reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hejka Kochaneczka trzymam kciuki dasz rade!!!:tak::tak: i wracaj do nas szybko:-D:-D

u nas ok tylko troszke zaczynamy chorowac oczywiscie pierwszy zacza maz teraz Milenka zaczyna kaszlec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wczoraj m zabral mnie na targi budowlane ale byly tlumy masakra a w sumie to nic ciekawego nie bylo:no::no:

Aylin przegladajac ta sronke z przepisami ktora podalas natknelam sie na tarte ktora jadlam u sasiadki a ktora jej maz robil tylko bez bananow byla Tarta razowa - Przepis
no ale te 2 przepisy to musze wyprobowac:tak::tak: http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_mocha/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_cappuccino/przepis.html normalnie az sie glodna zrobilam mniammmmmmmm ale to dopiero na swieta

a reszta co tak cicho siedzi? Iwcik wiadomo szyje Lidka pewnie wylewa poty na silowni:-D:-D:-D a reszta?

Ostatnia edycja:
reklama
Rena ja na targi mialam iśc ale przespalam :) A po tej tarcie cukier chyba do 200 by mi skoczył.... Eh... chodz po lodach mam calkiem niezly. Mozna przetestowac :)

Dziewczyny macie jakies fajne przepisy na mazurki????

Witam się i ja wieczorową porą :) wczoraj nie miałam jak się odezwać, bo mieliśmy "przemarsz" gości :biggrin2: jedni wchodzili, drudzy wchodzili :-D:-D a dziś mi się totalnie nic nie chciało, ostatkiem sił zmusiłam się do zrobienia prania i umycia okien :-D:biggrin2:
teraz siedzę z Małą na rękach i próbuję ją zmęczyć odpowiednio przed snem :biggrin2: zaraz będziemy się szykować do kąpieli ;-)

Rena dzieciaczki śliczne :biggrin2: Milenka jest przeurocza po prostu:) a i Piotruś jej w niczym nie ustępuje :tak:

Kochaneczka trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie i żebyś jak najszybciej mogła trzymać w ramionach swojego synka :*** :)

Edit. Julka wykąpana i nakarmiona zasnęła o20.15 :) próbowałam jej dać na noc mm żeby sprawdzić czy by lepiej spała (bo jak na razie jeszcze się budzi 2 razy na cycusia :-)) ale ledwo skubana poczuła w buzi smoka od razu w ryk:no: musiałam zastosować podstęp i kiedy już przysypiała włożyłam jej do buzi smoka :) nie poczuła nawet różnicy!:-) i jak na razie śpi twardym snem, chociaż zawsze miała tak, że koło 10 budziła się sprawdzić czy mama jest obok :-D normalnie tak nas tym zdziwiła, że M sprawdzał czy oddycha :-):-D

heja laski ja tak szybciorem skrobie u nas szpital:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Milena ma poczatki anginy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w nocy spalam 3 godz bo albo goraczka albo kaszel taki ze malo pluc nie wyplula apotem standardowo wymioty:no::no: teraz spi bo goraczka prawie 40stopni:szok::szok::szok: oby szybko antybiotyk i czopek zadzialal a tak marudzi ze juz mam dosc...

Ania moj Piotrek na butli jest i o 22 to on zawsze juz slodko spi zwykle zasypia po kapieli czyli tak 19:30 - 20 potem przez sen wola papu tak kolo 23-24 i spi do rana:tak::tak::tak: a jak dlugo spi w ciagu dnia to tez chodze zagladac czy oddycha:-D:-D:-D

Rena współczuję choroby :( ale mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby Milence szybko się polepszyło :)
A Mała, żeby nie zapeszyć w dzień też śpi bardzo ładnie :tak: rano wstaje równo o 7, bawimy się, zmieniamy pampka (to wszystko trwa ok. 1.5 godz) i znowu spać :-) przesypia ok. 45 min -2 godz, przerwa i tak w kółko :-D tylko wieczorem przed kąpielą staram się ją przetrzymać i nie śpi od 17.30-18 :-)

Śniła mi się dziś Kochaneczka. Że ja odesłali ze szpitala i kazali się zgłosić za 10 dni. Więc pewnie urodziła :)

tak Kochaneczka urodziła o 3 .00 nad ranem :))))))))

