reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Dziewczyny zajadają pączki i nawet czasu na bb nie mają:-) Ja przyznaję się do czterech w tym jeden sklepowy i 3 roboty mojego taty - niebo w gębie!;-) A tak poza tym to u nas dzisiaj pierwsza awaria - z kraniku przy syfonie z łazience ciekło i jak m zaczął naprawiać tak kranik urwał i trzeba było podkuć ścianę i wezwać hydraulika:-D na szczęście kryzys zażegnany ;-) no i grunt to pozytywne myślenie! Lecę na piątego... :-D:-D:-D

reklama
heh Kochaneczka zjadlam dzis az 2 szt:-D:-D:-D uwielbiam paczki ale ze stresu dzis nic nie smakuje:no::no: tata ma jutro pierwsza chemie...
wstyd sie przyznac ale nie bylam po porodzie u ginekologa:no::no: jakos nie mialam glowy do tego i teraz mam stresa bo mam jakies dziwne niewielkie krwawienia:wściekła/y::wściekła/y:i sie boje czy aby wszystko sie dobrze zagoilo:-:)-( bedzie trzeba w przyszlym tyg odwiedzic pana ginekologa:-D:-D nic zmykam dobrej nocki pa

witam ja cała ołamana jestem dowaliło u nas tyle sniegu ze szok dwa dni pod rząd siedziałam autem w zaspie i musialam odkopywac auto szlak jasny wczraj juz nie wytrzymałam i poszlam do sasiada zeby mnie na smyka ciągnął traktorem bo juz sił nie miałam a auto co odkopałam to wpadał głebiej wiec wziął i traktorem do głównej drogi mnie wyciągnał cięzko było ale jakos po mału poszło , maksiu ma rzedłuzone ferie bo nawet do szkoły nie dojade :) ide lezec bo chyba przemarzlam i wszystko mnie boli , po siłowni nie miałam takich bólów jak o odsnieżaniu :((((((

Kasiu no to teraz wolnosc tomku w swoim domku bez tesciowej heeeeeeeeeeee

Rena owodzenia i duzo wytrwałości zycze tacie :)

Lidka ty nie klub tylko do mnie na odsniezanie odrazu 5 kg schudniesz hiiiii

Aylin jak twoja mała ?/

Mama weroni no kobieto u mnie silownia za darmo heeeeee jezdzisz autem czy nie??????? a mi te oponki to napewno w cycki poszły heeeeeeeeeeeeeee objadłam sie oonkami i goframi z bita smietana haaaaaaaaaaaaa
A ciekawa jestem co tam u naszej buby dawno jej nie było ????????BUBAAAAAAAAAAAA gdzie jestes ????/

Hejka.
My od środy dopiero w domku w szpitalu bylismy dwa dni dlużej bo mały miał żółtaczkę i musial się naświetlać.Jak pisałam w srode pojechalam a w piątek dopiero urodziłam wczesniej miałam skórcze ale słabe dopiero w piątek o 4 odeszły mi wody boleć zaczeło o 10 a o11.45 pojawił się synek na świecie ogólnie porod lekki i niebolesny bez naciecia tylko w czasie partych synek przyblokowal się i musial zostac wypchnięty przez położną efektem tego była sina glówka i wybroczyny.Ogólnie szpital super położne niesamowite Karmię piersią nawał mam juz za sobą trwał tylko dwa dni.Dzisiaj byłam już z małym na kontroli po żółtaczce wszystko jest okej mamy zgłosić się jeszcze za tydzień bo mały troszkę spadl na wadze.A i muszę się pochwalić mam już 12 na minusie jeszcze 8 i będzie git.co do wagi to mój maluszek urósł najwięcej w ostatnich tygodniach bo w 37 wazył 3200 lekarz mówił ze do 4 niedojdzie a tu niespodzianka.

Ostatnia edycja:
czesc mamuski!!!

witam w piątkowe popołudnie:-)
jestem własnie po obiedzie,dzieci sie bawią m z krystianem ogladają biegi narciarskie a ja postanowiłam ze cos napiszę na bb jak mam chwilkę wolnego czasu.
ja wczoraj z pączkami nie zaszalałam bo zjadlam tylko jednego,ale nie powiem strasznie mnie ciągnęło by zjeśc jeszcze ale jak pomyslałam ile musze biegac na bieżni by zbić te kalorie to stwierdziłam ze nie ma sensu.dzisiaj na 17 idę jeszcze na siłownie i dwa dni przerwy,weekend spędzam z rodzinką:tak::tak:

laski a jakie macie plany na ostatki??????

anek-ślicznego masz synka a jak bedzie miała na imie????
kurcze to ty możesz rodzić
:-Dtaki duży był a ty jak to piszesz lajtowy poród miałas;-);-)

kochaneczka-pierwsza awaria w domu........i na pewno nie ostatnia;-)ale super że wszystko już jest naprawione.

rena-jak dzis tata po pierwszej chemi?????

iwicik-tak myslałam kobieto że Cie zasypało:-(chętnie bym pomachała lopatą ale jak sama piszesz jesteś odcięta od świata wiec nie dojadę do Ciebie;-):-(a ty z krzyskiem macie jakies plany na ostatki czyli na jutro??????może przyjedziecie do nas???

