reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Gie-oska przepraszam ale niestety niemam namiaru na dentyste dla dzieci :zawstydzona/y:
myslalam ze kuzynka bedzie miala jakiegos dobrego den. dla dzieciaczkow ale ona bardziej w kierunku chirurgow stomatologow ;-)
mam nadzieje ze znajdziesz kogos dobrego! powodzenia!

WITAM,

Jeżeli chodzi o dobrego dentystę bo ja też należę do cykorów:tak: to polecam dr Pużuńskiego z Rękodzielniczej leczy bez bólu w 100%%%

A tak wogóle to jestem tutaj nowa:-D Mam córeczkę Zuzannę 5 miesięczną:-) i jestem z Wrocławia.

Drogie mamy mam do Was takie zapytanie, jak zachowywały się Wasze dzieci kiedy zaczynały ząbkować???
Zuzia od ponad tygodnia gorzej sypia. Śpi do 24-01 po czym czym zaczyna się wiercić, kręcić aż do wybudzenia. Po czym trudno jej zasnąć jak już zaśnie to po chwili zaczyna się znowu wiercić, kręcić i tak w kółko. Pomaga troszkę spanie w naszym łóżku przy cycusiu, ale nie chcemy się przyzwyczajać:happy2: Podałam na noc Nurofen ale niewie zdziałał wiec nie ma sensu się faszerować, żele mam wrażenie że wogóle nie pomagają. Kochane mamusie jak było z pierwszymi ząbkami u Waszych pociech i co im pomagało?

Agnieszka witaj na forum :-)
niestety prawda jest przykra ale zele na zabkowanie niestety nie dzialaja :no:
moja poprostu sie wsciekala i gryzla wszystko co miala pod reka... miala takie ataki bolu tez w nocy i wtedy budzila sie z wrzaskiem...
ja uzywalam dentonox ale w kropelkach (w polsce chyba dostepny jest tylko w zelu niestety zel jest mniej wydajny) nawet dzialal ale juz przy tych wiekszych zebach (4 i teraz jestesmy na etapie 5) juz nie daje rady :-(
ja nigdy nie dawalam Malej zadnego nurofenu, panadoli itp. tylko paracetamol (hasco paracetamol) ale uwazam ze nie ma co przesadzac i tylko jak juz jest bardzo zle to mozna dac..

zycze powodzenia! dacie rade :-)

Najgorsze są noce bo widzę jak Zuzia się męczy, a my razem z nią. W dzień jakoś tak bardzo dotkliwie nie odczuwa, a może jest bardziej zabawiona i nie skupia się na niedogodnościach ząbkowania, pod wieczór jak jest bardzo niespokojna to podaję Viborcol niestety w nocy nie działa. Ja do tej pory byłam przekonana że dzieci najbardziej odczuwają ból przy ząbkowaniu dopiero od 4 , a pierwsze ząbki bez większego echa. No cóż damy radę!!!:-)

Witam wszystkie mamy. Jestem tu nowa i chciałabym do was dołączyć.
Kilka słów o mnie:
Mam na imię Gośka w maju skończyłam 18 lat. Mam córeczkę Zuzię ma rok 3 miesiące i prawie 4 tygodnie:) Mała już chodzi sama ale długo miała z tym problem. Ja uczę się zaocznie w LO. Mieszkam w Prusicach jakieś 30 km od Wrocławia kierunek Poznań z narzeczonym, z którym jestem już ponad dwa lata:) No to na razie na tyle w skrócie:)

reklama
[h=6][/h]
Niech Nowy 2012 Rok pozwoli z ufnością spojrzec w przyszłośc. Niech doda odwagi w pokonywaniu trudności dnia codziennego. Niech odkryje nowe nadzieje oraz spełni wszystkie marzenia. Niech będzie rokiem spokoju. Rokiem satysfakcji i sukcesów...

Witam nowe mamusie:):):)

transparent.gif

Do góry