reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

gie-oska kupilismy w koncu baby merca q7, miał wszytsko co chciałam i składa się w nim gondola na czym bardzo nam zależało. Cena niecale 1000 zł więc decyzja szybko została podjęta:-)
lenko rodziłam na brochowie bo miałam tam lekarza:-)

Moja rana lepiej juz wygląda, przestała tak mocno boleć. Chyba idzie ku dobremu. Emilcia natomiast ma kolki, może macie jakiś sprawdzony środek. Ja podaję teraz Delicol bo był jedyny w aptece przed ukonczeniem miesiąca:-(
kadia zięki. U nas gdyby nie kolki to byloby super. Mam nadzieję, ze Emilci szybko przejdzie. Chociaz obawiam się, ze rozpuścimy ją przez nie bo ciągle jest na rekach w czasie tego bólu

Załączniki

• aaaaaaa.jpg
    aaaaaaa.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Wisieńka polski odpowiednik słynnego "Sab Simplex" (zawiera w jednym mililitrze 69,19 mg Simeticonu) to
"BOBOTIC":
Skład
1 ml kropli (o smaku malinowym) zawiera 66,66 mg simetikonu.
Działanie:
Simetikon zmniejsza napięcie powierzchniowe, dzięki czemu ułatwia wydalanie gazów. Po podaniu doustnym nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jest wydalany z kałem w postaci nie zmienionej. Nie upośledza wchłaniania pokarmów, nie zmienia odczynu i objętości soku żołądkowego. U nas cieple kąpiele pomagały. w pewnym okresie kąpałam go 2 razy dziennie...właśnie przez kolki, Jeśli karmisz piersią to pij herbaty z kopru włoskiego...No i koliste masaże brzuszka, gimnastyka czyli nóżi w kolanach zgięte na brzuszek i puścić ,,,tak jak by te nóżki tez miały pomóc wycisnąć gazy :-)

Kadia2 Jak tam synek ?? Czy juz wszystko ok ? jakieś zmiany na lepsze ?

Ostatnia edycja:
Delicol-to laktaza pochodzenia roslinnego i pomaga tak naprawde tylko w przypadku nietolerancji laktozy, która zdarza się stosunkowo żadko i charakteryzuje sie kwaśnymi, strzelajacym kupami po których pupa szybko sie odparza. No zeby delicol zadziałał to trzeba go podawać do każdego karmienia - buteleczka schodzi w 3-4 dni a kosztuje ok 35 zł więc mozna zbankrutować. A co do preparatów z simeticonem (sab simplex, levax, bobotic, espumisan, infacol) to mozna je stosować praktycznie od urodzenia bo simeticon nie wchłania się z p.pokarmowego a brak rejestracji "od urodzenia" jest zwiazany wyłacznie z ceną dla tych rejestracji bo to "najdroższa" grupa do badania

Wisieńka ja stosowałam esputicon w kropelkach i na nas dzialał a oprócz tego jak widzialam że jest marudny dawałam viburkol czopki homeopatyczne
ESPUTICON KROPLE - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

Felidae no cóż pyskuje, krzyczy więc chyba ok:sorry:, a tak serio jestem w szoku bo jak miał katar przez 24 m tak teraz ani razu od wyjścia nie wycieraliśmy nosa:szok:, dla nas to wyczyn i nie chrapie , śpi tak cichutko że zagladam do niego czasami bo nie jestem przyzwyczajona

No tak Vetka, bo raczej żaden rodzic nie zaryzykuje zdrowia dziecka dla testowania leków...Heh, no ale mam nadzieje, że to nie szkodzi bo mój w pewnym okresie trochę tego wypił...

Kadia2 to super, że widać zmianę na lepsze :-) Dla nas wielki dzień w środę...eh..

Kadia CZy twój synek jeździ na rowerku 2 kołowym z podpórkami ? Mój fobik sie boi, i nie chce pedałować, woli na 3-kołowym bo tam pedały same sie obracają jak my pchamy, nie umiem go przekonać ze taki zwykły rower jest lepszy :-(

No tak Vetka, bo raczej żaden rodzic nie zaryzykuje zdrowia dziecka dla testowania leków...Heh, no ale mam nadzieje, że to nie szkodzi bo mój w pewnym okresie trochę tego wypił...

Zgadzam się:-). Po za tym trudno uzyskać pozwolenie na takie badania od 0. I tak naprawde do 3 m-ca zycia ni powinno sie podawać nic, bez konsultacji z lekarzem. Dlatego większość leków dostepnych bez recepty ma rejestrację od 3 m-c

:-) Jakoś sie w sumie nad tym nie zastanawiałam :-) wydawało mi sie raczej, że może to testują na zwierzątkach :-) i stąd pozwolenie ...lub ich braki ...
Kadia my mamy wizyte u laryngloga...w środę.., zrobią jeszcze badanie słuchu, i będzie wiadomo jak to wszystko na uszy wpłynęło. Bratanica na jedno ucho nie ma "odpowiedzi " błony bębenkowej czy jakoś tak. a w sumie ona tak ładnie mówi :-) troszkę sie martwię czy leki dały rade :-) no ale juz nic nie możemy z
robic .. najwyżej zabieg :-) być może w Oławie bo tam krótsze terminy... ale o to będę sie martwic dopiero po uzyskaniu opinii na kontroli...
Póki co znikam do kina z małym na auta mam nadzieje ze nie sa zbyt "poważne"

reklama
Do góry