reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Aylin to sie miniemy, buu
romerow jest bardzo malo, ciezko trafic a hamaxow sporo ale wszyscy sie zabijaja, musze sie skupic i cos ustrzelic, i to na dniach...

alez mi dzis plany pokrzyzowali
ale choc pifko w domu z sis
pzdr

reklama
Dziewczyny, od wczoraj w Kamionce jest frezja29, a nie Aylin :)
Miałyśmy się spotkać, podałam jej swój nr tel, ale nie pisze na razie nic. Też mi się coś ubzdurało, że to Aylin ma być w Kamionce :p

Kochaneczka jesteś z Głogowa? Wiem, gdzie to :p W sumie kawałek od Kamionki, ale możemy się kiedyś umówić z dzieciakami :))

ja tez blisko mieszkam glg , rzeszow ale zaraz na wylocie na glg. to moze we wtorek sie stykniemy? bo tylko te wtorki mam wolne cale, teraz pakuje olafa bo jutrro wywoze go do babci na kilka dni ale sama tez dwie noce tam spedze

Pomyliłam Aylin z Frezją :)
Dziewczyny, ten wotek miałam gości więc się nie odzywałam. Przyszły jak najbardziej się piszę na spotkanie. Czy to w kamionce, czy u mnie wieczorem po basenie Madziorki :) Ja ogólnie mobilna jestem i z dzieciaczkiem chętnie na przejażdżkę się wybiorę więc pisać gdzie i kiedy. Póki co my dzisiaj małą niezapowiedzianą imprezkę z sąsiadami zrobiliśmy. Sąsiadce włosy farbowałam, a że wyszło pięknie to trzeba było oblać hehe. Cały dzień dzieciaki w basenie siedziały a ja z sąsiadką się opalałam więc teraz trzymam kciuki żeby zbrązowieć, a nie żeby skóra schodziła. Jutro się uczę - ale u rodziców przy basenie ;) A w piątek mam obronę- kończę studia podyplomowe. I w ogóle edukację. W sobotę wesele. Więc do wtorku naładuję akumulatory :)
Aylin, ja z Michasiem też rowerkiem śmigamy ale na razie krótkie trasy bo w sumie towarzystwa nam brak. Jak tu się zgadać żeby razem pojeździć?
Będę czytać co tam planujecie odnośnie wtorku. Pozdrawiam :)

Słuchajcie, więc tak, ja we wtorek mogę jak najbardziej, zresztą jak każdy inny dzień, bo ogólnie to nie robię nic, tylko całymi dniami się nudzę. Mąż wyjechał, wraca 12-go lipca na ok. tydzień.
W Kamionce jest pole namiotowe gdzie jest plac zabaw, ale z tego co wiem to wejście jest płatne (nie wiem, bo tam nie chodzę).
Jeśli Wam odpowiada możemy zorganizować spotkanie w Sędziszowie Młp. To jest między Kamionką, a Rzeszowem. Tam jest mój dom rodzinny, teraz w czasie wakacji domowników ciężko zastać :) Zaraz za domem jest plac zabaw, który postawiła NIVEA. W razie czego w domu będzie można nakarmić czy przewinąć dzieciątko, położyć spać czy cokolwiek, wszystko można zorganizować.
Możemy się jakoś umówić, że każda coś kupi czy przygotuje, żeby milej spędzić czas.

Podajcie swoje propozycje jak macie coś na oku.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziewczyny, byłam dziś z Filipem u lekarza, bo od wczoraj mi coś brzydko kaszlał i zapalenie oskrzeli... :( Już drugi raz, pierwszy raz miał w lutym. Jeśli macie jakieś rady odnośnie tej choroby to bardzo proszę. Ogólnie tylko kaszle i nie ma apetytu, nie gorączkuje.

Ostatnia edycja:
filipkowa.mama to juz wiem skad pochodzisz heh drugi koniec Sedziszowa moj maz ma kuzynke na tym osiedlu i juz nie raz wybieralam sie do niej zeby z dzieciakami pojsc na tamten plac zabaw ale jakos brak weny a ostatnio to juz wogole:baffled::baffled::baffled: zreszta ja mam pod nosem teraz 2 ekstra place zabaw to nie szukam wrazen za daleko:-D:-D:-D

co do oskrzeli nie wiem moj mial raz w wieku 4 m-cy i tyle ale to u nas juz dusznosci byly wiec zastrzyki i strachu mialam co niemiara moja mama twierdzi ze chlopcy maja wieksze sklonnosci do oskrzeli niz dziewczynki...

