reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Przywołana przez Aylin - odzywam się :) Ja już mało aktywna na forum bo mamy z dziewczynami grupę zamkniętą na fb ale może reaktywuję się. Termin mam na przełom maja/czerwca. Trzeba zrobić drugi suwaczek ;) Anabuska, napisz coś więcej o sobie. Skąd jesteś, ile masz lat, to Twoja pierwsza ciąża?

reklama
Mila, a Ty na kiedy masz termin? Widzę że tutaj więcej mamusiek z dzidkami w brzuchach. Ja, podobnie jak ty, też byłam w szoku kiedy dowiedziałam się o ciąży. Reakcja generalnie kiepska, ale teraz już oswoiłam się z myślą o drugim dziecku i jest lepiej. Dziewczyny, załóżcie suwaczki bo nie zapamiętam jakie pociechy ma każda z was i w którym tyg ciąży jesteście.
Izka, my mamy z dziewczynami z forum stałą grupę spotkań. Czasem widujemy się w Rzeszowie w Guziku (niedaleko Millenium). Ja też mam 1,5roczne dziecko. Aylin też. Może dołączysz kiedyś do spotkania?

no ja juz jestem na wylocie takze dlugo Wam nie potowarzysze z brzuszkiem :-D:-D a Mila Ty gdzie zniknelas? piszcie dziewuszki bo tu sie pusto zrobilo albo dolaczcie do nas na facebooku a ANEK M Ty gdzie jestes? odezwij sie...

co do suwaczka u mnie to probowalam dodac ciazowy ale nie chcialo mi dodac i nie wiem dlaczego dla wiadomosci wszystkich u mnie trwa 31 tydz oj jak to zlecialo powiem Wam ze juz ciezko mi chodzic:-:)-:)-(

zabieg Piotrka przelozylam na 31 pazdziernik troche beznadziejna data ale co mialam zrobic juz i tak babka sie wkurzala ze znow przekladam ale co poradze :no::no::no:

Witam ponownie mamy z Rzeszowa:)
To moja pierwsza ciąża, termin 23.05, mam już 30 lat więc najwyższa pora:) Mieszkam teraz w Rzeszowie. Mam nadzieję, że dziewczyny - stare bywalczynie tego forum, przyjmiecie mnie do swego grona:) takie fora to kopalnia wiedzy dla takich nowicjuszek jak ja:)pozdrawiam wszystkie mamy

P.S. czy wy tez czujecie się tak fatalnie? mi jest cały czas niedobrze, od rana do wieczora i w dodatku nie mam ochoty nic jeść. Masakra, ale bede dzielna i to przetrwam dla mojego dzidzia:)

wiesz co ja mam to za soba juz u mnie to juz 3 ciaza i kazda zaczynala sie tak samo nudnosci (w drugiej dodatkowo wymiotowalam) wstret do jedzenia zwlaszcza miesa bleeeeeeee i tak do 4 m-ca najpierw duzo tracilam na wadze (w tej az 8 kg ale to teraz i stresu duzo mialam) a potem sruuuuuuuuuuuu w gore drugi trymestr to zawsze mega energia i bole glowy okropne no a teraz na koncowce to juz tylko zgaga i kregoslup mi dokucza no i czuje sie mega ciezka i jak dlugo pochodze to potem wieczorem ledwo sie ruszam:-:)-:)-( takze wieczorem juz mam dosc...dzis mnie cos dziwnie glowa boli i kark jak chcialam wlosy umyc i pochylilam glowe nad wanna to az krzyknelam z bolu cos w rodzaju rozrywania glowy od srodka w skroniach bol promieniujacy od szyi cos jakby mi szyja dretwiala jutro ide do lekarza to bede pytac co mi jest...

pociesze Cie ze ja mdlosci tez mialam caly dzien nie tylko rano plus okropna sennosc wieczorem spalam na siedzaco i ciagle zmeczona bylam minie jak sie zacznie 4 m-c

Ostatnia edycja:
hejka, no właśnie ja jestem na fb od niedawna i nie ogarniam jeszcze i ciekawam czy mnie przyjmiecie jeszcze???

co do mdłości to miałam szczęście, tylko w pierwszym trymestrze i tylko jak wzięłam witaminy, wtedy na bank był zwrot, po samym kwasie foliowym nie... za to koleżanka do samego końca...

i oczywiście Kochaneczka gratulacje!!!

Anabuska to Ty niewiele bardziej zaawansowana niż ja, jakiś tydzień pewnie. Ja już drugi raz w ciąży, mimo 25lat. Ale urodzę drugie i robię przerwę aż do odwołania. Też mam mdłości cały dzień, przy Michałku miałam to samo. Z tą różnicą że przy nim nie mogłam nic jeść a teraz właśnie jem częściej bo jak jem nie jest mi niedobrze. Obawiam się że może się to źle skończyć dla mojej wagi ;):p Ale założyłam sobie że jem częściej ale mniej i jest mi lepiej.
Jak chcesz o coś pytać to dawaj. Druga ciąża jest już bardziej lajtowa bo więcej ma się wiedzy no i przede wszystkim doświadczenia.
Na mdłości podobno wit b6 pomaga no i imbir. Ktoś mi ostatnio mówił że banany sa dobre, Ty Aylin?

reklama
Hejka. Witam się i ja.Rzadko tu zagladam bo jakos czasu brak praca dom dzieci itp.nie wyrabiam na zakrętach.U mnie duzo sie dzieje az mi sie pisac o tym niechce:no: dlatego obiecuje pisac same dobre wiadomosci.Nie mam FB także szkoda ale piszcie tu częsciej.
RENA u Ciebie juz koncowka prawie ale zleciało zbieraj siły na po bo Ci będa potrzebne wiem z doswiadczenia
KOCHANECZKA gratulacje:tak::-) nie przejmuj sie wpadki sa najlepsze bo tak cięzko sie zdecydowac ja niestety czekalam az 9 lat zdecydowanie za dlugo dla dzieci najlepsza jest jak najmniejsza róznica wieku.Waga sie nie przejmuj ja w ostatnich ciązach przywalilam ponad 20 kg a teraz wazę znów tak jak przed a miałam to samo na mdlosci tylko jesc i jesc na poczatku owoce a potem słodycze.

Do góry