reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

No to nas Rena pocieszyłaś! :-D Dziewczyny, czy przed porodem miałyście robione ktg tak w ramach zwykłęgo badania? Bo mi dał lekarz skierowanie ale do wykorzystanie w razie gdyby coś się działo i gdybym chciała sprawdzić czy wszytsko jest ok, a wczoraj koleżanka mi mówi że ona miała ze 3 razy ktg robione pod koniec ciąży. I teraz nie wiem czy się wybierać czy nie... Czasem mi ten brzuch twardnieje i wtedy powinnam iść ale to jest zazwyczaj przed snem a wtedy to nie chce mi sie ruszać i do szpitala na badanko jechać, zwłaszcza że to przechodzi.
Rena, mama mojej koleżanki miała chemię i wycinanego guza na jelicie grubym w grudniu i z tego co koleżanka opowiadała to kobieta miała tak dobre nastawienie że wszyscy w domu płakali a ta chodziła i ich pocieszała... Dzięki temu już miesiąc po operacji doszła do siebie, lekarz nie mógł się nadziwić! Teraz jeździ na chemię przez tydzień w miesiącu, początki wiadomo były trudne ale dali radę. Wspierajcie więc tatę i powiedz jak poradziliście sobie z kryzysem mamy bo pisałaś że wprowadza kiepską atmosferę do domu...
Zaraz m wróci z pracy, zmykam obiad kończyć.

reklama
Rena tylko my niestety przez bb i seriale typu ciąża z zaskoczenia czy tez porodówka już za bardzo wyedukowane jesteśmy :)

Powiem wam szczerze że obecny mój stan mi sie podoba. Czy moge prosic o pozostanie w nim ??? Tak aby poród ominąc???????????
A moze ktos za mnie chce urodzic?????

Kochaneczka ja przy pierwszej ciazy mialam ktg robione dopiero na porodowce:-D przy drugiej bylam po terminie 2 razy w szpitalu bo lekarz sie obawial bo termin mialam niepewny...dodam ze pierwszy i drugi porod 9 dni po terminie... a co do taty to podejrzewam ze gdyby mu usuneli te guzy to tez bylby w lepszym humorze a mamie juz troszke przeszlo z czasem czlowiek sie oswaja z ta wiadomoscia przykra i probuje z nia zyc...

Aylin mnie sie tez ten stan podobal ale przy drugiej ciazy i tak jak mi juz mdlosci przeszly:-D:-D:-D a porod trza przezyc niestety...po drugim porodzie jak juz znieczulenie przestalo dzialac i zaczelo bolec to oswiadczylam mezowi ze jak chce jeszcze jedno dziecko to sobie sam je urodzi:-D:-D:-D

Milena wlasnie sama sciagnela pampersa i oswiadczyla ze bedzie wolac siku no zobaczymy ktory dywan bedzie mokry albo lozko:-D:-D:-D

aaaaaaa Kochaneczka brzuszek ma twardniec bo juz najwyzszy czas to znaczy ze przygotowuje sie do porodu takze tym sie nie martw:-)

Ostatnia edycja:
Aylin, a Ty kiedy na szkole rodzenia się zjawisz? My dzisiaj zwialiśmy z ćwiczeń - trochę nam się nie chciało, a musieliśmy jeszcze do castoramy skoczyć także godzinka czasu więcej nas uratowała.
No i powiem Wam że ja powoli mam dosyć tego stanu. Już się strasznie ociężale czuję, przytyłam pewnie z 16kg, w sumie brzuch mam mały ale ciężko spać, odetchnąć, młody kopie jak szalony, brzuch ciągnie w dół... No ciekawa jestem strasznie kiedy ja urodzę...

teoretycznie na przyszłych zajeciach. Mielismy byc dzis ale .... zapomniałam :)
ja przytyłam 4 kg na razie. Więc jeszcze nie ocięzale ale coraz gorzej mi sie wstaje. I po wejściu w pracy na 2 pietro mam zadyszke.
Ale lepsze to niz poród :)
A gdzie ty te 16 kg przytyłas?? chyba w rzęsach. Na tym zdjeciu co wkleilas to sucharek z piłeczką jesteś :)

