Hej dziewczyny, ja dalej nie rozpakowana... Chociaz wczoraj wieczorem skurcze miałam, chyba sie szyjka rozwiera
Aniu, ja może nie przedszkolak ale pierwszoklasista jestem - w tym roku kończe 24 lata, ale z Boguchwały nie znam nikogo
Lidka, 4h na siłowni - ja Cie podziwiam!:-) ehhh ja tez bym chciała na zumbę! A póki co ćwiczę sobie na piłeczce w domu - wczoraj 1,5godzinki - i to chyba po tym te skurcze ;-) a kuchni wcale nie mam dużej - specjalnie zmieniłam projekt i otworzyłam ja na salon bo pierwotnie była zamknięta i wychodziło mało miejsca. Za to jest dobrze zabudowana więc mam dużo szafek, szuflad... A biały optycznie powiększa więc to robi robotę
Aylin, te przepisy dosyć wyszukane -
Homar zapiekany z masłem czosnkowo-limonkowym hehe nie no ja takich obiadów nie robię
u mnie swojsko - gulasz z ziemniaczkami ;-) a przy cukrzycy to z połowy tych pysznych przepisów będziesz musiała zrezygnować - a taaaakie tam przepisy na placki, babeczki mmmm
A dostałaś glukometr? Gdzies czytałam że daja taki aparat do mierzenia poziomu glukozy we krwi. No i lubią położyć w ostatnim miesiącu do szpitala jak sie nie polepszy więc dbaj o siebie
Bedzie dobrze.
Anek, a z tym odmładzaniem to święta prawda - dzieci odmładzają! Jak to mówił jeden znajomy - ciąża krew oczyszcza :-) Moja znajoma urodziła córke po 20latach przerwy w wieku 43lat i babka nie do poznania!
Rena, ja chcę przepis!
Kochaneczka - dowiem sie jutro co i dlaczego mi dają. A do jutra się nie przejmuje i jem jak dotychczas.
Poza tym dziewczyny 2,5 miesięca nie wiecznośc. Jak poczytałam o diecie cukrzycowej - to dla mnie ideał prawie. Duzo nabiału, warzyw, ciemne pieczywo, i każą ćwiczyć.
A kwestia smaku - wy tylko te skomplikowane widzicie
Połowa moich znajomych kocha tą stronę i z nij gotuje. I nie homara (nawet nie wiem gdzie go kupić
)
Tylko przykładowo pierogi na milion sposobów.
Autorka bloga ma na imie Asia i 3 dzieci. A przepisy wyglądaja na pracochłonne. Naprawde nie są. Ja kocham ten:
Casserole z kurczakiem - Przepis roboty 7 minut i potem siedzi w piekarniku
Mój mąż szaleje za tym:
Gulasz z wołowiny - Przepis roboty 20 minut i długo zapieka się. Ale obiad na 3 dni z tego mam i mięsko rozpływa się w ustach.
To moje ulubione ciasto na pizze (odkąd przemysłowa remontują i cięzko do pippo dojechać)
Ciasto na pizzę - Przepis
A z tego wychodzi najbardziej zarąbista chałka świata
Chałka - Przepis
Za to najbardziej na diecie będzie brak mi przepisu na crossainty - teoretycznie cały dzień roboty. W praktyce - realny czas robienia wynosi pół godziny tylko rozłożony na godzin 12. Ja robie ciasto wieczorem i formuje rogaliki na 2 dzień.
Rogaliki croissant - Przepis, zdjęcia i film
Przepis na rogaliki - wszystkim chyba rozdałam po tym jak u mnie jedli:
DROŻDŻOWE - Rogaliki drożdżowe z marmoladą - Przepis
I ten przerobie na diete cukrzycową
zobaczymy czy z maki razowej wyjdą
Ja jestem z tych które lubia smacznie gotować. A jak do tego jest szybko to rewelacja do kwadratu
Nie lubie monotonii w kuchni wię żadko u mnie w ciągu miesiąca obiad sie powtarza.
Z takich dac bazowych to mam:
makaron z tuńczykiem
makaron jaki chcesz ugotowac aldente. W tym czasie obrać 3 ząbki czosnku - pokroić w plastrki, 2 puszki tuńczyka, około 1/3 słoiczka suszonych pomidorów - pokroic w paseczki i z 15 oliwek - równiez pokroić.
Na paletni rozgrzac oliwe, wrzucić czosne, zamieszać, dodać tuńczyka, pomidory i oliwki. Podsmazyc 3 minuty wymieszać z makaronem. Gotowe
I na makarony mam całe stado przepisów