reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hej mauski!!!
witam sie jako pierwsza w ten piekny,słoneczny dzien.
m w pracy,dzieci spia a ja juz sobie wszystko posprzatalam i teraz zasiadlam z kawka przed bb.wczoraj wieczorem dalej cwiczylam i biegalam i powiem wam ze dzis nie moge sie ruszyc:szok::szok::szok::szok:nogi mnie tak bola a miesnie brzucha jeszcze bardziej-ale sie nie poddaje bede dalej cwiczyc.powiem wam ze nie myslałam ze bedzie tak ciezko z ta dieta,dopadaja mnie kryzysy ale sie nie poddam!!!!!!!!!!!!!!!!!

miłego dnia:-)

anek-witaj kochana!!!
co tam u was slychac?jak m ten kregosłup?miał już ta operacje?
i oczywiscie gratulacje za awans na kierownika sklepu.

reklama
Witam Was Kochane:-) byla z Milenka dzis znow u lekarza bo wczoraj dostala strasznej wysypki no i sie okazuje ze na 90% to byla tzw trzydniowka, nie mamy 100% pewnosci jednak bo nie wiem czy w poniedzialek byla goraczka no ale wiekszosc objawow sie zgadza dostal tylko lekarstywo na gardlo bo jeszcze jest czerwone i najwyrazniej boli bo niewiele je a wczoraj wieczor tak marudzila ze z trudem udalo sie ja uspic i tak wypychala jezyczek i mruczala pol wieczoru...

Lidka zadroszcze Ci tego ze M tak zajmuje sie dziecmi moj owszem pobawi sie z mala ale to jak juz musi wczoraj tak mnie bolala glowa do tego kregoslup i spac mi sie tak chcialo wiec sie polozylam a M wzial mala ale moze z pol godz potem ja polozyl kolo mnie a sam polazl wypic piwo i sie spac polozyl dobrze ze mala zasnela ale na krotko no i tak sie wkurzylam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jak mu sie pozalilam to uslyszalam ze mam sie nie odzywac bo to ja jestem matka i mam sie zajmowac dzieckiem bo po to siedze w domu a on zmeczony po pracy chce odpoczac no rece mi opadly i tak mi sie przykro zrobilo ze az sie poryczalam:-:)-(
nie moge sie doczekac kiedy ja wroce do pracy juz mi nie powie ze on pracuje a ja sie dzieckiem zajmuje:angry:

no to pozalilam sie i ide cos robic streta do prasowania znow czeka:-( lece poki mala spi ale znow goraco usmazymy sie w tym bloku dzis:-( buziaki

hej mamuski popoludniowo.
wlasnie polożyłam moje dzieci spac i zjadłam mega wypasiony obiad:baffled:czyli jajka na twardo z jogurtem naturalnym-super co????ale to jest mój trzeci dzien i jestem o 1 kg lżejsza.m jeszcze w pracy i jak wr4uci to moze sie wybiore na miasto ale jak na razie to mi sie nie chce.goraco jest strasznie byłam na spacerze i poprostu sie topiłam.
pisała do mnie iwicik-trzustka nie daje za wygrana,boli ja strasznie cały czas jest na kroplówkach,dostaje sterydy(i z tego powodu nie może malej karmic)nic nie moze jesc tylko wode pic.bidulka strasznie sie meczy.trzymajmy kciuki oby jak najszybciej jej przeszlo.

rena-wcale ci sie nie dziwie ze ci sie przykro zrobilo.ja to bym mojemu ladnie do słuch powiedziała:wściekła/y::wściekła/y:przecież ty sama sobie dziecka nie zrobilas-to jest jego obowiazkiem zajac sie mała.
a ja na mojego m pod tym wzgledem nie moge narzekac jest wspaniałym tata każda wolna chwile spedza z dziecmi a mi każe jechac do koleżanki,na miasto abym odpoczeła od domu i dzieci:-)

Iwcik trzymaj sie...wspolczuje ale sie porobilo ale dasz rade kobitko!!!!:tak::tak::tak:

Lidka no co zrobisz nie powiem zajmuje sie mala zawsze ze mna kapie ale zostaje z nia jak musi np jak ide na zakupy ale to mam szybko wracac..jak on jest w domu a usiade przed kompem to zaraz afera ze on musi odpoczywac:wściekła/y: ehhhhhhhh a jak chce gdzies wyjsc to musze prosic moja mame albo siostre na tesciowa to tez liczyc nie moge:angry::no: wogole jestem uwiazana w domu:-:)-( w naszym miescie to sklepy pozamykane o 17 a maz czasem wraca z pracy po 18 to jedynie spozywczaki sa otwarte...wiec jak musze kupic cos innego jak jedzenie to albo z mala albo liczyc na dobra wole rodziny....ehhhhhhhhh tak mi sie dzis na wylewanie smutkow wzielo...jakos mnie tak ten moj maz przestaje chyba kochac:-( a uczuc to juz mi wogole nie okazuje a juz mi sie go nie chce prosic o nic...dobry chlop z niego ale ja chyba potrzebuje troche wiecej:-( a zeby mi cos kupil to juz wogole ciagle tylko slysze ze on nie ma kiedy ehhhhhhhhhhh ide cos zjesc bo jeszcze sie rozkleje...

witam wszytkie mamusie
lidka gratuluje postępów w diecie :) ja za 3 tygodnie musze wziasc sie za siebie w koncu, po ciązy niezly grubasek ze mnie hehe. Ale napalilam sie bo w bawiarence maja fajne zajecia dla mam od 4 miesiaca dzidziusia maja fitness dla mam z maluszkami. Ja na pewno musze pocwiczyc.
Rena współczuję ci takiego zachowania faceta ale popatrz z tej strony ze masz malutką i ona ci wszytko zrekompensuje. Ja w sumie miedzy innymi dlatego jestem po rozwodzie wiec rozumiem twoj zal doskonale. Teraz jestem z facetem najkochanszym na świecie, całkowite przeciwienstwo przeszlości.
Zycze wam milego weekendu dziewczynki :)
bede probowala zagladac czasem

