reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Mama weroni ja tez wiem gdzie jest tyczyn heeeee czesto przejezdzam bo ja z okolic Błażowej ostatnio to ja czesto bywałam u Lidki jakos tak wyszło no i jutro tez tam zawitam heeeeeee A do jakiego ty lekarza chodzilas jak byłas w ciaży bo ja chodziłam na wizyty własnie w Tyczynie :)) do Naboznego przeważnie na 16 :)

Lidka no i co zawiozlaś ta pralke ? a ciuchy pież w tesciowej pralce chyba ma ?co?

Rena a no to spoko jak masz siostre co szyje ja tez po całej rodzince szyje za free :)))tyle co koszty materiału i dodatków :)

Kasiu a ty moze faktycznie zwolnij do 1 w nocy na budowie zamiast słodko spać....... no ale tez rozumie ze chcecie sie juz wprowadzic a tu jeszcze zawsze cos trzeba dokonczyc zrobic albo przewieź....

AYLIN a u ciebie co tam , gdzie sie nam zmyłaś z forum ??????????hop hop.............jak tam szkoła rodzenia zapisana czy nie???

ANEK a ty to juz pewnie urodziłąs i czasu brak zeby wpaść do nas daj znac chociaz jak sie czujesz ??????????/

A ja sama w domu :) cisza spokój do niedzieli jutro chyba wybiore sie z Lidką do klubu fitnes tylko kurcze musze jakies adidasy kuic bo ja anwet nie mam takich butów wszystko na obcasie no jedne mam baleriny płaskie ale maja dzety heeeeee wiec nie pasuje zebym po bieżni w nich latała haaaaaaaaaaaaa mam nadzieje ze jutro jakies kupie :)

reklama
Iwcik ja w ciąży nie chodziłam tutaj do lekarza , najpierw chodziłam do Krystyny Sikory ale zrezygnowałam po tym jak bezpodstawnie chciała mnie wysłać na patologie w 5 mcu :/ Dostałam skierowanie i nawet już byłam w szpitalu ale po rozmowie z lekarzem "zwiałam " im :) Poszłam prywatnie i okazało się wszystko w porządku , i od tamtej pory chodziłam do Zbigniewa Parkota ( 150 za wizytę) . Powiem szczerze , że nawet nie wiedziałam że jakiś Nabożny u nas przyjmuje hehe , ja teraz chodzę do Sekundy tutaj w Tyczynie, taki dziadziuś ale spoko . A z małą chodzę do doktora Żyłki (zresztą ja też do niego chodziłam) :-)

To jak Ty przejeżdzasz często przez Tyczyn to prawdopodobnie jedziesz nawet koło mnie, bo ja przy głównej ulicy mieszkam :-D może kiedyś się zatrzymasz na kawę ? :)

A z Lidką to Wy takie psiapsióły ? Tutaj poznałyście się , czy znałyście się już wcześniej ? Zazdroszczę WAm takich wypadów , ja narazie siedzę cały czas w domu i lamentuje nad swoją wagą, ale planuje się wziąć za siebie , zresztą razem z mężem ;)

A wiesz gdzie jest ZOZ w Błażowej ? bo ja tam przez jakieś pół roku pracowałam (niestety)

POzdrowionka :-):-)

czesc mamuski!!!

witam w piątkowy słoneczny ale mrozny dzien.
matko jedyna dziewczyny jak ja sie dzis czuję fatalnie,wczoraj bylam pierwszy raz na zajeciach ze sztangą i chyba nadwyrężyłam prawą rekę bo nie mogę nią ruszyć
:szok:do tego 30 min brzuszkw i 30 min jazdy na rowerkach,byłam mokra że koszulke można było kręcić.a dzis kolejny dzien,mam nadzieje ze rozruszam tą reke i będzie ok.

krystian u mojej mamy,dzieci spią,m pojechał na budowe zobaczyc czy coś robia a ja posprzątałam u siebie i u tesciow i teraz odpoczywam.
pralke moj m naprawił wiec sie cieszę:tak:przeczytał instrukcję i trzeba bylo przytrzymac guzik przez 5 sekund i sie naprawiła:tak:a ja już chciałam dzwonić po serwis.

iwicik-mam nadzieje ze zdania nie zmieniłaś i dziś idziesz ze mną na siłownię:tak:bedzie super zobaczysz!!!!!

mama weroniki-my z iwicik poznałyśmy sie właśnie tu na forum:tak:a że my dwie to takie wariatki to super sie dogadujemy i zaprzyjazniłyśmy sie,już nie raz imprezowałysmy razem,nasi mężowie też sie poznali,dzieciaki sie lubią wiec jest super:tak::tak:mam nadzieje ze nasza znajomośc bedzie trwała baaaaaaaaaaaaaaardzo długo:tak::tak:

Iwcik żyje i sie melduje :) Po prostu o czym pisac nie miałam.