Lidka no BARTUŚ ma na imie na suwaczku widac heeeee no zasypało mnie dojedziesz do mnie łopata pod pache i dawaj heeeeeeeeee

Anek lekki poród hee pierwsze słysze bo ja myslałam ze poród to masakre heeeeeee no ale tobie to widze ze tylko dzieci rodzic jak tak łatwo ci idzie superrrrr ze sie nie omeczyłas a waga na usg mysli sie i to czesto moja siostra miala przed orodem usg i wyszło ze dzidzius ma ok 3200 ze malutkie a za 6 godzin urodziła c,óreczke która ważyła 4050 heeeeeeeeeee faktycznie malutka heeeeeeeeee a w 6 godzin chyba tyle nie urosla haaaaaa
dobra ide konczyc szyc firanki dla Kasi :))))))))

Halloooooo a wy gdzie kobitki jestescie ??????????

kurcze mnie cos rozbiera .....ale to nie mąż heeeee tylko jakas choroba chyba sie przeziebiłam po ostatkach za bardzo nie wiem co sie tam działo a....działo sie duzooooo heeeee no ale dzisiaj glowa no i katar mnie dobija , rano musiałam pojechac dookoła do szkoły bo taka zase zrobiło mi na drodze do szkołyu ze nie dalo rady sie przebic wiec ok 10km nadrobiłam w jedna strone heeeeee dobrze ze do wieczora odsniezyli bo musiałam go odebrac z basenu no ale miałam roblem znów spod domu wyjechac heeee ja chce juz wiosne mam dosc zimy:))))

BUBA czy ty czasem zagladasz jeszcze do nas????????

Witam was, wróciłam ze szkolenia i ledwo zyje.
Jednak ciezko juz mi jechac 5 godzin autkiem bez przerwy. kręgoslup mnie boli.
Kochaneczka - u nas w garażu w piatek hydrant strzelił. To dopiero była powódź.
Anek - sliczny chłopak. A gdzie rodziłas? mnie poród przeraża. A tym bardziej ze gin mówi iz co jak co ale tego uniknac sie nie da :)

Hej dziewczyny, ja tu neta dalej nie mam. Tzn jakis tam mamy żeby minimalny kontakt ze światem był ale takiego konkretnego sie nie dorobilismy wiec czasem cholera bierze zanim sie cos załaduje wiec ja ostatnio rzadko wpadam na BB.
Iwcik już mi firany poszyła, wczoraj padły ostatnie ustalenia co do wykończeń i pewnie niedługo zawisną :)
Ostatnio ciągle nas ktoś odwiedza, w ostatki był mój brat z bratową i męża brat z żoną, przed północą siedziałam już wykończona... W tamtym tygodniu byli rodzice z dziadkami, koleżanka, sąsiadka, w niedzielę moi rodzice a dzisiaj dwie kolezanki. Normalnie nie ma kiedy odpocząć. A jeszcze na sobotę m zaprosił kolegów z pracy - juz mu zapowiedziałam że sam sobie mjusi poradzic z organizacją bo ja im usługiwała nie będę :p
W sumie wolę żeby przyszli teraz niż jak sie dziecko urodzi ale mam pewne obawy żeby nie zacząc rodzić bo nici będa z porodu rodzinnego jak im Marek chuchnie %%% na porodówce :p

Iwcik, Ty stosujesz dietę Dukana? Czytałam ostatnio o niej artykuł i wynika z niego że można sobie ładnie organizm nią wyniszczyć - jesli nie stosuje się dokładnie wszystkich wytycznych. Także pij dużo wody i trzymam kciuki żeby obyło się bez efektu jo-jo ;)

Anek, fajny golasek :) I Tobie to rzeczywiscie nic tylko rodzić jeśli mówisz że poród miałaś lekki a synek wcale mały nie był ;)

Aylin, ja też miałam etap (który ciągle nawraca :D ) że bałam się porodu ale szkoła rodzenia mnie uspokaja - choćby wizyta na porodówce ;) Chociaz moja koleżanka która rodziła niedawno na Rycerskiej nie jest zadowolona z opieki w tym szpitalu :/ No ale ja w ostatniej chwili zdanie nie zmienię, szpital miejski zostaje.

Zmykam się kąpać. A potem leżeć. Leżeć i pachnieć :D Lubię ten stan ;)

reklama
hejeczka laseczki melduje sie ze zyje:-D:-D od dzis do poniedzialku mam meza w domu wiec wiekszy luz choc w niedziele chrzciny to nie wiem ile tego luzuz bedzie:-D:-D dzis z Milenka rano bylam na badaniach udalo sie troszke siku zlapac:-D:-D teraz poszla z tatusiem na spacer bo taka piekna pogoda a Piotrek ani mysli spac tylko sie mu zabawy zachcialo:-D:-D

jutro musze wyruszyc w miasto w poszukiwaniu kombinezonu Piotrkowi bo w niedziele ledwo go wcisnelam no taki duzy ze jeszcze miesiac i w wozku sie nie zmiesci:no::no::no: musze zakupic taki wozek dla dwojki i znow kolejny wydatek:wściekła/y::wściekła/y: w zeszlym tyg wylecial mi aparat z reki no i sie popsul:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nieoplaca sie go raczej naprawiac bo koszt naprawy przewyzszy wartosc aparatu wiec i aparat tez bedzie trza kupic:wściekła/y::wściekła/y:

Lidka na razie nie jest najgorzej tata dostal leki przeciwwymiotne wiec nie wymiotuje ale jest slaby i nie bardzo chce jesc w piatek kolejna dawka i 2 tyg przerwy bedzie...

Aylin, Kochaneczka ja przed pierwszym porodem nie balam sie tak jak przed drugim bo wtedy to nie wiedzialam co mnie czeka a przy drugim to juz czlowiek wie co i jak:-D:-D:-D

dobra zmykam milego popoludnia zycze buziaki

Do góry