Hejka
Troszkę ogarnełam się w domu chociaz cięzko jest bo niemam nikogo do pomocy musze radzić sobie sama.Młody w nocy w miarę śpi budzi się około4 razy na cyca natomiast w dzień mało śpi marudzi bez przerwy prawie na rękach np.wczoraj niespał od 16 do 20
shocked.gif
niewiem czy to normalne jest,do tego zaczął robic zielone kupki ze śluzem zmienilam diete na strasznie drastyczną zero nabiału mleka itp. jem tylko chleb bułki z dzemem lub chudą wedliną na obiad ryż kasze z gotowanym mięsem i tyle jest troszkę lepiej tylko czy ja tak długo pociągnę
no.gif
w piątek mam jechać z małym na kontrolę byc moze będę musiała przestawic go na mleko dla alergików a tego właśnie się obawiałam,a on tak fajnie przytula się do cycusia ....juz mam wyrzuty sumienia
no.gif

Ja na szczęście poród wspominam bardzo dobrze ciąża natomiast dla mnie była wielkim cierpieniem na samą myśl ile się namęczyłam ciarki przechodzą mi po plecach:no:
Ja przytylam 20:szok: 12 juz niemam takze żle nie jest do lata mam nadzieję zleci reszta i znów będę ważyc 58 mam taką nadzieję.

hej mamuśki!!!

witam w środowy dzień.
ja wpadam jak po ogien bo nerwy mam straszne
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kupilam trzy miesiące temu laptopa i mi sie spitolił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie chce sie wcale uruchomić,jutro jadę z nim do sklepu bo na szczescie jest na gwarancji i nic mnie to nie obchodzi maja mi go naprawić.ale taka naprawa pewnie pewnie bedzie trwała ze dwa tygodnie wiec do tego czasu bedzie mnie mniej na bb:-(
teraz pisze ze starego laptopa któren czasem działa a czasem nie:sorry:w miare możliwości(mojego laptopa)bedę zagladac do was i coś naskrobie jak tylko laptop mi na to pozwoli:-:)eek:

a tak pozatym to u nas wszystko ok,pogoda mnie dobija ale już bliżej wiosny wiec jeszcze trochę i bedzie ciepło!!!!

trzymajcie sie laseczki i pamiętajcie o mnie:tak:

iwicik-zdrówka kochana:tak:to u Ciebie tyle śniegu:szok::szok::szok:u nas temperatura na plusie i ciapa,chlapa na dworze.
ps.kiedy do mnie przyjedziesz?????

rena-to dobrze że tatuś dobrze znosi chemie i że mama już nie wprowadza w domu grobowej atmosfery.
a jaki wózek Cię interesuję????bo ja będe sprzedawać pewnie na wiosne wózek po moich blizniakach jeden za drógim firmy kolcraft czerwono-czarny o taki Promocja KOLCRAFT DUO Wozek podwojny blizniaczy SS (2149785902) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wiec jak byś była zainteresowana to daj znać

anek-może dieta pomoże i nie bedziesz musiala malego odstawiać od piersi.a jak twoje dzieciaki???nie zazdrosne o młodszego braciszka???

kochaneczka-kochana tak to jest że jak sie czlowiek wprowadzi na swoje to cały czas sie ma gości i powiem ci że to nie koniec bo jak urodzisz to w dalszym ciągu bedziesz miec dom pełen ludzi.;-):tak:

kochaneczka z tymi parapetówkami lidka ma rację - u nas zaczelismy robić i od miesiaca ca weekend 2 :)
fajnie bo jest wesoło, plusy - mam co weekend pieknie posprzatane. minusy - jestem zmeczona :)
Pozdrawiam

hejka no ja dzis padam caly dzien w biegu i dopiero dupsko usadzilam dzieci wykapane spia wiec luz:-D:-D:-D rano zaliczylam zakupy oczywiscie udane kupilam sobie niebiesiutki sweterek taki z dluzszymi bokami (bo podobno najlepiej mi w niebieskim:-D:-D:-D tak twierdzi moj sasiad z parteru:-D:-D )Piotrusiowi kombinezon troche zakupow na chrzciny oczywiscie polowe rzeczy zapomnialam no mam ostatnio taka skleroze ze masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: po poludniu zapakowalam Milenke i pojechalysmy do babci bo byla msza o zdrowie taty Milenka przespala pol mszy no i wrocilysmy wieczorem do domu wiec mam dosc...