Rena28 - przykro mi ze znów chemia wam sie przesówa, ale to prawda ze podanie jej kiedy orgazim jest slaby moze przynieść więcej szkody niż pozytku. A z mamą - spróbujcie ją wziąć na spacer i porozmawiać. Uświadomic ze atmosfera stypy robi duzo zlego, i nawet najwiekszego optymiste powali.

Witam :)
Miałam napisać coś więcej , to spróbuję coś wyskrobać .
Jestem z Tyczyna , mam 24 lata, obecnie nie pracuję , zajmuję się moim słoneczkiem :)
Kojarzycie moją miejscowość ? Może kiedyś się spotamy na jakimś placu zabaw ? :)

Korzystając z okazji to zapytam się Was kochane jak uczyłyście swoje skarby siusiania na nocnik , moja ma 20 mcy i na widok nocnika dostaje jakiejś histerii :/

dorota1212423 a Twoja Weronisia już umie robić na nocnik ?

Pozdrawiam gorąco :-)

Witaj, ja tez na forum calkiem niedługo :)
A Tyczyn to nie ta metropolia koło której Rzeszów lezy??

aaaaa zapomnialam wczesniej napisac ze Milenka obudzila sie z okropnie zaropionymi oczkami prawe oko cale czerwone i mowi ze ja boli przemywam sola fizjologiczna a maz ma rumianek kupic i jeszcze tym sprubuje jak nie bedzie poprawy jutro znow do lekarza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a co do walentynek to nie mam ani sily ani ochoty na swietowanie:-:)-:)-( kupilam sobie na te okazje malinowa haleczke ale nie chcialo mi sie mierzyc jej w sklepie no i przeliczylam sie bo sie nie zmieszcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: musi poczekac na chudsze czasy:-D:-D:-D

a co do sikania na nocnik to i u nas kiepsko mamy zrobic badanie moczu a nie wiem jak ja to zrobie juz raz probowalam i nie wyszlo:baffled::baffled::baffled: ale tak jak Lidka pisala cierpliwosc podstawa nasza ma grajacy nocnik i jak zrobi siku to zadowolona sama sobie bije brawo i nam tez kaze ale Milenka to taka zosia samosia wszystko musi sama wiec jak sama nie zawola to ja jej na sile nie posadze przedwczoraj zawolala 2 razy sama ale na tym koniec na razie:no::no::no: a jak sie cieplej zrobi sciagam pieluche zakladam mateczki zwijam dywany na lozka zakladam stare koce i niech sika:-D:-D:-D ponoc najskuteczniejszy sposob:-D:-D pozdrawiam

Jak tam oko Milenki? moze jęczmień jej sie robi?
W sprawie nocnika -moja przyjaciołka uczyła swoje zakładając tetre. Dzieci sa przyzwyczajone do pampersów i zyja ze swiadomościa ze jak zrobia siku to im suco. A terea robi sie mokra, cięzka i nieprzyjemna. Jej mały po 3 dniu zaczeła wolać ze mokro, a po kolejnych 2 siedać na nocknik.
Nam nauka korzystania z tronu szybciej przyszła, my jeszcze pokolenie tetry :)

Przesiedziałam kolejny tydzień w domu. Jednak chorubsko mnie nie puścilo. Ale juz lepiej. W poniedzialek znów do pracy. A i byłam na połówkowym, z maleństwem raczej wszystko ok. I wyszło z załozenia ze "a wy mi tak to ja wam sie nie pokaze" i zasłoniła buzie całkowicie. Najpradopodobniej ona :) więc na razie roboczo Martynka. :)

Moja mama jak usłyszła ze wnuczke bedzie miała to przepuściła atak na szmateks... i nie mam juz co kupowac dla dziecka. 3 dzien piore :)

KOchaneczka ty sie nie przemęcz przy urządzaniu rezydencji bo nam za wcześnie urodzisz i na szkole rodzenia cie nie zdąze spotkac. A szkoły jeszcze nie zaczelam - teraz przeziebienie a w przyszłym tygodniu mnie nie ma.

