reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z West Yorkshire

reklama
Dzięki za cynk Niunia ale z dwojga złego chyba lepiej jest dać jednak małą do żłobka. Przynajmniej wiem,że mają pewne standardy,są kontrolowane i wiem,że muszą zapewnić bezpieczeństwo.A z taką Nianią , nie znaną nikomu nigdy nie wiadomo. Powoli zaczynam sie oswajać z myślą i dzisiaj nie jest już tak ciemno jak wczoraj. A jeszcze się dowiedziałam,że jest tam polska opiekunka, więc może nie będzie tak źle. Moja koleżanka napisała ,ze jej malutka jest w żłobku w Polsce i jest ok, szczęśliwa, dobrze się rozwija więc może nie potrzebnie panikuje.Mam nadzieje,że tak będzie.Jak nie zwalniam się z pracy i tyle

Mgda -napewno sa tego plusy,wlasnie dzieci sie szybciej rozwijaja a przedewszystkim pozna angielski i potem jak bedzie czas do szkoly isc to Marysia bedzie juz umiala i napewno jeje bedzie latwiej:tak::tak::tak:

hej
Maly wlasnie zasnal wiec mam chwilke dla siebie :-)
Cfc ja mysle ze zlobek to super sprawa dla dzieci tylko ja bym chciala wlasnie zeby byla w nim chociaz jedna osoba polskojezyczna nie wiem jakas taka moja fobia :rofl2: mojej przyjaciolki syn poszedl do zlobka jak mial rok i ona jest zadowolona w 100% sam juz je, na nocnik juz tez siada, z dziecmi ma wspanialy kontakt, dzieli sie wszytskim,ta sa same plusy jedyny minus zlobka ze moze lapac infekcje ale kiedys przeciez musi miec kontakt z chorobami zeby nauczyc sie z nimi walczyc. mysle ze bedziesz zadowolona.
a jak Twoja dieta? ja od soboty tez zaczne :rofl2: zmotywowalas mnie :-) jak tak dalej pojdzie to jeszcze zmotywowujesz mnie zeby poslac malego do zlobka i wrocic do pracy :-)
Jak slucham ze kazda wraca albo jedzie do Polski to plakac mi sie chce ;-) moze tez pojade na kilka dni :-) pokazac Michowi snieg i poszalec na sankach
Doris a Ty kiedy jedziesz do tego zakopca? bedziesz smigac na nartach? czy raczej leniuchowac? ;-)

Madziu
- pewnie masz racje z tym zlobkiem, napewno dla malej zlobek bedzie lepszym rozwiazaniem niz niania.
Ja tez kedys bede musiala oddac Szymka, sama jeszcze nie wiem kiedy ale kidys tez mnie to czeka.:-(
Ide robic obiadek.a potem jedziemy na ostatnie zakupy , trzeba porobic jeszcze jakies prezenty.

niunka faceci na wszysko mają czas, nie wiedziałś o tym:-)
dzisiaj mój ma wolne i cały dzień zdeorganizowany:wściekła/y:, zobacz o której dopiero siadłam do forum;-)
n o ale jutro idzie na drugą zmiane to nadrobie:-D
Madzia moje dzieci też chodziły do żłobka i nie dlatego że musiały tylko dlatego tak jak pisze doris dzieci się szybciej rozwijają i
uwierz mi że to jest chyba lepsze rozwiązanie niż opiekunka.:tak:
Ja też tak na poczatku odbieram wszyskie różne takie zmiany w ciemnych kolorach a jak ochłonę to zaczynam zauważać plusy.:-)

No Marzena masz racje z tymi facetami, zawsze wszystko samo sie zrobi i ma czas.:wściekła/y: U nas np, w ogrodzie jeszcze nie sa schowane bujawki Szymka, ( materialowe.)A mialy byc sciagniete w pazdzierniku.Oj maglabym tak wymieniac i wymieniac.

Kasiek - wierz mi, nie powinnas sie denerwowac tym, ze mlody sobie nie poradzi, on i tak slabo jak na razie zna polski, a angielski w tym momencie wchlonie jak gabka, wiem to po moim Kubusiu, a przeciez jest starszy od Twojego Michalka i znal tylko polski, a teraz zaczyna smigac mi po angielsku i jeszcze z pol roku, a nie bede rozumiec wlasnego dziecka :baffled:

cfcgirl - ja tez bym sie chyba nie zdecydowala na taka opiekunke z ogloszenia, nie znam kobiety, nie mam jej jak sprawdzic, a tu w zasadzie kazdy sie oglasza, ze chetnie sie zaopiekuje dzieckiem, chyba jednak bylabym za zlobkiem, no i korzysc jezykowa

KASIEK83-my jedziemy 6 lutego na dwa tygodnie:-):-)juz sie nie moge doczekac:-)a na nartach musze obowiazkowo sprobowac,moze jakiegos bakcyla zalapie i bedziemy tak sobie co roku jezdzic:-)a chce przedewszstkim zeby Kubus sie nauczyl ,zeby mial jakies zainteresowania.Jak dwa lata temu bylismy to tylko sobie migl z gorki pozjezdzac bo ja w ciazy bylam:tak:Zreszta tyle miejsc bym chciala zwiedzic,ze nie wiem czy mi czasu starczy:tak::tak:no i kasy:-D:-D:-Dbo te narty i wyciagi to koszmarnie drogie:szok::szok::szok:

reklama
Witam z wieczora ;-)
Kasiu no mi wlasnie chodzi o to ze skubany nauczy sie w zlobku i przedszkolu angielskiego i mamusia go za cholere nie zrozumie :rofl2::rofl2: a tak powaznie to poprostu czulabym sie spokojniej jakby jakas polska osobka tam byla ;-);-)
Doris z tymi naratami to tak jest ze raz sprobujesz i przestac nie mozesz :blink:wiec napewno ci sie spodoba, ja raz tylko jezdzilam ale prawie 2 tyg baaaardzo intensywnego kursu straszie mi sie marza narty ale moj Jarek cos sie nie pali do tego.
Ale dzis mialam nudny dzien i leniwy :baffled::rofl2::sorry2: nic nie zrobilam a glowa mnie boli juz ktorys dzien z kolei, meliske sobie zaparzylam :rofl2:moze mnie wyciszy wewnetrznie :confused:
Oleska tyjuz chyba tulisz ta swoja dzidzie bo nie zagladasz do nas! my tu czekamy na zdjecia i relacje

Do góry