reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Heheheh BETI - a wiesz ze dzisiaj juz wpadlam na taki pomysl zeby zamiast tego mleka o 12 dawac mu jakies inne jedzonko :tak: nawet M juz o tym mowilam :tak:
Kaszke na gesto lyzeczka - max zje 90 ml - rzadko sie to zdarza - to wlasnie na sniadanie dostaje :sorry2:czesto pluje tym dalj niz widzi.
Ja tez myslalam ze jak przeglodze to pomoze - niestety :no: Kuba tak jak Zuzia ANIELKOWA - o jedzenie sie nie upomina.
Dr powiedziala mi ze mam nie rezygnowac z tych nocnych karmien - tez tak mysle......ze jak wtedy chetnie je to nie moge mu tego odmawiac...bo bedzie jeszcze gorzej z ta waga.....on w nocy po prostu jest ewidentnie glodny - tak sie drze.
Moze gdyby jadl wieksze ilosci to by na dluzej starczylo - ale on wiecej nie potrafi :baffled:
Jesli chodzi o lekarza - chodzimy do Lux Medu do dr Bogny Dobrzynieckiej.
ANIELAP - slonce - to chyba takie wrazenie tylko ze duzo wiecej....tak czytam to co napisalas i wyglada to tak jak u nas czesto.....to co napisalam to wersja naprawde optymistyczna.....i od kilku dni np tak wlasnie jest.....ale sa takie okresy (czasem dosc dlugo trwaja) kiedy tez po paru lyzeczkach jest NIEEEE...ba nawet jak sie zblizam z lyzeczka to juz jest protest...
KADIA - i jak bylo w tym szpitalu???????
BYŁO DOBZRE BO ZDJAGNOZOWALI PO TYGODNIU CO JEJ JEST, ALE STRASZNIE DUŻO BYŁO BADAŃ, RÓZNYCH ŁACZNIE Z BADANIEM DNA OKA , USG , GASTROSKOPIA ITP , I RUTYNOWE , ALE JA MIAŁM TEN KOMFORT ŻE ZNAŁAM SWIETEJ PAMIECI PROFESOR , I POZWALAŁA NAM NA WIECZÓR JECHAC DO DOMU A O 6.30 MUSIAŁYSMY BYĆ NA ODDIALE , I POWIEM CI ŻE JAK LEKARZE NA ODZDZIALE I PIELĘGNIARKI ZAOBSERWOWAŁY CO I ILE ONA JE TO ICH MINA BYA TAKA:szok:, NIKT MI NIE WIERZYŁ ŻE ONA NIC NIE JE !!!!, JEDYNY JEJ POSIŁEK TO BYŁ SOK
Agnieszka a co studiujesz i kiedy obrona ?

Krystianek to ma ładną wagę.Absolutnie na grubaska nie wygląda. Jak Ty go nosisz? Ja ledwo mojego kurczaka podnoszę:-)​

Beti u nas picia to tak 100ml dziennie. A wcześniej nic nie piła...​

Agnieszka a karmisz piersią czy butlą?​

KOCHANA JA NIE MAM SIŁY GO NOSIC , ALE NASZCZĘSCIE WOLI SAM ZASUWAĆ TAM GDZIE CHCE:-)

reklama
a ile ma twoja mała? Maksio zacząl pic soczki jak skończył 4 miesiące. rozcieńczane z woda. na początku 30 ml soczku i 30 wody. do tej pory pije soczki rozcienczane z woda. zaczęlismy od soczków Hippa po 4 miesiacu. co drugi dzien inny. pierwszy był chyba nektar dyniowy albo cos z dynia napwno.

ja to czasem w nocy po jednym jęknięciu lecę do Zuzki z butlą. Zawsze w nocy ładnie mi wypija więc napewno nie zrezygnujemy z tych karmień...​

Hehehe...ja czesto tez tak robie...........z doswiadczenia wiem, ze jak zacznie wyc i sie za bardzo rozbudzi, to potem ciezko go uspokoic............

Dobra i ja zmykam....bo M marudzi ze ciagle laptopa okupuje :sorry2:
Dobranoc :-)

Cześc dziewczynki macie takie tempo pisania że trudno nadrobic:-DAnetko najogromniejsze gratulasy ode mnie trzymam kciuki za was:tak::-):tak::-) jeżeli chodzi o ciemiączko to moze być tak że wit. D z mnleka jest tak dobrze przyswajalna że w zasadzie juz nie trzeba podawac tej w kroplach, ale w Polsce jest podawana profilaktycznie wszystkim dzieciom nie tylko tym karmionym piersia, u nas nie było problemu pomimo tego że Zuzia piła mleko modyfikowane i wit. D w kroplach, ale czasami jest jej poprostu za duzo.:tak:a jeżeli chodzi o jedzenie i wagę, to naprawde kwestia indywidualna, chociaż ja wam powiem że mojego dziecka nie trzebabyło namawiać do jedzenia sama sie upominała, a po tej chorobie mam mniejszy apetyt, no i nasza lekarka mówi że ta anemia to efekt uposledzonego wchłaniania żelaza z przewodu pokarmowego:tak:Moje Zuzia 16 miesiecy ma i je tak:
5-6 rano 210 mleka
ok.9-10 paróweczka, pomidorek albo jakaś wędlinka
13-15 zupka albo drugie danie zależy co ugotowane
16-18 180 mleka ( zawsze obiad musi zapic mlekiem)
ok.21 210 mleka
w miedzy czasie je jakiegoś banana, danonka albo frutapure, albo jabłko no i wypija soczek, troche herbatki, no jeszcze jakies chrupasy czasami. I wagi nie potroiła w rok bo według ich norm powinna ważyc po skończonych 12 miesiacach:14,100, a na ostatnim ważeniu w styczniu było 12,160 czyli półkilo mniej niz w pażdzierniku:tak: róznie bywa z tym przybieraniem i normami , ale skoro lekarz ma jakieś podejrzenia to trzeba to sprawdzic, my musimy teraz iśc na badanie krwi żeby zobaczyć jak tam nasza hemoglobina:tak: a u nas jakis pogrom katarowy, ja katar, Zuza katar moja mama katar tylko M sie uchował narazie:-):tak:ale gardło mnie boli masakrycznie:baffled::eek:niech juz bedzie wiosna:tak: wczoraj mnie wzieła wena na porządki świateczne i jeden pokój juz z pomocą M posprzątany jeszcze mam 5 okien do umycia, pranie, prasowanie, boże a leniaaaa, jakby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce to już by był błysk:-D:tak:

Agnieszka a co studiujesz i kiedy obrona ?

Agnieszka a karmisz piersią czy butlą?​

studiuje Finanse i bankowosc na Akademii Ekonomicznej
pisze prace na baaardzo pasjonujacy temat ;-) " podatek katastralny" bleh a obrona wypadnie mi jakos w polowie czerwca

mleko stracilam ok 2 tyg po porodzie i od tego czasu mala jest na butli, najpierw na Bebilonie ale pojawily sie problemy z ulewaniem i teraz dostaje Enfamil AR

Witajcie! Jestem tutaj nowa, ale mam nadzieje ze szybko sie zaklimatyzuje.

Pisze do Was poniewaz mam problem z lekarzem. Jestem w 16 tyg ciazy i chce zmienic lekarza bo mi obecny kompletnie nie odpowiada, tylko nie wiem na jakiego? Moze macie jakiegos ktorego moglybyscie mi polecic?? Czekam na odpowiedz, dodam ze mieszkam w srodmiesciu, moze ktoras z Was ma tam lekarza godnego polecenia. Pozdrawiam serdecznie!!

Hej laski jestem i ja
biggrin.gif

nocka bez zmian, 2 karmienia, i spala w lozeczku do 23:45 i pozniej jeszcze od 4-6 a tak to z nami... niestety trudno ale jeszcze nie jest mi dane spac cala noc......

widze ze dzis znow wieje wiec nie wiem jak ze spacerkiem wyjdzie, wczoraj zmarzlam
unhappy.gif
ale na spacerku zrobila Mila 2 kroczki sama w bucikach
biggrin.gif
i w ogole coraz czesciej odwaza sie puscic i zrobic 2 kroczki czasem 3

W piatek mamy z M rocznice 8 juz naszego wspolnego bycia razem... ehhh jak to zlecialo!!! chcialaby cos specjalnego zrobic ale nie mam pomyslu...

a i pochwalę się po 4 tygodniach 4,5 kg!!!
biggrin.gif

u nas tez problemy z jedzeniem i przybieraniem 11 mcy 8 kg i ok 75 cm... :-( nie wiem juz co robic, chociaż na sniadanko ładnie zladla jajecznice z pomidorami - po raz pierwszy robiłam :-D

Pozdrawiam mamuski!! lece sie ogarnac bo w T-shircie i majtkach siedze
laugh.gif

Panta ja też ze Śródmieścia, chodziłam do dr Michalika na ul. Słowiańskiej, przyjmuje tam na NFZ (badania krwi i tak prywatnie) i prywatnie (chyba 60 zł) w tym samym gabinecie tyle że prywatnie popołudniu... byłam zadowolona nadal do niego chodzę... rejestracja na NFZ jest tam w poniedziałek na następny tydzień dlatego nie ma dużych kolejek!! prywatnie to w ogóle nie ma problemu!!! ma USG i nawet dobrze określił wielkość dzidzi... nie pracuje w żadnym szpitalu... POWODZENIA aha numer tel jak chcesz to: 3720335

A tu kilka naszych zdjęć... na ostatnim nasza jajecznica :-D

Wróciłyśmy właśnie ze spaceru... Co za wiatrzysko:szok: Wytrzymałam tylko 40min. Spania nie było i dopiero teraz usiłuję uspać mojego małego odkrywcę...​

Panta zajrzyj też na forum https://www.babyboom.pl/forum/zlota-lista-f51/szpitale-i-ginekolodzy-wroclaw-1841/. Może tam znajdziesz jakieś info o dobrych lekarzach.

Olcia Milenka śliczniutka i słodziutka...
Gratuluje zrzucenia kilogramów. 4,5 kilo to chyba dużo...Podziwiam :tak:
Widzę że tez zmieniliście wózeczek na mniejszy. Jak sie sprawuje?
Co do rocznicy to nic nie doradzę... My nie obchodzimy żadnych rocznic, nawet urodzin, tak wiec pomysłow brak... Ale 8lat to kawał czasu:tak:

reklama
aniela to wozek - samochodowy :-) a pozniej docelowy Coneco Solar, sprawuje sie niezle wytrwal na spacerze na biskupinskich lakach :-) a 4,5 to nie tak duzo jak ma sie zrzucic 23!!! :) ale jeszcze tylko 18,5 :-D

Do góry