No to sie jednak rozpisalam :)

PS jakies spotkanko miało chyba byc?

hejeczka witam sie z Wami po ciezkim i meczacym dniu jakas maskra dzis byla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: rano okazlo sie ze nas nie zapisza do lekarza bo nasz na urlopie a dzieci tak duzo ze nie ma miejsca ale kazala przyjsc i czekac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec zadzwonilam do innego lekarza znajomego i sie okazalo ze nasz pediatra ma jakas spolke i zaden lekarz inny na NFZ nas nie przyjmie oczywiscie po Milence wieczorem zapalenia dostal Piotrek ponoc to zarazliwe i dzieci natychmiast lapia jedno od drugiego do tego Milena nie chce jesc i normalnie mialam jakies zalamanie rano :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na szczescie lekarz nas przyjal dostalismy kropelki i wysepilam jeszcze przy okazji skierowanie na badania coby nie placic a do gastrologa chce pojsc juz z badaniami i jeszcze siostrze tablety na owsiki bo sie zarazila od Milenki:-D:-D:-D

MamaWeroni no niestety ale po dwoch ciazach zostalo az 9 kg w nadmiarze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja mam tak ze stres zajadam slodkim wiec dopóki nie zrobi sie ciepolo i nie wyjdziemy na spacer to na pewno nie schudne:-:)-( ale kochanego cialka nigdy za wiele:-D:-D:-D zmykam bo takie marudy przez te zaropione oczy ze juz mam dosc zwlaszcza Milena buziaki

Aylin no miło ze wpadlas i zyjesz heeeeeee jak to nie masz o czym pisac cokolwiek nawet czesc he wtedy wiemy ze zyjesz haaaaa , fajnie ze na usg wszytko wporzadku no i babci abedzie zdziwiona jak sie wnuczek urodzi a nie wnuczka heeeee

Rena ale miałś dzien kurcze jakas paranoja z tymi lekarzami zeby dzieci małych nie przyjąc u nas jest taki lekarz ze przyjmuje do ostatniego pacjenta nigdy nie zdazyło mi sie zeby mi dzieci nie rzyjał czy mnie :)współczuje dzieci jak sa chore to masakra.............

Iwcik ja w ciąży nie chodziłam tutaj do lekarza , najpierw chodziłam do Krystyny Sikory ale zrezygnowałam po tym jak bezpodstawnie chciała mnie wysłać na patologie w 5 mcu :/ Dostałam skierowanie i nawet już byłam w szpitalu ale po rozmowie z lekarzem "zwiałam " im :) Poszłam prywatnie i okazało się wszystko w porządku , i od tamtej pory chodziłam do Zbigniewa Parkota ( 150 za wizytę) . Powiem szczerze , że nawet nie wiedziałam że jakiś Nabożny u nas przyjmuje hehe , ja teraz chodzę do Sekundy tutaj w Tyczynie, taki dziadziuś ale spoko . A z małą chodzę do doktora Żyłki (zresztą ja też do niego chodziłam) :-)

To jak Ty przejeżdzasz często przez Tyczyn to prawdopodobnie jedziesz nawet koło mnie, bo ja przy głównej ulicy mieszkam :-D może kiedyś się zatrzymasz na kawę ? :)

A z Lidką to Wy takie psiapsióły ? Tutaj poznałyście się , czy znałyście się już wcześniej ? Zazdroszczę WAm takich wypadów , ja narazie siedzę cały czas w domu i lamentuje nad swoją wagą, ale planuje się wziąć za siebie , zresztą razem z mężem ;)

A wiesz gdzie jest ZOZ w Błażowej ? bo ja tam przez jakieś pół roku pracowałam (niestety)

POzdrowionka :-):-)