Hello mamusie:-) czekam na wolan lazienke bo M sie kapie wiec troszke poklikam:-) Milenka spi nie wiem czy pisalam ale okazalo sie ze to byla trzydniowka odstawilismy antybiotyk a dostalismy cos na gardelko bo bylo dosc czerwone a mala nie chciala jesc...dzis juz jest dobrze mala od rana rozrabiala:-)

a co do M to bywa roznie zdarzaja mu sie przeblyski czulosci wiem ze mnie kocha ale okazuje to na swoj sposob i trudno w nim to zmienic:eek: za niecale 2 tyg rocznica slubu czekam moze sie jakos wykaze i mnie mile zaskoczy:szok: ja mu kupilam taki lepsiejszy portfel bo ten kawalerski sie juz rozlatuje a trabi mi ciagle zebym mu kupila mam nadzieje ze zdazy dojsc bo na allegro kupilam nie mam czasu na chodzenie po sklepach:no:

Hejka laseczki:-):-):-):-D
U nas dzisiaj pogoda piękna ani za zimno ani za gorąco,po południu wybieramy się na urodzinki Kamila kolegi a syna naszych najlepszych znajomych.
IWCIK wracaj jak najszybciej do zdrówka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

RENA witaj w klubie:no: mam to samo z moim M poprostu taki typ według niego zajmowanie się dziećmi to rola kobiety i tyle nic juz tego nie zmieni.Ostatnio kiedy ja pracuję to w domu i tak czeka na mnie dalsza pracy bo M nic nie zrobi nawet naczyń nie umyje:szok::no::wściekła/y:aaaaaaaaaaaaaa dzisiaj mamy już 12 rocznicę ślubu:szok: i jakoś żyjemy chociaż ostatnio coraz częsciej myślałam o rozwodzie.A z jego kregosłupem lepiej narazie cudem umknał operacji co kilka dni bieże zastrzyk ze sterydu i jest lepiej tylko niewiem jak długo:-(
Wczoraj byłam z dziećmi na zakupach obkupiłam się trochę kupiłam synowi książki,sobie buty do pracy małej sandałki chrześniakowi M prezent na roczek prezent na urodziny koledze Kamila iiiiiii......wypłata moja poszszła....:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MIŁEJ NIEDZIELI ŻYCZĘ!!!!!!!!!!:-):-):-)

hej mamuski!!!
witam sie i ja w poniedzoalkowy cieply i słoneczny dzien.
moje dzieci spia,m w pracy krystian na dworze na rowerze jezdzi a ja z kawka na bb wskoczylam.od piatku mnie nie bylo a tu tak mało do nadrobienia-gdzie wy mamuski jestescie???????????????????????????????????????????????????ja w sobote maiłam duzo pracy i nawet nie mialam czasu kąpa wlaczyc a wieczorkiem grill wiec tym bardziej.a w niedziele bylam na urodzinach u mojej siostry córeczki 1 roczek kaczyla.a wieczorem to już taka padnieta bylam ze marzylam tylko o spaniu.ale bardzo sie ciesze ze już mam synka w domu(był cały tydzien u mojej mamy)!!!!!!!
a dzis juz mam posprzatane,pranie sie kreci a ja odpoczywam.
aha i jeszcze dzis moze mi sie uda do iwicik-do szpitala jechac(oczywiscie jak moj m wruci z pracy wczesniej)u niej juz lepiej czasem dostanie atak bólu ale już ma lenke przy sobie i jest strasznie szczesliwa.

pozdrawia,miłego dnia.

Ostatnia edycja:
no i ja witam Was mamusie w ten poburzowy wieczor:-)
delektuje sie spokojem Milenka spi maz pojechal do mojej mamy cisza i spokoj:-D:-D:-D:-D

ale wczoraj Milenka nam dala w kosc taka marudna ze szok M musze pochwalic do poludnia sie nia ladnie zajmowal w sumie nie mial wyjscia skoro chcial zjesc dobry obiad:-D po poludniu tez probowal a ja sie chcialam zdrzemnac ale mala nic tylko na rece do mamy i taka bylam zla i zmeczona ze mialam dosc wszystkiego...M nawet naczynia umyl szczera rozmowe przeprowadzilismy mam nadzieje ze bedzie poprawa...

a dzis prawie caly dzien w trasie z Milenka bo dzis znow taka grzeczna ze nawet raz nie zaplakala malo spala ale byla tak zainteresowana swiatem i o dziwo smoczkiem ze nie bylo czasu na spanie...przeszlysmy chyba pol miasta i 3 razy na zakupy na 4 pietro i z powrotem:-D:-D:-D:-D

wieczorem troszke poplakala ale posmarowalam dziaselka zelem wykapalismy i zasnela oby juz do rana:-):-):-)

a jak tam Iwcik sie czuje?

kurde musze sobie kreacje zakupic na wesele i do fryzjera pojsc kiedy ja to zrobie nie mam pojecia:no::no::no:

reklama
Witajcie,
Aktywnemamy.pl i babyboom.pl zapraszają Was na spotkanie z psycholog w klubie Bawiarenka.

12.08 o godzinie 17.00.

Temat: Jak radzić sobie z emocjami u dzieci - spotkanie z psycholog.

Spotkanie jest nieodpłatne, przewidzainy jest poczestunek i pomoc do dzieci.

Zapisy na spotkanie prowadzone są na stronie:
http://aktywnemamy.pl/squad,show,22052.html

Do góry