reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Vilox garatulacje, co do becikowego to musisz miec pesel czyli najpierw do USC a potem z peselem, aktem urodzenia i zaswiadczeniem od gina kiedy się zgłosiłaś na pierwsza wizytę do MOPSU. Co do zasiłku to pewnie w mopsie ci powiedzą ale to zalezy czy pracujesz i jakie masz dochody.

Ja się piekę, parzę i rozpływam. Upał odczuwam jakby było 50stopni. Kończymy przygotowania do powitania nowego członka rodziny. Chciałabym żeby czas biegł szybko bo cięzko już mi bardzo. Zaczełam pić herbatkę z liści malin i łykac wiesiołka moze coś da i będzie lżej rodzić.

Bede miała wpisane nieznane .. a w srode mam termin do USC
A ile trwa wyrobienie peselu ??

Własnie o to chodzi ;/ ze mój ginekolog .. ;/ nie dał mi zadnego zaswiadczenia ;(( i teraz nie wiem co mam juz calkiem zrobic ;/ nie to ze dowiedzialm sie w szpitalu ze nie prowadzil mojej ciązy tak jak powino być .. ;/// to teraz jeszcze to ..

Wisienko- wytrwalości i powodzenia, ale czy nie za szybko troszkę ten wiesiołek i te liście malin? Miałaś troszke problemów w ciązy, może jeszcze ze 3 tyg poczekaj
Viox3 - na pesel czeka się 2-3 tygodnie, zaświdczenie od ginekologa ma byc na specjalnym druku z MOPS-u, a na pieniążki - cóż ja czekam miesiąc, mam juz decyzje o przyznaniu becikowego ale pieniążków jeszcze nie widać na koncie

ja urodziłam 6,5 tyg temu i tez nie mam zaświadczenia,, wiec się nie martw. po 6 tyg. połogu powinnaś pójść na wizytę d swojego lekarza gin. i wtedy powinien wystawić ci papierek.

witam babeczki po dluzszej przerwie.u mnie szpital Maja zalapala wiatrowke w przedszkolu i z czwartku na piatek ja obsypalo naszczescie lekko. takze teraz czekam az na Kacpra przejdzie.

Wisienko widzialam przypadkiem zdjeica pokoiku dla corci sliczny jest i mam pytanko skad masz te sliczne ozdoby na scianie ten domek i zwierzaczki itp?

Lena pyszny tort mniam:-)

rozpakowanym mama gratuluje.

wczoraj w koncu Kacpra ochrzcilismy wszystko sie udalo a maly byl tak grzeczyn w kosciele ze az trudno w to uwiezyc... dzis skwar a jutro ma byc jeszcze cieplej a my musimy sie kisic w domu przez ta wiatrowke ehh..

Hej dziewczynki :)
Witam po dłuższej nieobecności ale piękna pogoda i różne wyjazdy wygoniły mnie z domu :) Młody rośnie jak na drożdżach a starszak daje zdrowo popalić. Dziś ponoć upały tak więc z młodym za szybko na dwór raczej nie wyjdziemy.

Ahoj
od 3 dni nad morzem a już popaleni, ja pupę misiek troszkę policzek i jedno udo :-)
Za to od dwóch dni schodzi mu ropa z zatok, nosa? uszu ? nie wiem czego, smarka jak najęty ale nie ma gorączki i nic innego mu nie dolega wiec mam nadzieje ze czyści sie z tego co zalegało :-)
Gratuluje Vilox3
:-) Wybierz sie do Mopsu, informacji najlepiej szukać u źródła. Myślę, też, że w dziale dla samotnych rodziców dziewczyny Ci mogą coś podpowiedzieć.

oki znikam sie czymś nasmarować bo mnie tyłowe boczki niemiłosiernie pieką :-(

P.S.gie-oska jak tam jadło ? gotowałaś sama czy znalazłaś coś godnego polecenia :-) ?

Ostatnia edycja:
reklama
Felidea wiesz jednak zrobilam rozdzililam po rodzicach zeby wszystkiego nie robic samemu..moja mama zrobila rosolek przepyszny i upiekla kurczaka(czesci) i surowke mi zrobila, tesciowa zrobila druga surowke a tesciu upiekl tort i sernik:p a ja zrobilam karkowke nadziewana i do tego zwykle ziemiaki oraz pieczone:-) takze nie narobialm sie a wszyscy zadowoleni i najedzeni i nawet zostalo miecha troche-)

Felidea ale Ci fajnie z tym morzem-) opalaj sie ile wlezie.

Lena u nas tez skwar ale narazie slonce mam nad soba wiec sympatycznie jest w mieszkanku bo balkon i wszystkie okna otwarte poza tym nie moge wychodzic ze wzgledu na ta ospe:-(

Do góry