Michałek waży 3960 heeeeee ciekawe gdzie on sie jej zmieścił w tym małym brzuszku :))))))))) a i ma 60 cm ....duzy co:))))))))

KOCHANECZKA OGROMNE GRATULACJE !!!!!!!:tak::tak::-D
Faktycznie duży chłop teraz to tylko same duze dzieci się rodzą niedawno moja kolezanka z pracy urodziła synka 4150 ważył.
U nas leci...wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej mały wazy juz 6050g:szok: na problemy brzuszkowe pani dr zasugerowała podawać mu jakiś probiotyk kupiłam kropelki Bio Gaja słyszałam same dobre opinie mam nadzieję że pomogą.
U nas dzisiaj ciepło ale niebo zachmurzone mam nadziję że nie bedzie padac bo na spacerek się wybieramy wtedy młody śpi dłużej bo w domu to dosłownie kilka minut i sie wybudza.
Miłego dnia:-D

reklama
czesc dziewczyny

nadrabiam zaleglosci!!! u nas wszystko w porzadku!!! Olaf jeszcze spi. rano po odwiezieniu Leona do Pkola jeszcze pospacerowalismy. troche to trwalo, bo Olo kroczyl obok a nie w wozku hehe ale juz zaczyna chodzic sam. wreszcie. bo ma 14.5 miesiaca hehe ale zaskoczyl nas mimo wszystko. bo wydawal sie nie taki pewny. dobrze jeszcze nie stal sam, a tu nagle kroczki samodzielne i od razu jakos do przodu... smieje sie ze pewnie idzie w slady mamy bo ja mialam 15 miesiecy kiedy chodzilam. wiec jemu juz duzo nie zostalo wiec sie spieszy chlopak. I w ogole taki fajny jest, coraz fajniejszy hehe mamy z nim wesolo. Starszak rowniez kochany. nie mam co narzekac. hehe
szkoda ze nie mialam namiaru na zadna z was. w ub tyg bylam caly dzien w rzeszowie. zlazilam sie tyle godzin po rejtana.. z Olafem.. czekalam na Adama do 16stej alew koncu zapedzilam sie i z rejtana na lwowska dotarlam. hehe
takze spkojnie moglysmy sie na kawke umowic...

ale nie wiem ktora jest chetna dostepna i na miejscu hehe

wlasnie w tym tyg chyba wyniki rekrutacji prawda??

no ciekawe...

prace na mieszkaniu wydaja sie niekonczace hehe
teraz tesc przyjechal i przerabia instalacje
grzejniki przestawial i montuje na gorze bo tam nie bylo...

za miesiac podlogi beda, takie jak chcielismy. super

a reszta nie zamowiona jeszcze hehe

dzis okap przyszedl. zamowilam sobie tutaj. i okazuje sie ze musze sama go wtargac na gore bo przekracza wage i kurier juz tego nie dostarcza.. i jeszcze na palecie mi go podaje. super
wiec kazalam palete odczepic. i sam okap ledwo do klatki wnioslam. ale potem adam wtarga albo na mieszkanie od razu zawiezie
reszte mam na necie wybrane ale na razie nie zamawiam skoro nie ma podlog jeszce to tylko przeszkadza..
poczekamy..

pogoda taka w kratke nie??
ale ogolnie spoko. gdyby nie ten wiatr prawda?

dzis nawet przyjemnie..
jak Olaf wstanie to pojdziemy na drugi spacerek
potem Pkole
szkola muzyczna
i na 20sta zumba

Lidka gdzie tak szalejesz na silowni?
ja planuje w calypso jak juz zamieszkam w rzeszowie. bede miala niedaleko

obecnie to u siebie chodze w rozne miejsca, na rozne zumby hehe i fitness
takze nie tak duzo
ale jednak prawie codziennie cos

choc tyle odskoczni... ufff

ale ty masz pewnie duzo wiecej do wyboru co jest normalne w duzych klubach.

swietnie gdyby sie udalo dziewczyny zebrac do jednego klubu.. takie wieczorne wspolne wypady na sport hihi
marzy mi sie..
ja wszedzie sama.albo z sis
bo ciezko kogokolwiek wyciagnac...

kwiatkowskiego kojarze.kiedy szukalismy mieszkania to dotarlismy tam. hartbex wybudowal tam blok prawda?
miejscowka wydaje sie spoko co?

