reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

hmmm no to chyba przespałam :-)
Pogodą będę się regularnie dzieli, jedyne co spędza mi sen z powiek to to, że moja mam uparła się że będziemy gotować obiady same :| a ten mój niejadek, masakra...zje wszystko jeżeli tylko posmaruje się to czekoladą...a tak marzyłam, że odpocznę od garów :-(

reklama
hmmm no to chyba przespałam :-)
Pogodą będę się regularnie dzieli, jedyne co spędza mi sen z powiek to to, że moja mam uparła się że będziemy gotować obiady same :| a ten mój niejadek, masakra...zje wszystko jeżeli tylko posmaruje się to czekoladą...a tak marzyłam, że odpocznę od garów :-(

hmm to moze postaw mamę przy garach moze w upał zmieni zdanie;)

dragonfly.ks
Odpowiadam Ci tutaj, żeby na szpitalach nie ciągnąć offtopicu...
Z tym zimnem to może raczej obawa o śnieżyce? Tylko spokojnie, a będzie dobrze.
Wklejałam link na temat o imprezach okolicznościowych, oni sie tam ogłaszają też z wynajmem sali, niby 90 zł przy założeniu, że wesele jest na 100 osób.
w tak krótkim czasie faktycznie może być kłopot z salą, ale tylko tymi obleganymi przy jakichś hotelach. Mam nadzieję, że jak sie oswoisz z tematem to będzie Ci lepiej :-) a może ślub na wiosnę :> ? hi hi a co ..
To WY decydujecie :-) pozdrawiam Aga W.

No nie wiem już o co z tym zimnem chodzi, w końcu rodzina jest z Galicji, nie pd Hiszpanii, więc oni też nie mają plus 25 C w grudniu :dry:. Pewnie przyszła teściowa się o kreacje martwi, bo jak w zeszłym roku byliśmy na weselu kuzynki F w Hiszpanii, to nie mogła przyjąć do wiadomości, że chcieliśmy spać na plaży 48 h przed weselem, bo przecież niewygodnie i jak z cieniami pod oczami na wesele. Skandal. A w dodatku jeszcze poszłam na slub bez wizyty u fyzjera i profesjonalnej makijazystki :angry: hih

Będą cyrki, już to czuję. że bez przystawki, że owoców morza nie ma, że nie ma drink baru, tylko wódka i wino, a na dodatek wszystko trzeba nakładać samemu, kelner nie przynosi..... tylko mam stresa. Najwyżej zabiorę małego, powiem, że karmić muszę dziecię moje i spokój będzie.

Ironizuję teraz, ale przecież chciałabym, żeby było pięknie.

Znalazłam kilka miejsc z wolnymi terminami na październik, tylko ceny z kosmosu, 200zł/os bez dekoracji, nawet bez głupiego deseru. W Azylu w Kątach Wrocławskich jest miejsce na 8 paź. cena za os. min. 160 plus 800-1500 zł koszt sali plus 2000 dekoracja :szok:.

no takie wesele to ze 20 000 albo i lepiej. :-(

Ale na zakurzyło, wracaliśmy pooowoli z placu zabaw na górce słowiańskiej jak moja mama przysłała mi smesa, ze nas wywieje. Nie wiedziałam o co chodzi...za dosłownie 2 minuty z placu budowy powiał na nas taki kurz ze się zaczęłam dusić I już wiedziałam o czym pisała moja mama :-)
a ja dzisiaj popsułam mężowi e-booka (to urządzenie) :-( wkurzyłam sie jak wróciłam od dentysty bo młody przysnął o 16:30 ja w domu byłam o 17"30 ostatnio po takiej drzemce zasnął mi dopiero o 24 :-( jak go zobaczyłam to tak nie opatrznie dość nie delikatnie wrzuciłam swoją komórkę na stół a tam leżał ten e-book moja wina pośrednia ale jednak :-( jakieś elektroniczne G.... za 900 zł i popsute, a najgorsze jest to, że on sie zawieszał i mąż go od miesiąca wysyłał go do reklamacji jak by go wysłała to by nic nie było:-( buuuuuu ale mi sie urlop zaczął :-(

Felidae , taki wiatr na placu zabaw czy pył wulkaniczny do nas doleciał?:-)
Nieszczęśliwy wypadek z tym e-bookiem, może się uda naprawić. Taki był mu widać los pisany.
Ja się z kolei spaliłam dzisiaj na spacerze (bo się w końcu wyjść udało, a mały zassał nawet smoka na całe 7 sekund). Sprawdzałam restaurację rodzinną, biorą 175 zł/os.
No i znalazłam dj, który mówi biegle po hiszpańsku, wiec obeszłoby się bez tłumacza. F. powiedział, że nie musi być owoców morza, że zrobimy wesele w polskim stylu, choć pewnie jego krewni będą się dziwić, że na weselu muszą się sami obsłużyć.
Już mi złość przeszła, nawet się cieszę, że szybciej się pobierzemy. No i skończą się komentarze (że wypadałoby!) :angry:

dragonfly my wzieliśmy z Pawłem ślub 9 stycznia 2010r. Wcześniej jakoś się nam nie śpieszyło:-) Robilismy wesele na 100 osób z orkiestrą i poprawinami. Wydaliśmy jakieś 35 000 na wszytsko razem ale robilismy to wesele w naszych rodzinnych stronach a tam taniej niż we WRO:-)

Mnie ostatnio męczy zgaga i upał. W równej mierze. Ne moge też spać po nocach. Jejku nie mogę się doczekać Emilki. Przygotowania juz prawie zakonczone. Zakupilismy wszystko oprócz wózka. SR w toku. Mam nadzieję, ze szybko mi czas minie

Wisieńka ty masz zbliżony termin do mojej koleżanki z pracy ciekawe czy jak ona zdecyduje sie jednak na Brochów ( lekarz prowadzący tam pracuje) to sie gdzieś tam miniecie hehe powodzenia życzę

Wisienka, szybko Ci zleci. Jeszcze się nie obejrzysz a maleństwo będzie z Wami. Wykorzystaj ten czas póki możesz.
My jutro idziemy się szczepić i ważyć . Mały kończy jutro 6 tygodni. Zważymy go i zobaczymy, czy się najada, bo cały czas jest przy piersi i nie ma dość. W nocy w ogóle nie chce spać. Może za mało ciągnie tego mleka, sama nie wiem. Pyzaty nie jest w każdym razie.

Co do wesela, to liczę się z kosztami. W Hotelu Azyl (Kąty Wrocławskie) mają termin na 8 paź., udało mi się na ten termin znaleźć dj, który biegle mówi po hiszpańsku, więc poprowadziłby imprezę w dwóch językach. Ucieszyłam się, że może z głowy będzie sala i muzyka. Przed chwilą z rozmawiałam z F, bo jego rodzina kupiła jakieś prezenty dla małego, po czym powiedział, że rodzina mówi, żeby na 15, 22 albo 29 organizować, bo wtedy im pasuje. Nosz......!!! :dry:

Ostatnia edycja:
reklama

Kochane Mamy z okazji Waszego ŚWIĘTA:
Mamo, mamo, dobra wróżko
coś powiemy ci na uszko:
Wróżysz nam dobre dni,
umiesz w śmiech zamienić łzy,
Ciepłe sny niesiesz nam
do poduszki,
w oczach masz słońca blask
i od burz chronisz nas.
Nawet w bajkach nikt