reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hejka melduje sie ze wrocilam:-D:-D:-D

moje dzieciaki juz spia ja ogladam film Ciacho no musze powiedziec ze tak durnego filmu to jeszcze nie widzialam porazka jakas:szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled:

przezylam lekki szok wczoraj ale dzis juz sie wszystko wyjasnilo robilam posiew bo jakies bakterie w moczu mi wyszly i sie okazalo ze jakis gronkowiec skorny ale ilosc bakterii watpliwa czy cos takiego nie wiem nie znam sie w kazdym badz razie lekarz kazal kupic urosept i ma byc wsio oki uffffffffffff:-D:-D:-D:-D

Iwcikno maz sprzatal ale niestety jak to chlop trza po nim posprzatac wiec w sumie to musialam po nim jeszcze i ja sprzatac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Buba moze sprobuj tej diety Diukana? ja tez ja zaczelam i calkiem dobrze mi szlo bo po ciazy zostalo troche na plusie a wazylam prawie tyle co Iwcik jak rodzilam strasznie duzo przytylam w ciazy:szok::szok::szok:no ale coz po 3 tyg stosowania okazalo sie ze jestem w ciazy no i trza bylo przerwac...teraz mam na plusie o polowe mniej niz z Milenka:szok::szok::szok:na razie 9,5 kg z Milenka mialam juz 16kg ogromna roznica i mam nadzieje ze przy 2 rozrabiakow szybko spale:tak::tak::tak:
a Milenka to jest wulkan energii mowie Wam wysiadam co ten czlowiek potrafi wymyslec dzis wyszla sama na stol i wlaczyla laptopa:szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled: na placu zabaw nie nadazam juz sie wszyscy smieja zebym sie do szpitala pakowala bo przy takim treningu niedlugo urodze:szok::szok::szok:
Milenka zaczyna juz fajnie gadac smiechu przy tym kupe dzis tresowala psa u babci:szok::szok::szok: polozyla sie na podlodze na przeciw i mowila do niego tak: au oć tam cioci:-D:-D:-D a jaka madrala mala sie zrobila:baffled::baffled::baffled:a co robi z kotami to lepiej nie bede mowic bo by nas oskarzyli o znecanie sie nad zwierzetami a u mamy sa az 3 koty:-D:-D:-D:-D
aha z nocnikiem idzie nam coraz lepiej bo Milenka wola siiii i chce siadac ale do calkowitego oduczenia to jeszcze daleka droga:baffled::baffled::baffled:

no a ja powoli kompletuje wyprawke i bede pakowac sie do szpitala ehhhhhhhhhh jak ten czas szybko leci :szok::szok::szok:

Konwalia to jestesmy na podobnym etapie u mnie 33 tydz. na kiedy masz termin? ja tez bede miala synusia:-D:-D:-D ale imienia Wam nie powiem bo to maz bedzie wybieral i nie chce mi za nic powiedziec:angry::angry::angry:

no nic lecem pranie wyciagnac i bedzie trzeba isc spac u mamy sa niewygodne lozka i jakos nie moge sie wyspac nie ma jak mega wygodny materac w ciazy to wybawienie:tak::tak::tak:

ciumki laseczki;-);-)

reklama
ja wiem ze dieta Dukana jest dobra bo tez na niej bylam i troche mi zeszlo przy tym cwiczenia ale... fat schudlam ale sora na brzychu wisiala mi coraz bardziej bo sie nie zebrala wogule tylo poprostu wisi... nogi tyle super ale brzuch masara:( :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet rozmawialam z instruktorami w roznych obiektach tam od fitnesu i z silowni powiedzieli ze moze mi sie tylo odrobine sciagnac w gore ale niewiele wtedy sie zalamalam do onca i zaczlam szuac learzy i ja to wyglada wyczytalam chyba wszystkie fora strony o tym itd... i wiem na co sie pisze bedzie bolalo ale dam rade ja cesare przeszlam to to tez:):-):tak: teraz tez cwicze nogi i brzuch zeby niemiec samej wiotiej skory po zabiegu caly czas proboje ale jesli nic nie da do przyszlego rou pjde na ten zabieg chociaz juz jestem na niego nastawiona...ostatnio bylam ze Slawiiem na basenie to wstydzilam sie rozebrac przed niem:wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nawet w strju sie wstydze nie potrafie sie rozebrac przy nim przez brzuch chociaz n mowi ze mu nie przeszkadza... ale mi bardzo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: z reszta ta operacja bedzie tylko dla mnie zebym w kncu sie poczula atrakcyjnie a nie wiecznie sie wstydzila brzucha ....

