reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
my od pierwszej ciąży mamy imiona dla dzieciaczków. jedno się już zużyło... ale 3 zostały, 2 dla dziewczynki i 1 dla chłopca... trzeba na wszelki wypadek znaleźć zapasowe dla chłopca :D Moja mama się za głowę złapała jak usłyszała jak chcę dać na imię córce... nie wiem co dziwnego w imieniu Lilyanne kiedy się mieszka w UK i nie ma się zamiaru wracać do Polski... Toż to nasza polska Lila :D hehe
Wróciłam z pracy jeszcze dobrze sie nie rozebrałam a już siedze na forum :D
Lazurku czekam na fotke w sukience :)
Lelek ja to z moim teściem nie moge 20 minut wytrzymać... :szok: z teściową bym bez problemu wytrzymała bo to dusza człowiek ale mój teść to by Ci to d**y bez wazeliny wlazł :szok: Drażnią mnie tacy ludzie. :D ale winko robi świetne :D

aa dobra ide spać bede jutro przed południem :D
buźka babeczki ;-)

Hej dziewczynki. Mało mnie kto tu pamięta ale staram się was czytać. Widzę, że wątek wre. Aż miłio patrzeć jak wam się udaje. Bardzo się cieszę i trzymam za was wszystkie kciuki!

Cześć dziewczyny,

a co tak cicho, myślałam skoro lista obecności byłą to z 10 stron będę miała do przeczytania, a tu zaledwie 2 :zawstydzona/y:
lelek - wytrzymałości i cierpliwości życzę, a co tak teście często przyjeżdżają? nie mają swojego życia?
rozczochrana - piękne imię, a skoro nie wracacie do PL to się nie przejmuj tym co rodzice mówią. Dla mojej mamy Kornelia to też takie egzotyczne imię, ale wie że ja już do domu nie wrócę , więc tylko powiedziała że ładnie :-) a co ma powiedzieć livastrid - z tego co wiem to w polsce imię linnea nie istnieję. Ważne żeby nie krzywdzić dziecka i żeby rodzicom się podobało:-D
mama sówka - na chorwacje autkiem jedziecie ?
truskawica - teścik zrobiony ? ;-)
lazurowe - piesio na bank przez upał tak się czuje, pomyśl jak Ty się zachowujesz jak jest ci gorąco , a on ma jeszcze futerko na sobie, moja kicia też w upał nic nie je i tylko leży na podłodze. Będzie dobrze , Ja swojej nalewam miskę wody ( taka dużą miskę ) i ona tam łapy zanurza :szok::-D

Więcej jak dojadę do pracy, bo teraz idę się zbierać:-)

heja

poszlabym dalej spac:-p

Lelek, wspolczuje, naprawde

wika
godzine usypialas? ja zwykle usypiam dwie, pada mi na rekach a jak ja klade to nagle sie budzi i parzydelka we wszystkie strony lataja:hmm::dry: ale wazne, ze cale nocki przesypia

lazurowe
piesio czuje sie dobrze? to milo:tak:

anastazja
wszystkie imiona jakie mam ochote dac dziecku nie istnieja w Polsce. No chyba, ze jakis rodzic dal takie na obczyznie:-pmialam wykladowczynie co to nazywala sie Astrid Maczniowska ;-)pewnie jakbym takie imie w pl chciala dac to by mi nie dali mozliwosci a tak przez konsulat dokumenty mam zalatwiane i moga mnie w dusze pocalowac. A co do krzywdzenia to pewnie dziecko zostaloby pokrzywdzone, gdybysmy dali jej typowo polskie imie mieszkajac tu na stale, choc gdybysmy dali takie to z pewnoscia sama by potem je zmienila.

chyba powinnam cos zjesc

Dana-Możesz być nawet wróżką z.o.o byle Twoje wróżby się sprawdzały :-D a imię dla dziewczynki to mamy Gloria :-D bardzo Nam się podoba :-) tylko w razie czegoś proszę mi tego imienia nie podkradać ;-) Lazurku-a Wy jakie imię macie wybrane? :-) Baśka- pan Gienek za tydzień będzie miał wolne,to teraz może trochę popracować :-D Maron-Hi Hi chyba każda z nas będzie miała problem z imieniem :-D Anastazja- testu nie robiłam :-) i chyba narazie nie będę, niestety coś brzuszek tak mnie boli,że pewnie lada dzień test nie będzie potrzebny :-(

tylko my mamy calkiem odwrotny gust jesli chodzi o imiona meskie :wściekła/y: S. kiedys powiedzial, ze ja wybieram dla dziewczynki a on dla chlopca, ale takiego wala :wściekła/y: mi dla chlopca marzy sie Milosz lub Maksymilian, ewentualnie Tymek :-) a dla dziewczynki najprawdopodobniej Iza

jak to moja mama mówi- każde imię jest ładne,jak się je ładnie mówi ;-) w końcu po to jest tyle imion żeby było w czym wybierać,a każdemu coś innego się podoba :-D Lelek-Jej współczuję tych trudnych dni próby i cierpliwości ;-) cóż wszystko zależy jakich masz teściów,ale jeśli w kwestii malucha Ciebie nie słuchają,to mają minusa :-p Królowa- witam,my się jeszcze nie znamy :-)

reklama
Maron-a Twojemu mężczyźnie jakie imię dla synka się marzy? :-) Maksymilian mi się podoba,ale jak pomyśle,że mówili by na niego Maksiu to mi się odechciewa :-p

Do góry