magda-lena
Początkująca w BB
Witam Wszystkie mamuśki - Wrocławianki. Ja mieszkam na Muchoborze Wlk. czyli baaaaardzo daleko prawie od wszystkiego ;-). Mój synek ma roczek (bez 8 dni) i jest wcześniakiem - ale już nadrobił i jest większy niż większość jego rówieśników. Kubuś pojawił się na świecie przez CC,które odbyło się na Dyrekcyjnej. Szczerze mówiąc - szpital jak każdy, jeśli sama się nie będziesz czegoś domagać - to nikt nie zrobi dla ciebie nic ponad to, co każą przepisy, czy zwyczaje. My mieliśmy świetnego doktora, a też położne były O.K. tylko trzeba było je "oswoić" . Jeśli chodzi o "wizje lokalne" czyli studenciaków to każda kobieta ma prawo odmówić, aby byli oni obecni przy porodzie - wiem, bo rozmawiałam z położnymi. Na razie to tyle ode mnie. Trzymajcie się mamcie i kandydatki .
Ps. mam problem z usypianiem dzieciaczka - może jakaś podpowiedź. Konkretnie chodzi o to, że Kuba zasypia tylko na rękach i to noszony że tak powiem w pionie. Do niedawna było to znośne, lecz pojawiły się dwa czynniki, które zmuszają mnie do poszukiwania innych sposobów usypiania: 1) Kuba waży 12 kg, a ja 2) coraz boleśniej odczuwam mój kręgosłup - nawet gdy go nie mam na rękach, więc...HELP!!!
Ps. mam problem z usypianiem dzieciaczka - może jakaś podpowiedź. Konkretnie chodzi o to, że Kuba zasypia tylko na rękach i to noszony że tak powiem w pionie. Do niedawna było to znośne, lecz pojawiły się dwa czynniki, które zmuszają mnie do poszukiwania innych sposobów usypiania: 1) Kuba waży 12 kg, a ja 2) coraz boleśniej odczuwam mój kręgosłup - nawet gdy go nie mam na rękach, więc...HELP!!!