reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Reakcja każdej mamy jest inna. Wiele zależy od sytuacji w jakiej się znajdujesz. Moja rodzina wiedziała że bardzo chcemy dziecka i że się staramy. Jak ogłosiliśmy wszem i wobec że w końcu się udało to moja mama jedyne co mi powiedziała że ona mi wychowywać dziecka nie będzie a tata mi nie uwierzył i doszło do niego dopiero po tygodniu.

A moje dziecko właśnie dorwało się do pilota i zmienia sobie kanały.....

A i nie chwaliłam się chyba ale wczoraj zrobił swoje dwa pierwsze samodzielne kroczki od krzesła do kanapy :-D

poza tym to ja znowu siedzę z małym w domu :-(Wczoraj jak poszłam po niego do niani to okazało się że znowu jest marudny, kaszel, katarek no to ja z nim do lekarza ten ogląda niby nic ale coś z dziąsłem albo ząb rośnie krzywo albo afta, no to ja do dentysty okazało się że afta..... w dodatku idzie mu teraz bardzo mocno kilka ząbków na raz co jest przyczyną tego że jest bardzo osłabiony i bez przerwy teraz coś łapie. W dodatku ta afta jest bolesna ale przez osłabienie może mieć tego więcej. Dziś w nocy prawie nie spałam bo bardzo się męczył z katarkiem bo go przyduszało. A dziś zostawiłam go i siedzimy sobie w domku. tz wzięłam go rano na spacerek po czym przespał mi 3 godziny i teraz buszuje. Mam wrażenie że troszeczkę ma mniejszy ten katarek. Później jeszcze pójdziemy na spacerek bo jest przepiękna pogoda i trzeba korzystać :-D

reklama
Marma widzę że Twój szkrab zaczyna samodzielne życie;-) znaczy się pierwsze kroki:tak::tak::tak:
Mam nadzieję ze wszystkie dolegliwości szybko miną i będzie wszystko ok, oby małemu nie dokuczały te zęby za bardzo i żebyś Ty też mogła spokojnie to przetrwać! Trzymam kciuki!

Heh a dzisiaj się mnie zapytała czy okres dostałam:-( przecież to zwariować przyjdzie.

Arlena- jak by mama mi tak powiedziała, to chyba bym uciekła z domu...

Eedytka- dziękuję mam nadzieje,że dam radę.

Marma - gratuluję,że Twój Skarb tak sobie świetnie radzi:tak:

Heh a dzisiaj się mnie zapytała czy okres dostałam:-( przecież to zwariować przyjdzie.

Arlena- jak by mama mi tak powiedziała, to chyba bym uciekła z domu...

Eedytka- dziękuję mam nadzieje,że dam radę.

Marma - gratuluję,że Twój Skarb tak sobie świetnie radzi:tak:

To przy następnym takim pytaniu powiedz że najbliższy okresik spodziewany jest w maju:-p i to też nie okresik no ale krwawienie.
Nie łam się kobietko, ludzie często różnie reagują na początku a potem na pewno mama Ci pomoże i będzie wsparciem:tak::tak: Musi tylko sama przyjąć to do wiadomości i będzie dobrze:tak:

Popieram
rodzinka sie przegryzie :-) z nowiną i bedzie ok.
Ja zaszlam w ciaze planowana ale wczesniej o jakies rok hihi.
z mezem razem bylismmy 3 miesiace ale wiedzielismy ze to to :-) strach byl ogromny ale poszlo :-)
Za to my szukamy jakiegos lokum, bo z moim ojcem jest ciezko wyrobic pod jednym dachem...a tak sie ludzilam ze narodziny wnuka cos zmienia, byl na odwyku ale to nic nie dalo. a tu najtansza kawalerka to cala pensja :-( zastanawalismy sie nad TBS-em ale nie wiem, czynsz kawalerki 650 zl :| jak juz sie uzbiera na 1 wpłate. a z poświęckiej ludzie "masowo" odstepuja te TBS-y :crazy: wiec nie wiem o co chodzi

Felidae kryzys i ludzie nie mają kasy na opłaty

eedytka no ja też mam nadzieję że to się szybko skończy. A jak ty się czujesz?

NajkaKM nie martw się wszystko z czasem się ułoży. A jeżeli mogę się zapytać to ile masz lat?

kupiłam materac już nie będę spać na ziemi :-D

Dziewczyny tak sobie pomyślałam a może by zacząć robić takie seryjne spotkania raz w miesiącu na kawce? Co wy na to ? Ostatnio było bardzo przyjemnie. A i może w któryś weekend np z dzieciaczkami. Też w tej kafejce albo jakiś spacer w ładną pogodę? Co wy na to?

Jeśli chodzi o Bla Bla to babeczka prosi żeby zawsze zadzwonić i powiedzieć że się jakaś grupa wybiera, bo mają dużo rezerwacji.

Popieram
rodzinka sie przegryzie :-) z nowiną i bedzie ok.
Ja zaszlam w ciaze planowana ale wczesniej o jakies rok hihi.
z mezem razem bylismmy 3 miesiace ale wiedzielismy ze to to :-) strach byl ogromny ale poszlo :-)
Za to my szukamy jakiegos lokum, bo z moim ojcem jest ciezko wyrobic pod jednym dachem...a tak sie ludzilam ze narodziny wnuka cos zmienia, byl na odwyku ale to nic nie dalo. a tu najtansza kawalerka to cala pensja :-( zastanawalismy sie nad TBS-em ale nie wiem, czynsz kawalerki 650 zl :| jak juz sie uzbiera na 1 wpłate. a z poświęckiej ludzie "masowo" odstepuja te TBS-y :crazy: wiec nie wiem o co chodzi
tez mam problem z teściem i zmieszkaniem stoimy w miejscu a nie długo bedziemy bezdomni co do tbs kiedys czytaąłm ze to siee nie opłaca spłaca sie to tak jak kredyt mieszkaniowy a do tego mieszkania nie ma sie zadnych praw
Jeśli chodzi o Bla Bla to babeczka prosi żeby zawsze zadzwonić i powiedzieć że się jakaś grupa wybiera, bo mają dużo rezerwacji.
a gdzie to jest

reklama
TBS to trochę naciągana sprawa, mojego meża brat się zdecydował i teraz płacą czynsz wszystkie opłaty za media i ratę za mieszkanie które nie jest ich miesiąc w miesiac ok.1800 zł. więc nie wiem czy nie lepiej wziąść kredyt i kupić małe ale własne M, wtedy spłaca sie ale swoje:tak:

Do góry