reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Feliade, widziałam fotki. Super rodzinka! Ach :D :-) Nie ma to jak wspólne wakacje!
Co do nazwisk, to moje często przekręcano, ale po ślubie będę miała łączone. Mały ma nasze 2 nazwiska, jedno hiszpanskie po tacie i moje. I ani razu nie zdarzyło mi się, aby ktoś mu dobrze zapisał albo przeczytał. A słyszałam już tyle wersji tego nazwiska, że aż zdumiona jestem kreatywnością ludzi ;) Czasem dobrze jest mieć popularne nazwisko.

dzięki :-)
Kadia wiesz nas jak psów hihi :-) ale zawsze może istnieć jakiś cień szansy :-)
Co do przekręcania najłatwiej zmienić nazwisko w urzędach, a zaraz potem w szpitalach ( wiem z doświadczenia) skoro lekarz lekarza nie umie rozczytać to sory....
czasami jak był ktoś na oddziale o nazwisku obcojęzycznym to nazwisko były ślicznie kaligrafowane z dowodu tożsamości, zawsze sie zastanawiałam jak byśmy zapisały jakieś chińskie lub japońskie , ze słuchu?
DZiś męczący dzień. Urodziny córki kuzynki i jeszcze mój brat wracał z nad morza więc się zatrzymał na obiad i tak wszystko w biegu. Objadłam się super sałatką ( ogórek, makaron, koperek, ser żółty, serek cacyki i jogurt), w domu dopchałam paczką Bobu ( szkoda ze już sa tylko takie duże ziarna) ale kolby kukurydzy chyba już nie wcisnę hahah. mój ulubiony okres :-) bób, kukurydza....a potem oby do przyszłego sezonu hahah

Hej kochane.
Zaczął mi odchodzić czop więc cośtam się dzieje. trzymajcie kciuki. Może w ciągu dwóch tygodni urodze a może nie.........
Moje nazwisko tez przekręcają bo końcówka niepopularna zazwyczaj brzmi-ewska a u nas -owska:-)

no to trzymać kciuki za szybciej czy później hihi :> ?

P.S. a jak Cie przeczyści to sie akcja rozkręci :-) pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Z tego co wiem to za wózek w komunikacji miejskiej się nie płaciło jeżeli w wózku znajdowało się dziecko i to chyba było do 3.r.ż. Jak jest w pociągu nie wiem, ale może być tak jak z rowerem że będziesz musiała wykupić bilet. nie wiem czy na wózek nie trzeba wykupić biletu na 0,00zł.
http://www.intercity.pl/pub/files/ceny/dodatkowe.pdf - tu masz intercity
a to masz z zeszłego roku
podróż PKP z 5 miesięczniakiem - Podróże z dzieckiem - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
na pewno jadąc z dzieckiem masz tańszy bilet jako opiekun.

reklama
No to mnie spisali, a raczej mieszkanie co wynajmuje hehe makabrycznie głupie pytania, typu ile mąż ma km do pracy :| jak my MPK jeździmy albo rowerem ON
masakra jakaś hahaha

Do góry