy całosc do piekarnika. Tez smaczne !!!!

Karolina ciekawe czy bedzie sama czy któras dołączy do Ciebie.
Ja mdłosci wogole nie znam bo nie miałam. U mnie najbardziej dokuczliwe były skurcze łydek :rofl2::rofl2:

Do góry