reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

U mnie było już dobrze widać od 10tyg. W trakcie całej ciąży przytyłam 25kg i została mi jeszcze 5 na plusie, ale tak jak piszą dziewczyny to sprawa indywidualna i nie ma tu reguły.

Dorotko co z tym lekarzem? Dotarłaś do dr Kazimierczak?

Hej!

Miałaś rację co do Zabielskiej!! Więcej do niej nie pójdę!! Na początku wizyty zwróciła mi uwagę, że przyszłam za późno, bo po 6 tyg. a wcześniej nie powiedziała mi kiedy mam przyjść. To troche moja wina, ale szczerze mówiąc nie miałam czasu! A poza tym to dużo można by mówić na temat tej wizyty!! Wiem jedno, zraziła mnie do siebie strasznie i na 100% to była moja ostatnia wyzyta u niej!

A teraz wymyśliłam, że pójdę do dr Halamy, który przyjmuje w mediconcepcie! on na innych forach ma dobra opinie i jest ordynatorem w szpitalu w Trzebnicy!! Chcę się od niego dowiedzieć wszystkiego o tym szpitalu, bo może tam pójdę rodzić?? Tylko nie wiem jak to jest z tym oddziałem noworodków u nich? Wiecie coś na ten temat? Bo ogólnie szpital ma całkiem dobre opinie! :tak:
a jak to nie wypali to zgłoszę się do dr. Malinowskiego z Kamińskiego!!

Secasia dzięki za namiary!!:-)

reklama
Dorota ja moge jak najbardziej wogole polecic Mediconcept. Opieka lekarzy i poloznych jest naprawde godna polecenia. Ja tam chodzilam przez cala ciaze. Niestety nie do Halamy, ale do dr Mydlowskiego. Tez jest fajny. On przyjmowal moj porod przez cc. Mial wtedy dyzur, latal co chwile do mnie na pogadanki, z pytaniami jak sie czuje, jak mala. Cala ciaze bylam bardzo zadowolona z ich opieki.

Ja w zeszły czwartek byłam po raz pierwszy w Mediconcepcie i mogę powiedzieć, że jeśli zajdę w ciążę, to tylko tam chciałabym mieć wizyty ( o ile fundusze pozwolą ;)). Przeżyłam tam szok - ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :). Położne są kompetentne i baaardzo pomocne, same dopytują się w czym mogą pomóc. Pani doktor wcale im nie ustępowała uprzejmością, zainteresowaniem (i to nie tylko o suche fakty zdrowotne). Generalnie - polecam!!

No ja wlasnie tez bylam w ostatni czwartek w mediconcepcie na wizycie. Milo bylo popatrzec na te mamusie z brzuchami, a ona tez z wytesknieniem patrzyly na moja Majeranke. Dziwne uczucie;-).

Witam! Napiszcie prosze co musiałyście mieć ze sobą w szpitalu dla dziecka?Chodzi mi o Brochów i KAmieńskiego.Pozdrawiam

Na Kamienskiego
Ciuszki Dla Dzidziusia, Pampersy Oliwka Waciki Do Uszu (zwykłe) Krem Do Pupci,mokre Chusteczki Itp.
Jak Czegoś Zapomnisz To Ci Pożyczą, :-)

Czesc Dziewczyny.
Dawno mnie u was nie było więc nadrabiam zaległości.
W tamty tygodniu miałam wizyty u lekarzy, a to cała historia:

Tak więc w czwartek byłam na usg 3d, mojego dzieciaczka nie widziałam prawie wcale bo był odwtrucony i zasłoniety (widziełam jedynie w pełnej okazałasci jajeczka:laugh2: ) .
Ogólnie wszystko jest z synkiem moim dobrze, mam połozenie podłużne-główkowe (czyli główka do dołu)-juz teraz wiem czemu tak czuje kopniaki pod zebrami:happy: . No i najważniejsze WAGA 1670g -lekarz powiedział, że "chłop jak się patrzy":happy:
Pomierzyły jeszcze brzuszek, kośc udową , główkę i zbadał serduszko oraz wątrobę i mózg.
Po stwierdzeniu, że wszystko jest prawidłowe poszłam do domciu i tam dopiero stwierdziłam, ze jednak chyba cos jest nie tak bo wielkośc główki była podana z miesiecznym wyprzedzeniem niz reszta ciała czyli wszystko kształtuje się na poziomie 30tygodnia, a główka prawie na 34 (to przeciez cały miesiąc) wiecie co ja przezyłam, całą noc nie spałam bo dla mnie na logike coś było nie tak.
Na drugi dzień (piątek) poleciałam do mojego lekarza prowadzącego i mu pokazuję te badania i wyniki, a on do mnie, że "no faktycznie coś z główką jest nie tak" :szok: masakra. Szybko zrobił mi usg i okazało się, że głowa kształtuje się na 30/31 tydzień i jest wszystko bardzo dobrze, że tamten lekarz mimo, ze kasę bierze ogranicza sie tylko do takich pomiarów na jakie ma zaprogramowane usg i nie pofatygował się aby przy takiej różnicy sprawdzic dla czego tak jest i pomierzyc jeszcze główkę w innych przekrojach. A na koniec dowiedziałm się, że pan doktor od usg 3D jest z tego znany w srodowisku lekarskim, moja złośc nie miała i nie ma końca:wściekła/y:

No to byłoby na tyle jesli chodzi o usg, oprócz tego przy badaniu (mnie) okazało się, że moja szyjka nadal jest krótka i miałam ( nie wiem czy nadal się utrzymuje-mam nadzieję, ze nie ) rozwarcie na jeden palec:-( ,a to zasługa prawdopodobnie jeszcze innego lekarza( ze szpitala w którym lerzałam) który kazał mi brac przez
24godz na dobę środki rozkurczające, mówię wam coś strasznego z tymi lekarzami sie dzieje.
Następna wizytę mam za 3tygodnie-mam nadzieję, ze juz nie bedzie na niej nie miłych niespodzianek.

Aha kobitki drogie, napiszcie proszę czy jakoś specjalnie trzeba załatwiac poród na Kamińskiego (rodzinny) oraz ile to tam u nich wszystko kosztuje.
Ja jednak cały czas sie waham miedzy Brzegiem a Wrockiem-bo wiecie jak bedę przebywac w tedy w Brzegu to czy ja od pierwszych bóli czy skurczy (nie znam się zupełnie) zdążę do Wrocka?
Jechałabym około godziny.Wjazd mam od ulicy Obornickiej więc na Kamińskiego blisko.

reklama
Aha kobitki drogie, napiszcie proszę czy jakoś specjalnie trzeba załatwiac poród na Kamińskiego (rodzinny) oraz ile to tam u nich wszystko kosztuje.
Ja jednak cały czas sie waham miedzy Brzegiem a Wrockiem-bo wiecie jak bedę przebywac w tedy w Brzegu to czy ja od pierwszych bóli czy skurczy (nie znam się zupełnie) zdążę do Wrocka?
Jechałabym około godziny.Wjazd mam od ulicy Obornickiej więc na Kamińskiego blisko.
ja za poród rodzinny nic nie płaciłam i z tego co wiem to chyba płaci się tylko za poród w wannie i to jakąś symboliczną kwotę chyba 50 zł. Nic nie trzeba załatwiać , ale może być tak że nie będzie wolnej sali do porodu rodzinnego i wtedy nici z tego. Do porodu w wodzie są potrzebne dodatkowe badania. Ja zanim pojechałam do szpitala to zadzwoniłam tam z pytaniem czy mają miejsca i czy mnie przyjmą.

Do góry