moj Piotrus przesypia juz cala noc wczoraj jak zjadl o 20tej tak obudzil sie dopiero o 6 rano:-D:-D

Lidka no niepowiem wozeczek mi sie bardzo podoba juz widzialam na allegro takie mialam jeszcze nadzieje ze sasiadka nie sprzedala swojego ona miala Graco no ale niestety za pozno...Kochana wszystko zalezy od tego ile bedziesz chciala za ten wozek no i czy zmiesci sie przy wejsciu na klatke :-D:-Daaaaaa no i moze w przyszlym tyg wybiore sie na silownie wlasnie z sasiadka ona chodzi jest zadowolona wiec sie wybierzemy razem:-D:-D:-D tylko jakies dresy musze zakupic i buty:-D:-D

mnie sie ten wozeczek podoba ŚWIETNY TANDEM ABC DESIGN, FOLIA PRZECIWDESZCZOWA (2154303348) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo jest nieduzy a ja wozek musze trzymac na klatce...

dobra zmykam umyc gary i poprasowac a tak mi sie nie chce a jak pomysle ile roboty mnie czeka w piatek i w sobote to juz mi sie wszystkiego odechciewa:no::no: trzymajcie sie laseczki cieplutko...

reklama
witam

ja cały tydzien mialam szalony heeeeeeee sniegu i zimy mam dosc juz jak nie zaspy i nie moge wyjechac to teraz roztopy i tez auto tonie w miekkim sniegu całe szczescie ze mam dobrego sasiada i zawsze poratuje i traktorem na smyka wyciagnie heee troche chorowałam nie miałam siły nic poklikac czytac czytałam ale z odpisaniem było ciezko ..........
teraz mam chwilke bo maksiu na urodzinach u kolegi a lenka z tatą spi wiec luz i cisza w domu :))))))
wczoraj tez zaliczyłam zakupy i wizyte u naszej Kochaneczki no i naprawde ja nie wiem gdzie ona te 16kg przytyła bo dla mnie to ona chudziutka tyle ze z przodu ma teraz piłeczke :)))))) brzuszek jak na 8miesiac ma bardzo zgrabny stwierdziłam ze ona to moze dzieci rodzic bo bez problemu wyglada swietnie nie to co ja jak słon sie ruszałam a raczej wiecej lezalam heeeeeeee ale ja mam to juz za soba :))))

Kasiu tak apropo trunków alkoholowych to mi post nie przeszkadza tylko dieta dukane :))))) bo nie wolno zadnych trunków spozywac ale poczeka i nabierze mocy urzedowej heeeeeeee dzieki , troche długo mi zeszło u ciebie , ale miałysmy okazje pogadac :))))))

Rena widze ze zakupy gonia , ja tez mam skleroze ze hej kilka razy jade kupic cos a i tak nie kupie jak na kartce nie zapisze :)))))))

Lidka nie mam pojecia kiedy sie wybiore ale to moze teraz u mnie sniegu nie ma to wy z piotrkiem przyjedziecie bo ostatnio to ja za czesto bywalam u ciebie :)))))))

Aylin tobie tak ciąza sluży nastepna która sie nadaje do rodzenia dzieci :)))))) ale nie ma sposobu niestety bedziesz musiala i tak udac sie na porodówke :)))))

Anek mysle ze dieta to dobry sposob warto spróbowac :) daj znac czy malenstwo zaakceptuje twoj nowy jadłospis , zeby czasem tylko kolek nie dostało !!!!!!! bo dramatyczna zmiana sposobu zywienia tez u dziecka moze wywołac kolki .......oby u was sie obeszlo bez ja przeszłam tez kolki z lenka i masakra co sie wtedy z dzieckiem dzieje .....nie zycze nikomu ........

MAMA WERONI gdzie sie nam schowała , dawno nic nie klikała z nami .......hmmmmmm TYCZYNA chyba nie zalało heeeeeeeeee odezwij sie nam :)))))))))))))

Do góry