reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Peterborough

reklama
Siema dziewczynki!!!!
już mniej czasu dla siebie mam:)wiecie jak to jest:)Ukochana nasza przyszła na świat 22.08.2011 o godz 9.53.Urodzila sie taka drobniutka,ważyła 2360 i ok.45-46 cm,ale już nadrabia mała Oliwcia:)Nie miała miejsca w brzuszku,główke jej miałam po prawej stronie,pod piersią a nóżki w dole.Najważniejsze,że zdrowa........nawet płakać sie nauczyła płakać i po miesiącu prawie zaczeła w końcu cyca ssać,była taka malutka,że nie potrafiła sama ssać.Do tej pory musiałam odciągać pokarm.Najważniejsze,że jest już z nami:)

Basienka- Oliwia Piekna Ksiezniczka!!!!!!!!!! Bardzo mocno gratuluje i zycze powodzenia!!!! dawaj nam czesciej znac jak z mala:))

moje drogie Mamuśki,
pytanie mi się nasówa już kilka ładnych tygodni a nigdzie nie potrafię na nie odpowiedzi znaleść może wy wiecie-jak tutaj wygląda sprawa ze szczepieniami na rotawirusy i pneumokoki????? w PL o tym trąbią naokrągło a tutaj cicho. Jedyne co znalazłam na forach to jeden wpis że babeczka szczepiła i owszem ale za 70f od dawki a dawki są 2, a drugi wpis że za darmo.czas mi się kończy powoli bo Młody ma 5miesięcy.Wiecie coś?

Filipowamama- Pracowalam w przychodni( wsumie jestem na maciezynskim tylko:)) i z tego co wiem to daja wszystkim dziecia razem z reszta szczepionek, a szczepienia tu sa za darmo wiec nie sadze zeby gdziekolwiek trzebabylo placic. Jak masz dla malego "czerwona ksiazke" to tam jest rozpiska wszystkich podawanych szczepien na str.11, wiec w 8 tyg jest na pneumokioki, w 16 tyg. zycia tez, i w wieku 13 miesiecy ostatnia dawka!!!! Mam nadzieje ze troszke pomoglam..... Jak sa jeszcze jakies pytania to moze uda mi sie jakos pomoc....Pozdrawiam!!!!!!!!!!!

Ma_dzi_ulka ano z Gliwic jestem ;) gdzie w P'boro mieszkasz jeśli mogę zapytać?
kurcze i kolejne sprzeczne informacje...i bądz tu mądry człowieku, piszą że na rotawirusy trzeba uprosić o zamówienie na szczepionkę 'ROTARIX' u pielęgniarki która szczepi dzieciaczka i dają 2 dawki po 70f jedna... to że na pneumokoki jest to wiem ale czy to to samo i czy wystarczy na te całe rotawirusy? :/ poza tym ciekawi mnie jak się doprosić o szczepienie na gruźlicę? jedną podpowiedź miałam żeby powiedzieć że ktoś w Pl z rodziny był chory i się na urlop jedzie i wtedy mają podstawę do szczepienia i na nie kierują bo poza tym to nie szczepią bo w UK nie ma zachorowań na tę chorobę??!!

filipowamama- Ja mieszkam na werrington-ie:)) a ty?? Co do gruzlicy to nie bardzo jestem poinformowana bo jesli nie trzeba to nie bede szczepic dzieiakow. Moja mala ma juz prawie 4 lata i sadze ze tutejsze szczepienia sa wystarczajace. A jesli chodzi o te dodatkowe szczepienia to zamiast z pielegniarka to pogadaj z lekarzem a najlepiej to z helth visitor, bo one chyba najlepiej sie orietuja co i jak. A maly jak sie ma??? siedzi juz??? raczkuje?? Olaf wlazi wszedzie gdzie sie tylko zmiesci:) juz sie zaczyna latanie za nim a dopiero z tego wyszlam z Julka:))
Pozdrawiam!!!

reklama
mój Młody próbuje już siedzieć-o wiele fajnie mu świat wygląda :) mam nadzieje, że te szczepienia wystarczają ale wiesz jak jest, u nas w PL inaczej jest, człowiek przyzwyczajony :) no ja na ortonach mieszkam obecnie, może by się na jakąś kawkę u mnie zgadać? ciągłe siedzenie w domu mnie troszkę dołuje... pogadałby człowiek z kimś...

Do góry