my tak nieco dalej.. ale przyjemnie hihi

Ania krupa
witam cie!! ja tez jestem nowa. przyszla mieszkanka rzeszowa

jesli chodzi o wiek to ja jestem po 30stce, ale czuje sie niewiele ponad 20scia ehhehe wiec mozemy byc rowiesniczkami ehhehehehe

Anek widzisz ty szybko zaczelas i teraz jeszcze na trzecie sie zalapalas. super
ja w wieku 22 lat to za maz wychodzilam ale nie w glowie mi byly dzieci,, dopiero po namowach Adama (meza) po 5 latach urodzilam pierwszego synka. wydawalo sie ze zdarzylam sie wyszalec.. ale jednak nie.. ciagle mi malo.. hehe
i plan trzeciego dziecka po 5 latach od drugiego legl w gruzach. odmienilo mi sie. dwojka chlopcow poki co jest w sam raz... hehe
ty ze starszym pewnie juz masz luzzz. spokojnie moze zajac sie najmlodszym... hehe fajnie

Rena smaczne te twoje placuszki z kurczaka. my robimy takie ale poza pieczarkami i cebula dodajemy jeszcze papryke,
ale bywalo ze calkiem je modyfikowalam. smakuja wysmienicie z roznymi warzywami
czasem kupowalam jakies fajne mrozone i mieszalam z miesiem maka jajkami. pyszne wyszly
nawet z groszkiem czy fasolka
kukurydza

mozna eksperymentowac. polecam

Aylin ja tez maniaczka makaronu i szybkich urozmaiconych obiadow. wiec twoj przepis z tunczykiem wyprobuje.
uwielbiamy suszone pomidory!!!!!
ja z koleji zadnych gulaszow, pierogow golabkow bigosow nie robie. nie gotuje tradycyjnej polskiej kuchni. to jemy od czasu do czasu u mamy hehe dla mnie za duzo zabawy i nie lubie za dlugo w kuchni siedziec i manualnej pracy typu pierogi heheh masakra!

uwielbiam carbonare, zapiekanke makaronowa z brokulami i boczkiem. makaron ze szpinakiem...
i inne takie...

do piekacych tez nie naleze. ale od czasu do czasu sernik na zimno zrobie pyszny. albo ciasto marchewkowe. generalnie nie biore sie za ciasta ktore trzeba ugniatac na stolnicy. brrr
ale mam dobrze bo Adam piecze pyszna szarlotke!!! a i inne ciasto zrobic jak trzeba. ale proste. i sporadycznie hehe

kochaneczka nadrabiam czytam i czekam caly czas na jakies wiesci o Tobie!!!
wiesz a te wieczory wspolne przy kominku wcale nie musza odejsc w zapomnienie ze wzgl na dziecko. predzej z racji pogody moze..
bo przeciez wiele dzieci sporo spi. sa spokojne. wesole i bezproblemowe...
i tego sie trzymaj
u nas to byl totalny luzz i nuda na poczatku.. Leon (starszy) pojechal do dziadkow na ferie . adam mial urlop a Olaf co? spal i spal. wiec oboje sie nudzilismy wrecz. a to zima byla wiec wiekszosc czasu w domu hehe
zycze ci spokojnego zdrowego maluszka!!!

Rena ja tez bylam na targach, w sobote. hihi moze sie minelysmy?? masz racje porazka te targi. my szukalismy kuchni lazienek. wnetrz. ale kicha byla.. ale pewnie bylysmy w inych terminach. bo w sb pustki wrecz!

ja uwielbiam tarte ale z racji lenistwa i wygode robie ja z ciasta gotowego francuskiego z biedronki. pyszna przekaska, nadzienia wymyslne. polecam,!!!!

Aylin ja bede miala super sprawdzone przepisy na mazurki. w u nas nie ma tego zwyczaju ale w ub roku pierwszy raz sprobowalismy. i normalne przepyszne. mega slodkie. cudo! hehe
polecam mazurelk pomaranczowy, kajmakowy, czekoladowy, mniammmmmmmmmmmm
mega latwe i szybkie! przepyszne. ale b slodkie. nie kazdy moze lubi hihi

KOchaneczka oo trafilam!!!!!!!!!!!!!!!! super wiesci!!! wielkie gratulacje!!! imponujaca waga i wzrost!!!! wow!!!

Do góry