reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Ja to tam teraz czytam co mi w ręce wpadnie:-) Czasem trafi się w miarę ambitna lektura, czasem wręcz przeciwnie:-) Ale co tam, tony opracowań i większość literatury pięknej polskiej i powszechnej mam za sobą. Maron wie pewnie az za dobrze o czym mówię:-D:-D:-D A swoją drogą tak mnie natchnęło::-D Maron jak wspominasz gramatykę historyczną? Też tak miło jak ja?:-D:-D
Mój Demon zawsze atakuje duuużo większych i starszych od siebie. Szczególnie upodobał sobie skakanie na barana staremu owczarkowi moich rodziców. Nie myślałam, ze to możliwe. A jednak! Ubaw po pachy, chociaż szkoda staruszka, bo schorowany już jest.:-(

reklama
Lelek – to co prawda 23dc, a cykle mam tak 28/29 dniowe, tak że faktycznie mogło być za wcześnie, choć przeczytałam, że takie testy mogą wykryć 6-dniową ciąże, i tym się troszkę zasugerowałam. Choć… ehhhh… póki co nastawiam się, że ciąży nie ma, cóż trudno mało komu udaje się za pierwszym razem.
A tych książeczek nie znam ;-) ale muszę poczytać w necie, może warto przeczytać :-D ooooo ja też uwielbiam kryminały :-D i horrory :-D

Livastrid – właśnie o to chodzi… nie ma co myśleć i się zamartwiać, ale każda z Nas by to robiła :-) Mi chodzi o to byś nie panikowała :-) o moim cyklu piszę wyżej ;-)

Nieme nooo nie liczą się książki naukowe :-p

szybko test robilas, Truskawcia. Ja robilam takim, ktory na 4 dni przed @ moze dac 53 % szansy, ze sie jest w ciazy. Tak naprawde to powinno robic sie najwczesniej w dniu okresu. Beta bylaby bardziej wiarygodna niz domowy, ale to chyba tez za szybko;-)

panikowac nie panikuje, po prostu wolalabym miec dziecko niz np stawic sie na zabieg:tak:

No to Liv jest jeszcze nadzieja... taka ciupcia malutka ale jest :-D Swoją drogą wczoraj kupiam dwa testy :-D tak na wszelki wielki... więc w razie czego jeszcze jest :-) Na pewno wszystko będzie w porządku, a i tak będę trzymać za Was &&&& :-) I nie myśl o rzeczach nierealnych (zabieg) ;-) Będzie dobrze :-D

danao gramatyke historyczna razem ze staro-cerkiewno slowianskim wspominam bardzo dobrze :-) swietny doktor prowadzil i bardzo przystojny :-) ahhh Marceli wszystkim dziewczynom sie podobal :-D poza tym swietnie tlumaczyl i naprawde sie przykladalam :-) za to zle wspominam gramatyke opisowa, dla mnie czarna magia :wściekła/y: nawet mialam poprawke z tego przedmiotu :-p
a jesli chodzi o czytanie, no coz malo czasu mam teraz, ale tez uwielbiam czytac :-D
bardzo lubie wspolczesna literature, literature piekna, historyczna...wszystkiego po troche

Ostatnia edycja:
hmmm nurtuje mnie pytanie i zapomnialam ze najlepiej staraczek pytac;p
chodzi o to dziewczyny po jakim czasie od tulaskow najlepiej zrobic test?
termin @ mam na 16 maja ale nie wytrwam tyle czekac. i chcialabym wiedziec ale nie wiem czy to nie za szybko. minely jakies 2 tyg dopiero z hakiem

hmmm nurtuje mnie pytanie i zapomnialam ze najlepiej staraczek pytac;p
chodzi o to dziewczyny po jakim czasie od tulaskow najlepiej zrobic test?
termin @ mam na 16 maja ale nie wytrwam tyle czekac. i chcialabym wiedziec ale nie wiem czy to nie za szybko. minely jakies 2 tyg dopiero z hakiem

jak termin masz na 16 to na Twoim miejscu nie robilabym szybciej niz 14-go. Chyba, ze tempe mierzysz i jak od skoku masz juz 16 dzien wysokich to mozesz robic. Powodzenia:tak:

jak termin masz na 16 to na Twoim miejscu nie robilabym szybciej niz 14-go. Chyba, ze tempe mierzysz i jak od skoku masz juz 16 dzien wysokich to mozesz robic. Powodzenia:tak:

nie pomyslalam o temp. kurcze etraz dlugo nie meirzylam. ale moze jak pomierze teraz kilka dni i zobacze wzrost to cos bedzie znaczyc;p hehe dzikei;p

reklama
u mnie jest niesttey inaczej. ja podczas owulacji mam gigantyczne skoki i spadki! doslownie zygzaki. wiec jak temp utrzyma sie w miare jednostajnie bedzie to dla mnie sygnal.a el jakos nie ludze sie mocno.

Do góry