Buba a nosilas po cesarce taki specjalny pas wyszczuplajacy albo gorset? bo ja mialam strasznie duzy brzuch a po cesarce praktycznie jak tylko doszlam do siebie od razu zaczelam stosowac ten pas siostra mi kupila taki rozmiar mniejszy sciskal niezle ale przynajmniej brzuch wrocil prawie do rozmiaru normalnego troszke nad blizna wisialo ale ja bylam zadowolona z efektow mysle ze gdyby nie ten pas mialabym tak samo jak i Ty:baffled::baffled::baffled:

ale powiem Ci ze jak masz to zrobic tylko dla siebie to zrob to!!!!i wierze ze dasz rade my kobiety silne jestesmy:-D:-D:-D:-D

Rena niestety majti tez mam juz zaliczone z reszta caly czas uzywam zeby jakos ukryc ten brzuch....pokazala bym wam zdjecie GO;/ ale niewiem jak t sie robi....
dodalam zdjecie do mojego albumu.... ehh az mi wstyd i nic mi nie pomagalo niestety ....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Anek kochana a jak ty sie czujesz jak malenstwo rosnie zdrowo????????//

Buba no widzialam fotke i jestem zaskoczona nie sadziłam ze po porodzie moze zostac az tyle skóry ja tez zaraz po cesarce nosiłam majtki i pasy sciagajace i pomogły ja jestem po dwóch cesarkach i nie mam praktycznie nic skóry naciagnietej nawet po diecie dukana no moze mam zgrubienie bo to jest juz dwa razy ciete , oj kochana no to jezeli jestes zdecydowana to tylko zycze ci wytrwałosci w tym bólu bo ja na sama mysl jakbym miała miec 3 cesarke to ciary mi przechodza:baffled::baffled::baffled::baffled:

Rena no tak to z tymi chlopami jest heeeeeeee wiecznie niby sprzataja ale my zawsze musimy poprawiac heeeeeeeeee

hejka co tu tak pusto?????????????:szok::szok::szok::szok:

ja przezywam dzis trudne chwile w zwiazku z tym musze sie wygadac:-:)-:)-( podjelam ostateczna decyzje i schowalam dzis smoczka Milence akurat byl dzis listonosz wiec powiedzialam ze to on zabral smoczka:-:)-:)-( no i bylo ok do momentu pojscia spac:-:)-:)-( masakra 45 min placzu ciagle wolala mniam i mniam az mi sie chcialo plakac rzucala sie po lozku nie chciala sie przytulic no juz mialam odpuscic ale dalam rade zasnela bo sie zmeczyla ale przez sen jeszcze pojekuje i wola mniam:no::no::no: nie myslalam ze to bedzie takie trudne:eek::eek::eek: zwlaszcza dla mnie bo czuje jakbym jej krzywde robila:-:)-:)-( trzymajcie kciuki zebym dala rade:tak::tak::tak:

z sikaniem to kiepsko wola sii sciaga sama spodnie ale co z tego jak wola kiedy sika w pieluszke i jak ja sadzam na nocnik to juz jest pozamiatane...trzymam nocnik w pokoju zeby nie biegac ale nic to nie daje:eek::eek::eek:

Buba widzialam zdjecie no powiem Ci ze tak jak Iwcik nie sadzilam ze tyle moze zostac po ciazy:szok::szok::szok: masz chyba bardzo malo elastyczna skore...wytrwalosci zycze dasz rade:tak::tak::tak:

Rena moze sprobuj najpierw w dzien nie dawac jej smoczek tylko do spania na noc potem z czasem przestawaj jej dac w nocy ja tak Emilce zrobilam i powiem ci ze bylo kilka nocy placzu ale nieraz zapominala o nim i szla spac teraz juz bez....a z nocnikiem to kupilam jej majteczki takie ladne z misiami itd i sama chciala je zakladac. a jak sie zesikala to troszke przetrzymalam nie za dlugo zeby jej za bardzo nie odpazylo i tak tez kilka razy az zaczela wolac siku z reszt nocnik jak kupowalysmy to sama wybierala w domu nie chodzila w pampersie wogule tylko same majtki i jak zrobila siku to trzeba bylo wytlumaczyc ze niewolno i zeby woalal ze chce siku robic i siadamy na nocnik ... i tez troche czasu bylo teraz skubana jeszcze mi trzyma nie raz i nie zesika sie dopuki nie usiadzie na kibelek:-D:-D:-D i tu jestem dumna ze swojego dziecka:-D:-D ona wgule szybko zaczela robic wszystko i nauczyla swojego wojka sikac do nocnika:-D:-D:-D:-D :eek: bo jeste starszy od niej o 9 miesiecy i tez niechcial do nocnika zawsze wolal jak juz sie zesikal ale ostatnio go nauczyla sikac w krzaczki :eek::-D:-D:-D niewiem jak to zrobila ale zrobila:-)

