reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Justyś DUŻO ZDRÓWKA DLA LIWUTKA!!! Niech katar idzie sobie jak najszybciej precz!!!!

Karolcia zjadła całą miseczkę zupki z mięskiem :-) śmiać mi się z niej chciało jaka już głodna była i czekała z niecierpliwością aż jej podgrzeje jedzonko :-D a teraz wcina sama banana :-D

Dziś totalnie zaśmiece wątek fotkami :laugh2: oto przymiarki Karolci do fotelika samochodowego :happy:

reklama
hej
shiune ale fajniutka ta twoja lalusia:tak::-) wkoncu ja zobaczyliśmy;-)
iza jak zwykle mała zaskakuje:-)
justyna ale madralińska może bedzie jakąś telefonistką:-D;-)

Witam!
Ja dzisiaj caly dzien siedze przy kompie bo uzupelniam dziennik praktyk ktory musze niedlugo oddac no a nie mam jeszcze wklejonych konspektow zajec :baffled: Pozatym w piatek mam pierwszy examin :-( :wściekła/y: i to u faceta ktory nie podaje zadnych zagadnien bo twierdzi ze nie ma po co Cyt.: " Chyba jakos sie dogadamy ;-)" :eek: :no: :wściekła/y: Jest fanem Radia Maryja i Ojca RYdzyka :sick: :dry: Kompletny idiota a ja musze z nim gadac bo wymyslil sobie examin ustny, ehh... a nic nie umiem bo nawet nei wiem czego sie uczuc :-(

Moja siostra jest juz po pisemnym polskim. Powiedziala ze poszlo jej dosc dobrze-przymajmniej tak czuje :-p pisala o "Dziadach" :baffled: :no: :cool2: W poniedzialek czeka ja pisemny angielski a potem jeszcze chemia i bilogia no i ustne.

Justyna masz niezla Córuchne :-D ale sie usmialam :tak: Oliwka ma racje-peniwe bedzie w przyszlosci jakas telefonistka :-D

Shinue masz sliczna coreczke :tak: a powiedz-ile juz wazy :confused: bo mnie ciekawosc zzera :-p ;-)

Iza to Karolinka dopiero robi przymiarki do tego fotelika:confused: :eek: my dzisiaj rano pojechalismy z MAla na zakupy i Oliwia pierwszy raz jechala w nowym foteliku:tak: baardzo sie JEj podobalo bo wszystko widziala, nie to co w poprzednim, tutaj siedzi wysoko:-) kupilismy Coneco Atos (czerwony)-dosc tani w porownaniu z innymi a jestem bardzo zadowolona, solidny i ladny.

Justyna wcześniej zapomniałam więc nadrabiam, niezła artystka z Liwci:laugh2:

Luczynka my nie mamy auta jedynie co to Karolcia jeździ z moim tatą, więc fotelik nie jest taki istotny, ale ostatnio częściej jeździmy, poprzedni fotelik mieliśmy taki mniejszy - nosidełko, on jest do 13 kg więc spokojnie mała mogłaby w nim jeszcze pojeździć (teraz waży jakieś chyba niecałe 10 kg), ale chciałam jej sprawić przyjemność więc wytaszczyłam z piwnicy fotelik wyprałam i od dziś w nim jeździ. Obydwa są z Chicco i są bardzo fajne, mam je po siostrzeńcu :happy: Karolcia super zadowolona że tak wysoko siedzi w autku i wszystko widzi :happy:.

Iza no chyba ze tak ;-) :-D nie wiedzialam ze Karolinka jest taka leciutka :eek: moja Oliwka w dniu w ktorym skonczyla 7 miesiecy wazyla juz 8600g :tak: a w tym tygodniu zmierzylismy ja w domu i ma 74cm dlugosci :szok: podobno to bardzo duzo jak na takie male dziecko. Nikt nam nie wierzy ze ona ma dopiero 7 miesiecy :no: Ciuszki nosi w rozmiarze 80. A nawet ma kilka na 86 :eek: ale to gdy rozmiarowka jest jakas nie bardzo :dry: w kazdym badz razie gdy w sklepie pytaja o wiek dziecka zeby dopasowac rozmiar ubranka to mowie ze to nieistotne ze ma byc na 74-75 cm :-D

Dziewczyny!
Mam pytanko. Jak Wy karmicie swoje dzieciaczki-chodzi mi o wprowadzania roznych nowosci do ich diety. Np. Kiedy pierwszy raz robilyscie kakao? Czy inne przysmaki? No i kiedy i jak wprowadzac cale jajko (tzn bialko bo zoltko juz Oliwos dostaje do zupek od dluzszego czasu)? Bo nie mam pojecia. Prosze, poradzcie smarkata niedoswiadczona kolezanke :tak:

Luczynka Karolcia jest dość drobna, chociaż znam dzieci drobniejsze :happy: jak miała roczek to ważyła 8900 g nie przejmuję się tym bo wiem że to waga prawidłowa a nawet mnie to szczerze mówiąc cieszy :tak:

Co do jedzonka ja kakauko dałam małej jak miała niecały roczek, jajko nie pamiętam, tu masz stronkę gdzie fajnie jest opisane:
ABC Diety - TwojaDieta.pl - Serwis prowadzony przez dietetyk

hej wieczorowo !!!!

mój tata przyjechał !!! jutro nie wiem kto ma więcej do roboty czy my w zakładzie czy on z Liwią !!! :baffled:

Karolciu u nas teraz się zaczyna sezon !! więc faktycznie jest co robić !!!
a co do pędzenia alkoholu albo bydła :-D

Kaśka mały akrobata superaśny !!! No i z kolegą Kubusiem widzę że jak to chłopy o autach :-)

Mariola Jeremiś juz takie dzieciątko a nie niemowlę !!słodziak !!!

Patrysia z tym króliczkiem rozkoszna i to w podpisie i to co w poście !!
i jak chętnie karmi zwierzaczki :tak:

Mariola to dawaj mu może jakieś zabawki do wózia jakich jeszcze nie widział albo jakieś dawno nie używane albo zawieś mu cos na dazku i niech dynda i może sie zainteresuje !!!

Shinue super zdjęcia i super panienka i fajnie Cie widzieć :-D A to z kwiatkami cudne !!

Izka Karolcia ma przesłodką minke na tych dwóch pierwszych na krzesłku, nic tylko patrzeć !! no i faktycznie dumna jak nie wiem aż dała sie sfotografować z każdej strony :-D No i w foteliku też fajnie a to z ząbkami :-D A i dostałam na pirva !!

Luczynka hahaha !! u nas było to samo z Liwią kazdy gadał że ma duzo wiecej i niezły z niej klocek albo że to chłopiec :eek: Teraz juz troszkę przystopowała z wagą ale i tak jest w czołówce na sierpniaczkach :-D
A co do diety to ja na początku schizowała co i kiedy a potem to juz lajtowo wziełam ale gdzieś tak od roku to juz je praktycznie wszystko !!
Ja zawsze troszkę na smak a potem obserwowałam czy ok !! Tyle że Lilik raczej nie miała kłopotów z alergią pokarmową czy coś !! A kakao kiedyś jej spróbowałam dać gdzieś po pierwszych ur i jakoś nie zasmakowało to olałam !!

Liwia też była zadowolona jak juz mogla przodem jezdzić i wysoko a nie w tym nosidełku !!! My ją przesadziliśmy gdzieś w 9 m-cu bo juz na ścisk jezdziła bo jej dupka w grubszym ubranku juz nie właziła :laugh2:

alem się opisała :szok: hihihi !!! pomyślcie o mnie jutro jak będę męczyć tych biednych komunistów w studiu :-D

Witam!
Jestem dziś pierwsza :-) ale to się chyba nie liczy :eek: :baffled: :-D

Justyna dzięki za komplementa dla Karolci, też mi się podoba jej minka :tak: Odpisz na priva ;-) BUZIAKI DLA LIWCI Z OKAZJI KOLEJNEJ MIESIĘCZNICY!!!

MIŁEGO OSTATNIEGO DNIA DŁUUUGIEGO WEEKENDU(długiego nie dla wszystkich ;-) ) !!!!!

reklama
WItam!

Dzisiaj jestem pierwsza a wiec.... ZŁOTKO!!! :-) Dziwne ze o tej porze jeszcze zalapalam sie na zloto ale i tak cieszy :-p

Justyna ja ogolnie z jedzeniem dla Oliwii nie postepuje tak jak teraz pisza w tych wszytskich "madrych" ksiazkach :no: bo uwazam ze skoro nasze amy mogly dawac nam krowie mleko przktycznie od urodzenia i nic nam nie bylo to czemu my nie mozemy. Spotkalam sie juz z krytyka wielu osob na wrzesniowkach ze szkodze dziecku itd ale ja tak nie uwazam bo malej nic nie ma. Oczywiscie nie daje jej jeszcze klusek z rolada :cool2:
Liwia-chlopiec:confused: :eek: :-D niezly tekst :-D Oliwia nie jest klocuszkiem, jest wrecz szczplutka na cialku, tylko buzie ma taka papusna ;-) no i ta dlugosc:eek:
A! 3maj sie dzisiaj w tym zakladzie ;-) a tak swoja droga to dziewczynki do komuni to wygladaj nieraz lepiej niz mloda pani a prezenty sa poprostu szokujace:szok: telewizory, aparaty, kamery, komputery itd. JA na mojej komunii najbardziej cieszylam sie z lalki Barbie i wrotek;-) :tak:

Iza dzieki za adres stronki, przejrze ja dzisiaj:tak: a Karolcia rzeczywiscie jest drobniutka. Czyli moja Oliwia bedzie wazyla w 8 miesiacu tyle co Twoja Karolcia na roczek :szok: :-D
No i oczywiscie Twoj nocny post nie liczy sie na zloto:no: :-p ;-)

Do góry