reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
lapeczkiibuzia8xf.jpg

pupcia3ty.jpg

stopka9jk.jpg

serduszko0cc.jpg

profil6bv.jpg

BPD 49.4 mm
AC 172 mm
HC 178 mm
FL 33.9

+HR 161 BPM
EFW 447 g

reklama
Lilith jakie piekne fotki :o , mala widac jak na dloni . Naprawde niesamowite . Szczegolnie na 4 zdjeciu szok . Eh ::) chyba sobie drugie zrobie ;D

cześc laseczki :)

koniec końców ,nie dałam małej tego antybiotyku,oprócz was nawet rodzice mi odradzali. Stosuję tę sól (ile razy można ją zapuszczać do noska ? ) ,maść majerankową i powiesiłam wczoraj mokrą pieluchę na oparciu kołyski,mam nadzieję że pomaga. I przeczytałam w niemowlakach w sposobie na katar, że fajnie się sprawdza mleko matki zapuszczone do noska! hm,interesujące :) nie spotkałam się wcześniej z takim sposobem,a co wy o tym myślicie ?

już załatwiłam dziś ZUS,mama została mi z małą :) tata zawoził :) od razu gin mnie zbadał i skierował na usg,bo on nie widzi żeby było coś nie tak ale skoro ta krew cały czas leci to niech oni mnie zbadają .

strasznie bolą mnie zatoki! nie mogę nawet wyjmować małej z kołyski ::) oprócz wygrzania nóg i inhalacji znacie fajne sposoby na zatoki ? :(

I dodam że nie oparłam się i raz zadzwoniłam do domu dowiedzieć się czy z małą ok :)

aga
jak perspektywa mieszkania z rodzicami? masz z nimi dobry kontakt ? :) tak szybko chciałabś drugie dzidzi?? wow :)

lilithka super zdjęcia :) małą widać rewelacyjnie :) no i na 100% its a girl ;D jakie planujecie imię ? :)

ekartkafiolet5ks.jpg

Karola :D :D nie planuje 2 dziecka ,tzn chcialabym ale duuzo sie musi zmienic ,zeby zdecydowac sie na siostrzyczke albo braciszka ;) dla Oliverka.
Sol mozesz podawac smialo , jest obojena dla organizmu , ale jak wszystko moze w nadmiarze pewnie zaszkodzic . Na pewno jest lepsza niz kropele ,nawet te dla dzidziusiow.
Co do pokarmu do noska , pierwsze slysze ,ale skoro leczy podraznione brodawki moze i dziala na katarek hmmm ::)
Z miomi rodzicami mam dobry kontakt ,przy nich nie zgine :D, jedynie obawiam sie o oliverka , zeby go nie ropuscili ;)
Czeka mnie powazna rozmowa z nimi , coby przestrzegali moich zasad ;D. Nie bedzie zle , w koncu troche odpoczne , oni mi przynajmniej pomoga we wszystkim .

Na zatoki ::) musze pomyslec ..przy kawce ;D

opis5ry.jpg

popatrzcie jakie mam rozne terminy:
BPD 49.4 mm 20w6d (dzis 21w)
AC 172 mm 22w1d (22w2d)
HC 178 mm 20w1d (20w2d)
FL 33.9 20w5d (20w6d)
a mam 20w6d.
A jestem zachwycona!!! film super!! odrazu dostalismy plytke bo byl informatyk!! jestem bardzo zadowolona!mezus rozmawial sobie z lekarka i tlumaczyla mu te cale przeplywy itd..wybadala i wysluchala!musiala ja poprzestawiac i mala sie wsciekala!zaczela robic miny i walic w usg piastkami! hihi jak mamusia!!serducho pierwszy raz slyszalam! cudnie!!! napatrzylams ie! i najwazniejsze jest to ze juz sie tak nie martwie!! naprawde to usg mnie uspokoilo!mala pomierzona i pobadana od stopek do glowki!!!jestem bardzo szczesliwa!
aha a ulozona jest podluznie miednicowo:):):)

Witam,

Lilith ciesze sie razem z Toba, widac jestes bardzo zadowolona.

Karolina na zatokach sie nie znam, soli mozesz smialo uzywac - czytalam ze dobre sa inhalacje - do goracej wody wsypac sol - Soni pomaga, ale nie wiem jak to wyglada z takimi maluszkami. A tez czytlam o tym mleku, ale nie zdazylam wyprobowac, jak o tym pisli, to juz nie karmilam :(
Nie wiem jak z krwawieniem po cc, ale moje to dopiero po 4 tyg ustapilo tj. przez ok1,5 tyg mocno,pozniej juz sporo mniej, ale jednak. Czytalam , ze do 6 tyg moze leciec, potem to juz dziwne i mozna zaczac sie martwic.

Aga dziadkowie to lubia rozpieszczac, ja nie umiem mojemu tacie wyjasnic, ze na czekolade jeszcze za wczas, a on ciagle jej czekoladki kupuje... A moja mama zawsze sie zastanawia jak ja to robie, ze ona mi nic z polek nie sciaga, bo jej zawsze...

My dzis pieklysmy kolejna partie pierniczkow - tamta juz sie rozeszla ::) Za rok to chyba tone bede musiala upiec.

Pozdrawiam,

kurka ...........zjadło mi posta!!!!!

Olgap - śliczności !

Lilith - ciesze sie z Tobą nic tylko patrzec jak za niedługo pojawi sie nowa dzidzia !!!

Liwcior dzis była na szczepieniu i klocek waży 8600 ! nawet nie pisła dzielna dziewczynka !! Kolejny raz dowiedziałam sie że moja córcia wygląda na pół roku !! Taki mały wielkoludek :laugh:

reklama
Co do katarku to my tez z nim walczymy, stosujemy sól morską w sprayu i kropelki homeopatyczne Euphorbium - do noska po jednym wziewie - polecam Liwci pomagają !! Dodatkowo dzis posmarowałam maścią majerankową jej koło noska i klatke piersiowa natarłam lekko maścią Pulmex ona ma właściwosci rozgrzewające i udrażniające drogi oddechowe. Przy karmieniu piers tez mazne tą maścią i wtedy tak sie nie męczy jak je !!

Dzis pokupowałam pare rzeczy ale na szybko bo z małą bylismy jutro musze sama wyskoczyc do miasta bo nie chce juz jej ciągać jak ma ten katarek bo jeszcze sie rozchoruje i tyle bedzie !!

Nic spadam bo zaczyna popłakiwac, chyba ciezka noc mnie czeka bo co chwile budzi sie, wczoraj wymusiła spanie z nami ale dzis sie nie dam :) przynajmniej mam taki plan ;)

Dobrej nocki !!

Do góry