reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hej dziewczyny!
Mam wielką prośbę. Pilnie poszukuję sklepu w Rzeszowie i okolicy z ubrankami do chrztu. Przyjechaliśmy do Polski na krótki czas, chcemy ochrzcić syna przejeździliśmy dzisiaj chyba wszystkie galerie i nic!!! Nie mam czasu codziennie jeździć i szukać, dlatego piszę do Was. Może wiecie konkretnie gdzie się udać. Będę wdzięczna za każde info:tak:
Pozdrawiam!
ps. ale zmienia się Rzeszów:szok: nie do poznania:tak: nooo w końcu;-)

reklama
Hej dziewczęta,
dzieć zaczyna przygode z samodzielnym chodzeniem. I ma radoche.

Wczoraj bylismy na basenie - i młoda odkryła ze do wody fajnie sie skacze. Cwaniara wydrapywała sie ma brzeg i skok do wody i tak w kółko przez pół godziny.... Jade jutro na basen do głogowa - któraś chętna??

Katiuszka - a moze napisz czego szukasz? bo od tego zalezy gdzie cię pokieruje. Bo dla mnie do chrztu oznaczało ze bron boze białych becików, atłasów itp. MOja była ubrana w granatowo biała sukienkę Mayoral :)
Ja polecam Wójcika - ma sliczne ciuszki

Hej

nadal zadnych decyzji odnosnie jutrzejszego spotkania???

ktora zapowiada sie do Sedziszowa na 100%?

Filipkowa mama
tak jak pisze Aylin, naszej tutejszej grupy nikt nie zamyka, ale na fb bedzie nam latwiej i luzniej pogadac, oczywiscie dla chetnych
poki co i tutaj dzialamy,

Katiuszka ja podobnie jak Aylin odeszlam od tradycyjnych strojow , obydwaj chlopcy nie byli ubrani typowo na chrzest, dla chlopcow sa swietnie ubranka. np w h&M ,zara, np swietne stylowe spodnie na szelkach, koszula ze stojka, ewentualnie kamizelka jesli bedzie chlodno, w londynie moglas jeszcze w nexcie cos znalezc, widze ze synek ma 5 mies wiec juz nie musi byc jak dzidzia ubrany. cos swietnego napewno znajdziesz,

nic innego nie podpowiem niestety

udanych zakupow zycze

ania kropla sory , pomylilam cie z druga Ania hihi

aylin my wt wtorki zwykle jezdzimy na basen wlasnie, ale nie wiem jak jutro bedzie z czasem
spotkanie, pakowanie itd. w srode juz bedziemy basenowac codziennie ale poza podkarpaciem hihi

gdyby cos sie zmienilo dam znac!

jeszcze nietomna troche po weekendzie, ale warto warto bylo
imprezy towarzystwo miejsce. przednie!
juz odliczam dni do nastepnych wypadow...!!!

pozdrawiam

dzięki dziewczyny!
Właśnie też nie chcę stroju typowego z atłasu. Dzięki za porady, nawet nie wiedziałam,że to w normalnych sklepach szukać:sorry2:
Pozdrawiam!

Madziorka- jedziemy dzis na basen do głogowa na 100% :) Przerwij pakowanie na moment i wpadaj.
Kochaneczka - zmobilizuj sie równiez :)

Hej. Nie było mnie chwilę, bo dużo się u mnie działo. 12 lipca zmarła babcia mojego męża. Także miesiąc z hakiem po dziadku. Są już razem...
Filipek miał zapalenie oskrzeli (to chyba pisałam), po kilku dniach wszystko było już OK, następnie teraz od piątku do poniedziałku utrzymywał się stan podgorączkowy, czasem na noc ponad 38st. było, po czym skończyło się na zapaleniu dziąseł... Całe czerwone, wszystkie czwórki ruszyły na raz, chyba mu normalnie rozsadza dziąsła.

Stąd moje pytanie - ma któraś z Was może jakieś doświadczenie ze stanem zapalnym dziąseł? Jakieś dobre sposoby na to? Filipkowi aż czasem nieprzyjemnie 'pachnie' z buzi... Smaruję żelem poleconym przez dentystkę ( nie pamiętam nazwy ), ale jak tylko dotknę dziąsełko, to od razu krew leci...

oj my juz dawno czworki posiadamy i trojki jestesmy w trakcie piatek...no tak jak wszystkie na raz to zwykle dziecko musi to odchorowac mialam tak z Milena 6 zebow w ciagu 1 m-ca (4 w ciagu zaledwie weekendu) to mielismy chorobe z goraczka 40 stopni wymiotami i skonczylo sie na pogotowiu i antybiotyku:no::no::no::no: hmmmm bardzo dobrym zelem jest Sahol albo przez "ch" sie pisze nie pamietam wiem ze kolezanka corce smarowala bo podobnie zabkowala ale on jest chyba dla wiekszych dzieci i doroslych tzn trzeba by skonsultowac to moze z lekarzem....poza tym ja wiem ja bym moze jakies oklady z rumianku stosowala albo lody podawala zimne dobrze robi na opuchniecia ogolnie podawac jedzonko chlodne zeby nie pogarszac stanu dziasel...

a dla babci
[*]

tak mi jeszcze na mysl przyszlo odnosnie nieprzyjemnego zapachu z buzi to moze nie byc zwiazane z dziaselkami moze to byc od gardla moze to byc efekt zle czyszczonych zabkow(moj Piotrek teraz nie chce dac zabkow czyscic bo go bola dziasla wiec coz lepszy rydz niz nic wiec mu podaje szczoteczke z odrobina pasty i sam dziamoli masujac jednoczesnie to co go boli) a moze rowniez byc to objaw pasozytow tak pasozytow wlasnie cos kiedys Filipkowi podawalas na owsiki np?

Ostatnia edycja:
hejka, w końcu mogę oficjalnie powiedzieć, że Kinga chodzi, umie bez trzymanki, ale ciągle chce za rękę...

ja chcę wziąć tydzień wolnego w sierpniu, żeby do rodziców pojechać, bo od września mała idzie do żłobka...

moja w ogóle nie chce dać sobie umyć zębów, daję jej szczoteczkę z pastą i gryzie, natomiast nie pozwala na żadne moje ingerencje... i już nie wiem, czy przejmować się czy przeczekać, aż będzie rozumniejsza...

Kinia ostatnio jak przychodzi niania robi mi papa (nawet bez zachęty z mojej strony) i wraca do zabawy i daleko gdzieś ma to, że wychodzę na 9 godzin... ale faktem jest, że nianię uwielbia i trochę zaczynam się martwić jak zniesie z nią rozstanie...

ups... na pasku zobaczyłam, że dzisiaj nasza rocznica ślubu:szok:

reklama
Witam Was serdecznie!
Chciałam się przedstawić i przywitać z Wami drogie mamusie :)
Mam ma imię Milena od niedawna mieszkam w Rzeszowie z mężem i 6 miesięczna córeczka Jagódka :)

Do góry