reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej babolki :-)

Monysia ja robie te karteczki w programie do obróbki zdjęć i dodatki ściągam z netu :-) A program nazywa się PSP XI PL

Karolinka to nie zawesoło masz z ząbkiem :-( współczuje!

Oliwka dużo zdrówka dla kruszynki życzę i żeby szybciorkiem przeszło!

gwioleta zdrowiej szybciutko i wracaj tu do nas :-)

Justys a ty co tak cichutko jestes i mało piszesz??? Co się dzieje???

dla reszty buziak :-)

reklama
hej hej !!!!

oj Czarnulka jakiegoś lenia mam i tyle !!!

Liwia dzis mi walła mazakami graffiti na scianie, tak tak tej co niedawno malowaliśmy :baffled: zmyłam taką gąbką ale zatarcia widać !! oh żeby to pierwszy i ostatni raz :-D takze nie przejmuje sie strasznie ale mogła trochę zminimalizować swoją twórczość !

a my wczoraj z Liwcią piernikowałyśmy !!!! według zeszłorocznego przepisu Sandros ! a dziś albo jutro druga tura w/g przepisu innego !! Pod wrażeniem byłam jak temu mojemu dziecku super idzie wycinanie froemkami w cieście !

Dziewczyny! Wielkie dzieki za te kciuki :-D ale to bedzie tylko jedna proba, jedna noc:cool2: dokladnie w Sylwestra, rowno 2 lata po tym jak zlotym strzalem udala nam sie Oliwcia :-p:-DChcemy sie sprawdzic jakimi jestesmy strzelcami:cool2:A takie starania na maxa rozpoczynamy na przelomie marca i kwietnia:tak:

Justyna wrzuc na forum te dwa przepisy :tak:bo ja mam ochote jeszcze cos upiec ale nie mam innych przepisow :-(

Luczynka proszę bardzo ! to jest przepis na te pierniki od kolezanki !!

1 i 1/2 decylitra melasy !! (ok pół szklanki - można próbować zastąpić miodem)
2 dl cukru (ok 3/4 szklanki)
250 g masła
4łyżeczki cynamonu
4ł imbiru
2ł goździków
2ł kardamonu
1ł przyprawy do piernika
2 jajka
2ł sody
9 dl mąki (ok 3,5 szklanki)

Podgrzać melasę, cukier, masło i przyprawy. Po przestygnięciu dodać do mąki z jajami i sodą.Wyrobić ciasto.Wstawić do lodówki na ok 2h.
Piec w tem 200 stopni 7-10 minut.

witam się !!! :-D tak w ogóle

Ja nie poznaje swojej córki :tak:
Jak wczoraj ja nakarmiłam ok 23.30 to wstała
dopiero o 3.45 :szok: a potem o 7.30, 9.30
Spała dziś jeszcze od 12 do 13 i właśnie ją teraz położyłam
usypia ale oczywiście chodze co 5 min i smoczek podaje
bo jak wyleci to się wścieka.
Mężul w pracy na 14 :-(

reklama
Wyobraźcie sobie ze te kucyki pony co kupiłam niuniom wczesniej i oddałam kosztowały po 188 zł a od dzis w tym samym sklepie (auschan) są po 118 zł
shock.gif
dobrze ze oddałam te wczesniejsze hihi a dzisiaj moj m pojechał i kupił taniej
icon_wink.gif
Takim sposobem mamy 140 zł w kieszeni
icon_wink.gif

Do góry