reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witaj OLA

Dzieki dziewczynki za informację na temat Kaminskiego. Dobrze, ze napisałyscie o mozliwości braku wolnych, bo jak bym tak pojechała i okazało by się, że musze sama rodzic to :no: :wściekła/y:

ŻYRAFA ja to bym sie chętnie wybrała do takiego szpitala wcześniej (może tak na początku marca). U mnie raczej w rachubę wchodzi tylko Kamińskiego bo jest najblizej od wjazdu do Wrocka i małe prawdopodobienstwo korków-najprawdopodobniej będę jechała rodzic z Brzegu.

Dziewczyny mające już chociaż jeden poród za sobą, czy ja od pierwszych bóli zdążę do Wrocka- to jest jakies srednio 50min jazdy samochodem?
Bo niestety przewiduję ewentualnośc nie przebywania w tym okresie we Wrocławiu:-(

reklama
witam :-) bylam kiedys w poradni na dyrekcyjnej (to jest na parterze a porodowki sa wyzej) i nagle wpada na korytarz wrzeszczaca dziewczyna - rodzila a dziecko jej juz prawie wypadalo. zdazyli ja tylko polozyc na kozetce do usg w sali obok i urodzila :tak: tak, ze jak sie zaczna bole to czasu moze byc niewiele :-D:-D:-D:-D
powodzenia, przyszle mamusie :-D

Mona pierwszy poród trwa zwykle długo tj. kilka - kilkanaście godzin wiec moim zdaniem spokojnie zdarzysz dojechac moj porod trwal w sumie 10 godzin a zdarzaja sie dluzsza - krotsze raczej rzadziej ..

Mona ja tam sie zgodze z Magdamaj ze pierwszy porod trwa od kilku do kilkunastu godzin takze spokojnie zdazyz dojechac do wrocka:tak:

Ustaliłam z mezem ze za 2tyg,bedziemy zwiedzac szpitale wiec napisze Co sie dowiedziałam-:tak:.

Pozdrowionka

witam :) jestem mama 4-miesiecznej Dorotki i mieszkam na Stablowicach - a tak w ogole to zapraszam na watek na forach regionalnych, gdzie mamy z Wroclawia juz maja swoja strone :)

No i wczoraj stoczyłam pierwszy bój z moim M o to gdzie będę rodzic.
Ja mu powiedział, że postanowiłam juz na 100% ze rodzę na Kamińskiego, a on powiedział, że absolutnie, żebym sobie to z głowy wybiła, że jak będę w tym czasie w Brzegu to moge zapomniec, że pojadę do Wrocka, że to jest bezmyslne i nieodpowiedzialne.
Ale się zdenerwowałam na niego:wściekła/y: , a co on może wiedziec. Powiedziałam
mu, że porozmawiam z lekarzem i jesli on powie, że nie ma w tym zadnego ryzyka to czy z nim czy z sąsiadem:happy: ale i tak pojadę do Wrocławia.

Mona - oj ci faceci. Ale lepiej rodzić we Wrocku - lepsza opieka nad dzieckiem - w przypadku problemów moze to mu przetłumaczysz) - chociaż znowu z Brzegu taki kawał tłuc się to też daleko .....

Cześć Dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było. Mama kolejne pytanie!:tak: Czy Wy ćwiczycie w ciąży? Bo ja miałabym ochotę się trochę poruszać!!!:-) A na basen nie bardzo mogę chodzić. :-( Tylko nie wiem za bardzo gdzie! Wiem, ze fitness dla ciężarnych jest Activ fitness na Grabiszyńskiej, ale to dla mnie troche daleko. Jestem z psiego pola i wolalabym cos bliżej. Napiszcie jeśli znacie jakis odpowiedni fitness gdzieś w okolicy, albo joge??

reklama
Mona wiesz, u mnie bylo dokladnie odwrotnie. Z Wrocka jechalam do Brzegu. I nie bylo problemow. Tak naprawde mozna mniej wiecej wyczuc zblizajacy sie porod. Jak bedziesz blisko terminu porodu trzymaj sie miejsca gdzie masz rodzic. Nie bede Ci tu opisywac zblizajacych sie objawow, bo pewnie je znasz. Powiem jednak tak, jak przyjdzie Ci rodzic w Brzegu raczej mozesz liczyc na mila i pomocna opieke poloznych. Lekarzy niekoniecznie...oprocz dr Mydlowskiego, bardzo pomocny czlowiek.

Do góry