Sikora cos mi to mówi ona czasem na Findera nie przyjmowała ? A o lekarzu Żylka to słyszalam ze to dobry pediatra jest miałam nawet kiedys do niego pojechac z moja Lenka na wizyte ale nie pojechałam byłam u innego w Dynowie :) Dzisiaj pewnie tez pprzejechalam obok ciebie bo byłam w rzeszowie heeeee a pózniej do LIdki wadłam na kawe i wybralysmy sie do fitnessclub 3,5godziny masakra ale bylo swietnie na koniec sauna :)))))), no tak ajk Lidka naklikała poznałysmy sie tutaj na forum i tak jakos wyszło ze czesto razem cos robimy heeeee jak nie babski wieczór to sylwestra albo fitnesclub heeeeee ja to taka szalona troche jestem ale Lidka do grzecznych tez nie nalezy wiec swietnie sie dogadujemy heeeeeee nasze dzieci tez i mezowie owszem tez:))))))))))
ZOZ wiem gdzie jest :) a co tam robiłas i kiedy pracowałas tam moze sie juz spotkałysmy :)????????

czesc mamuski!!!

witam w piątkowy słoneczny ale mrozny dzien.
matko jedyna dziewczyny jak ja sie dzis czuję fatalnie,wczoraj bylam pierwszy raz na zajeciach ze sztangą i chyba nadwyrężyłam prawą rekę bo nie mogę nią ruszyć
:szok:do tego 30 min brzuszkw i 30 min jazdy na rowerkach,byłam mokra że koszulke można było kręcić.a dzis kolejny dzien,mam nadzieje ze rozruszam tą reke i będzie ok.

krystian u mojej mamy,dzieci spią,m pojechał na budowe zobaczyc czy coś robia a ja posprzątałam u siebie i u tesciow i teraz odpoczywam.
pralke moj m naprawił wiec sie cieszę:tak:przeczytał instrukcję i trzeba bylo przytrzymac guzik przez 5 sekund i sie naprawiła:tak:a ja już chciałam dzwonić po serwis.

iwicik-mam nadzieje ze zdania nie zmieniłaś i dziś idziesz ze mną na siłownię:tak:bedzie super zobaczysz!!!!!

mama weroniki-my z iwicik poznałyśmy sie właśnie tu na forum:tak:a że my dwie to takie wariatki to super sie dogadujemy i zaprzyjazniłyśmy sie,już nie raz imprezowałysmy razem,nasi mężowie też sie poznali,dzieciaki sie lubią wiec jest super:tak::tak:mam nadzieje ze nasza znajomośc bedzie trwała baaaaaaaaaaaaaaardzo długo:tak::tak:

ojjjjjj Lidka chyba bedzie długoooooooo jak ty mi juz trójkąty propponujesz to jest wesoło heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee chyba tylko ty bedziesz wiedziała o co mi chodzi heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a w clubie było swietnie dzieki ze mnie tam wzięłas i cieszę się ze dałam sie namówic na ten wypad , szkoda tylko ze ja tak daleko mam bo chciałabym chodzic przynajmniej dwa razy w tygodniu:::::::

Witam wszystkich!!!
I znowu sobota tak mi ten czas leci że szkoda gadać ale to dobrze:-):-):-)
Umnie nudy a zarazem pełno zajęć przy małej.Jeszcze znowu złapał ją katar i tak się obie przezto mordujemy że szok.Już dziś drugą noc miałam przezto nie przespaną bo ciągle się budzi. Czyszczę jej nosek ale na chwilę to tylko pomaga :wściekła/y::wściekła/y:.Teraz biedna wkońcu usneła no ale zobaczymy jak długo pośpi!!
A tak pozatym to ja nawet szybko po ciąży wracam do swojej figury zostało mi jeszcze kilo do zrzucenia żeby mieć moją wagę z przed ciąży.Chodż przydało by się więcej zrzucić bo szczupła to ja nigdy nie byłam.Ale słyszałam że jak się karmi piersią to się szybciej wraca do swojej figury.Tylko jeszcze żeby rozstępy chciały zniknąć to by już było całkiem dobrze:tak::tak:
Mama Weroniki moja córcia na nocnik nie siusia bo jest jeszcze za mała:-D:-D:-D ma dopiero półtora miesiąca
Kochaneczka a co tam u ciebie bo nic nie piszesz??? a może urodziłaś???
Iwcik i Lidka fajnie macie że się spotykacie a jeszcze jak wasi mężowie się zaprzyjażnili to już całkiem super tylko pozazdrościć

Ostatnia edycja:
Aylin dokładnie , to ta metropolia :) masz coś wspólnego z moja miejscowością ? :)
Rena28po dwóch ciążach i tylko 9 kg ? to to tylko pozazdrościć , mi po jednej jeszcze z 15 zostało :( I co nagorsze nie mogę tego zrzucić , za to przybierać to mi teraz tak łatwo jest jak nigdy :-( masakra normalnie !