ja ostatnio malo sie pojawiam bo mnie strasznie bol glowy meczy w sumie to od czwartku nie bolala mnie glowa w niedziele i wczoraj we wtorek bylam u gina plci dalej nie znam bo nie robil usg tylko sprawdzal czy serduszko bije kolejne bedzie polowkowe to mam nadzieje juz bedzie wiadomo czy bedzie Ola (Aleksandra po moim tacie) lub Mikolaj Aleksander:-D:-D zalecil mi 2 kawy dziennie ze wzgledu na niskie cisnienie no i ten bol glowy a na noc mam pic leki uspokajajace bo wywnioskowal bole na tle nerwowym (od smierci taty jestem klebkiem nerwow:-:)-:)-(Milena zrobila sie strasznie niegrzeczna z mezem stopa wojenna na cmenarz nie jezdze bo jak wracam nie mam sily na nic:-:)-:)-( zamiast lepiej to jest coraz gorzej:no::no::no:)

udalo mi sie Piotrka w koncu na konsultacje zapisac do Szpitala ale termin zabojczy dopiero 26 sierpien mam nadzieje ze zdazymy podciac to wedzidelko zanim urodze...

Ostatnia edycja:
Filipek też troszkę ma duszności, ale na razie pani doktor zaleciła inhalacje, jeśli pojawi się gorączka to dopiero wtedy mam podać antybiotyk. Nie wiem, ale mam nadzieję, ze obejdzie się bez tego, choć może szybciej by przeszło.

Rena28 to Piotruś ma problemy z mową? Nasz Filip urodził się z brodawką przeduszną, taki cycuś przy uszku wisi i chcemy mu tu wyciąć, chirurg wręcz kazał, no ale każdy się boi, bo to małe dzieciątko jeszcze, opinie o szpitalach w Rzeszowie nie są najlepsze, także stwierdziliśmy, że na dziecku oszczędzać nie będziemy i ma to wyciąć najlepszy chirurg, tak więc Filip jest zapisany do pana Szczyta (tak, to ten z Sekretów Chirurgii :))
Na MARZEC 2015 :))

na razie nie mowi to trudno stwierdzic problemy aczkolwiek cos tam zaczyna paplac mama baba kuła (czyli Kuba) i jak cos zobaczy to mowi o jeeeeeeeeee i takie tam po swojemy gaga itp ale wedzidelko ma krotkie nie wystawi jezyka nie dotknie do podniebienia wiec seplenienie ma jak w banku i trudnosci z mowieniem tez wiec walcze juz od roku w sumie z moim pediatra o skierowanie i tak juz zaliczylam chirurga (na pewno znasz chirurga pana doktora P....:-D:-D:-D ktory sobie z tym nie poradzil) a ze im dziecko mniejsze tym lepiej(wedzidelko z wiekiem jest bardziej ukrwione) no to jakos sie udalo - kolezanka robila synowi w wieku 3 lat conajmniej o 2 lata za pozno(tez nie chcial jej nikt wystawic skierowania) robia to laserowo zamykaja od razu naczynka nie ma zadnych szwow zero krwi nic nie boli na delikatnej narkozie rano zabieg a wieczorem juz sie jest w domu ale najpierw oni konsultuja jeszcze czy trzeba i dopiero potem umawiaja na zabieg...potem tylko trzeba cwiczyc wyciaganie jezyka...moja mam rok temu na tym samym oddziale w tym samym szpitalu miala usuwany nowotwor niezlosliwy na nosie blisko oka robili to swietnie rok po tym jak ktos nie wiedzial ze mama cos miala usuwane to nie zauwazy nie ma blizny jest owszem slad ale naprawde bardzo dobrze to wyglada - mama lata nie mogla sie zdecydowac na ten zabieg bo sie bala dopiero choroba taty ja do tego zmusila bo istnialo podejrzenie ze moze sie to kiedys przerodzic w nowotwor zlosliwy...takze nie takie nasze szpitale zle...

Ostatnia edycja:
reklama
Filipek też troszkę ma duszności, ale na razie pani doktor zaleciła inhalacje, jeśli pojawi się gorączka to dopiero wtedy mam podać antybiotyk. Nie wiem, ale mam nadzieję, ze obejdzie się bez tego, choć może szybciej by przeszło.

Rena28 to Piotruś ma problemy z mową? Nasz Filip urodził się z brodawką przeduszną, taki cycuś przy uszku wisi i chcemy mu tu wyciąć, chirurg wręcz kazał, no ale każdy się boi, bo to małe dzieciątko jeszcze, opinie o szpitalach w Rzeszowie nie są najlepsze, także stwierdziliśmy, że na dziecku oszczędzać nie będziemy i ma to wyciąć najlepszy chirurg, tak więc Filip jest zapisany do pana Szczyta (tak, to ten z Sekretów Chirurgii :))
Na MARZEC 2015 :))

filipkowa a masz zdjęcie tej brodawki? Bo moja tez ma przy uszku takie "cuś" ale nikt nie sugerował wycinania

Do góry