reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

No nie wiem już o co z tym zimnem chodzi, w końcu rodzina jest z Galicji, nie pd Hiszpanii, więc oni też nie mają plus 25 C w grudniu :dry:. Pewnie przyszła teściowa się o kreacje martwi, bo jak w zeszłym roku byliśmy na weselu kuzynki F w Hiszpanii, to nie mogła przyjąć do wiadomości, że chcieliśmy spać na plaży 48 h przed weselem, bo przecież niewygodnie i jak z cieniami pod oczami na wesele. Skandal. A w dodatku jeszcze poszłam na slub bez wizyty u fyzjera i profesjonalnej makijazystki :angry: hih

Będą cyrki, już to czuję. że bez przystawki, że owoców morza nie ma, że nie ma drink baru, tylko wódka i wino, a na dodatek wszystko trzeba nakładać samemu, kelner nie przynosi..... tylko mam stresa. Najwyżej zabiorę małego, powiem, że karmić muszę dziecię moje i spokój będzie.

Ironizuję teraz, ale przecież chciałabym, żeby było pięknie.

Znalazłam kilka miejsc z wolnymi terminami na październik, tylko ceny z kosmosu, 200zł/os bez dekoracji, nawet bez głupiego deseru. W Azylu w Kątach Wrocławskich jest miejsce na 8 paź. cena za os. min. 160 plus 800-1500 zł koszt sali plus 2000 dekoracja :szok:.
Azyl polecam z czystym sumieniem. Sama miałam tam wesele i było bajecznie. A jeszcze się wproszę bo w pobliżu mieszkam :p
Rodziną się nie przejmuj im mniej przyjedzie tym mniej zapłacisz :p
Jak byś sama chciała dekoracje robić to mogę ci polecić dobrą kwiaciarnie w kątach albo osoby które zajmuj się strojeniem.Mam też dobrego fotografa. W sośnicy, wioska zaraz koło Kątów, jest piękny kościółek a i z księdze da rade wszystko załatwić. Jak by co pisz na priv.

Mamuśki wszystkiego naj w dniu naszego święta!

Ostatnia edycja:
reklama
lena, niestety nie mają już miejsc na październik.

Wisienka, ja dzisiaj szczepiłam małego, ale tymi standardowymi. Wzięłam kasę na skojarzone, ale lekarka jakoś specjalnie mnie nie namawiała, chyba że ciężko mi będzie z tym, że trzy razy go ukłują. Wzięłam więc normalne, bo jakbym wzięła skojarzone płatne, to potem już trzeba zawsze brać skojarzone. Na pneumokoki na razie nie szczepiłam, ale jak go będziemy chcieli wysłać do żłobka albo pkola, to chyba zaszczepimy. Jeśli chodzi o rotawirusy, to nam położna nie polecała.:confused:

ja szczepiłam skojarzoną. Na ospę podziękuję na razie, pneumo chyba już za późno a wcześniej jakoś miałam nadzieje, że nie będzie tyle chorował. Musze wreszcie zrobić mu wymazy jak sie okaże że ma pneumo to go zaszczepię.. na Rota bardzo chciałam ale pani dr uspokajała że zdążymy i nie zdążyliśmy :| tak wiec rota przeszedł pewnie rok temu jak miał 13 m-cy też mial jelitówkę ale nie było tak źle ale w zeszłym roku zaliczyliśmy szpital :-/ z teo co wiem po tej szczepionce nie ma pewności że dziecko nie zachoruje ( jak i po innych) jest szansa, że lżej dziecko przejdzie daną chorobę...

Oczywiście że nie ma gwarancji, ale przynajmniej teoretycznie powinni lżej przechodzić , a na ospę też bym pewnie nie szczepiła gdyby nie decyzja kardiolog, zresztą nas obejmuje rozszerzony kalendarz szczepień , ale oczywiście zawsze niby mogę odmówić , ale już sama nie wiem co by było lepsze

reklama
Witam. My mamy wszystkie szczepienia 5w1. rota i pneumo także. Podarowaliśmy sobie wiatrówkę. Po mimo szczepienia na rotawirusy miał 3 jelitówki z tego jedną ostrą, ale bez szpitala.

Do góry