Iwcik28 tak Sikora przymuje na Findera, a gdzie chodzicie tak sobie ćwiczyć ? Są już jakieś efekty ? :-D ja będę pewnie chodzić tuta w Tyczynie na siłownię , bo jest w gimnazum taka wypasiona :-DA w Błażowej to byłam na praktykach jako opiekun w domu pomocy społecznej, ale jednak jak zobaczyłam to na żywo , tych ludzi i ich śmierć to jednak nie dałam rady, za bardzo przenosiłam to wszystko do domu . Chciałam tam , bo moja babcia przez chwilę tam była, ale jak ja skończyłam tam pracę to babcie teżwzięłyśmy bo opieka tam to jesttragedia:-( Przyjeżdzała zdrowa osoba a po miesiącu tak ogłupiali tabletkami , że już nawet sama nie chodziła a po dwóch miesiącach zmarła , no straszne po prostu !

Fajnie , że można na forum poznać takie trwałe przyjaźnie jak Wasza :-) a Mężowie nie są zazdrośni ? Bo mój to jest na tym punkcie szalony :-D Jak oglądam jakiś teledysk co wyskakuje jakiś przystojniak , to ten już krzywo patrzy i tekst w stylu " no, fajny nie ? już ci się oczka świecą, idz do niego proszę może z nim będziesz bardziej szczęśliwsza " hehe no mówię Wam cyrk na kółkach, ale ja też lepsza nie jestem :happy2:

Dobra tyle macieżyństwo wzywa , trzeba kupe zmienić córuni , bo niestety dalej w pampku , do "usłyszenia" Pozdrawiam Was :-):-):-)

Dorotka zdrówka zycze oby nic powazniejszego sie nie rozwinelo szkoda ciebie i malenstwa a jak ci spi po nocach dobrze ????
Kochaneczka nie urodziła tylko zajeta przeprowadzka niestety trzeba dopiąć wszystko na ostatni guzik heee

Mama weroni ja byłam pierwszy raz na fitnesie i swietnie jest szkoda ze daleko mam bo bym codziennie chyba chodziła heeeeeeeee klub jest na przeciwko stadionu w rzeszowie :) nie wiem nawet jaka to ulica nie daleko jest mc donald heeee i Lidl :)
A co do kawy to czamu nie , tylko poprosze o namiary bo po całym tyczynie nie bede szukac heeeeee
Chłopy juz takie sa heeeee mój tez nie raz mi gada jak jade na zakupy i sie pomaluje to pyta gdzie ja jade na zakupy czy na randkę heeeeeeeeee
a ja cay dzien na obrotach chłopy kolejna sobote spedzili w lesie no i flaszeczke obalili no i mój pan zasnął na kanapie heeeeeeeeeee a ja klikam sobie no bo dzieci nie mam sa na feriach ale jutro trzeba juz po nie jeszchac bo maksiu w poniedziałek do szkoły :) koniec aby mojeje heeeeeeeeee trzeba wracac do obowiazków mamusi :))))))))))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki, widze ze tu tak falami. Tydzien cisza a potem wszystkie sie odzywaja :)
MIałam wczoraj kolejna impreze w domu. Kocham moją zmywarke, bez niej do rana bym wszystko myła. A tak - wkładasz i zapominasz... wyciagnąć :)

Rena - dobrze, że udalo ci sie dopchac do lekarza. Sezon chorób się zaczął. Jak chciałam się dostać do rodzinnego to mi termin za 1,5 tygodnia zaproponowali. Dobrze ze ginekologa mam w zanadrzu :)

MamaWeroni - z tyczynem mam tyle wspólnego co nic. Tj garderoba zespołu mojego tam jest i czasem na uczelnie w ramach przypomnienia sobie jak dobrze było być studentem jeżdżę. A i do dermatolga z meżem czasem tam jeździmy.

Zgłaszam tygodniowa nieobecność - jade na szkolenie. Więc sie nie martwcie - w sobote przyszłą wrócę :)
Miłej niedzieli.

PS A na siłownie sie pewnie zapisze jak urodze. Na razie basen tylko.

Do góry