Rena widze ze podjełas decyzje no ja tez tak zrobiłam ze odrazu zabrałam no i powiem ci ze z maksem bylo tak ze trzy dni płakal za smoczkiem ale jakos poszlo a lenka dwa dni i spi bez wiec mam nadzieje ze dasz rade bo wiem ze ciezko wtedy jest bo dziecko placze a tobie az cos sie robi ale te dwa dni czy trzy zawsze warto sie pomeczyc wiec trzymam kciuki za smoczusia oby zasypiala juz bez smoczka a siku do nocnika to kazde dziecko inaczej musi zrozumiec samo ze trzeba wołac a nie w majteczki wiec nic na sile chociaz mój maks szybko zalapał a lenka woła ale tak samo jak juz nasika w pampka to woła mnie i bierze moja reke i przykłada do pampka i mówi wtedy siiiiiii no i mama czuje ze własnie zrobila siku bo pampek ciepły heeeeeeeeeeee wiec niby wie kiedy sika ale na nocnik nie zawoła siada na nigo posiedzi ale narazie to bardziej ja to bawi heeeeeeeeeeeee

Buba no to kazda mamusia byla by dumna heeeeeeeee

a ja nie miałam kiedy siasc na komppa wziełam sie za porzadki w szafach i wynoszenie zbednych rzeczy bo za duzo wszystkiego mam w szafach no i u lenki musiałam male rzeczy popakowac bo tylko je tak upychałam i przekładałam z miejsca w miejsce wiec jakos czas mnie pochlonął i nie zagladałam na forum
mysle sioe wziasc za malowanie scian bo juz takie wysmarowane od raczek dzieci ze szok ale musze najpierw farbe kupic.....

hello no melduje o naszych postepach smoczkowych:-D:-D:-D no bylo ciezko do poludnia jak bylam sama w nocy tez bylo troszke niespokojnie w sumie to niewiele spalam bo sie rozwalili z mezem na calym lozku a ja spalam na samym rogu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:do tego bolaly mnie nogi no i bylo po spaniu:eek::eek: zobaczymy jak bedzie tej nocy ale jestem dobrej mysli w poludnie bylo juz calkiem ok oczywiscie bylo troche krzyku i protestow i spala o dziwo ponad 3 godz:szok::szok::szok::szok: ale jest juz pozytywna strona tego ile nowych slow dzis mamy ach jestem taka dumna najfajniej jej wychodzi slowo "kuciaciek":-D:-D:-D:-D:-D wczoraj wymyslila sobie ze bedzie lulac lale w rozku wygladala tak fajnie ze zrobilam jej kilka zdjec no i dzis mielismy gosci oczywiscie zeby sie popisac kazala przyniesc sobie rozek i lulala w nim lale i poleciala do szafki zeby i dzis jej zdjecie zrobic nie umiala powiedziec to tak fajnie pokazywala mrugala oczkami usmialam sie :-D:-D:-D jestem pod wrazeniem tego ile rozumie i jak umie niektore rzeczy pokazac...:szok::szok::szok::szok::szok:ahhhhhhhhh dumna jestem z niej:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:oczywiscie jak sie jej cos uda to sama sobie bije brawo:-D:-D:-D no musze leciec bo mnie ciagnie do spania:-D paaaaaaaaaa

Iwcik tez robie porzadki w szafach bo musze zrobic miejsce na ciuszki malemu oj chyba tydz bede sprzatac tyle tego:eek::eek::eek:

reklama
Rena no to fajnie oby tak dalej no i bedzie po smoczku :))) a ja dzisiaj mialam taka noc ze szok bo lenka sie darla nie wiem czemu maks ze krzyczy po nocach to standart ale lena nosz nie miałam juz sily wiec wziełam ja do siebie i spała ze mna no i oczywiscie nie wyspałam sie choc łóżko duze heeeeeee bo musiałam pilnowac zeby nie spadła a tak wogóle to mam jakies koszmary po nocach mi sie snia , a jutro tesciu ma miec operacje bo mu cos tam sie ropi jakas przepuchlina mu pekła czy cos takiego no i stresa mam takiego ze szok bo on ma juz 82 lata:(((((

Buba a co tam u ciebie kobieto???????????/

Do góry