reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Hej :)

Isana- tak pracuje w szkiole. Uczę niemieckiego :) Z tymi tabsami to tak jak piszą dziewczyny, czekaj spokojnie na @@@ a jak się w ciągu 2 tyg nie pojawi to wtedy ruszaj do gina!!

Kobietka- ojojoj, twarda babo!!! Żeby tylko CIę czasem nie rozłożyło bardziej!!! Uważaj na siebie!!! I się kuruj!!!

Kaamaa- oby CI ten miesiąc szybko zleciał!!! A kiedy zostajesz tą "słomianą wdową"??

Lelek- to widzę, ze ty ekspert od CB jesteś :)) Mój M. często też jest w rozjazdach i korzysta z CB i też mówi, że czasami to jest przegięcie, tak się ludzie wyzywają . Epitety lecą takie, że szok. A przecież w autach są też dzieciaki i wysłu****ą takich rzeczy!! Ehhh szkoda gadać....

A ja dzisaij znowu dyżur mam. Wczoraj byłam krótko, bo organizowałam konkurs z niemeickiegio i szybciutko nam poszło. Dzisiaj jedziemy z dzieciakami do kina, to w domu będę gdzieś koło 16.00. Zajrzę do Was wieczorkiem :)

reklama
Witam Was po sniadanku :-) maz w pracy wiec mam chwile dla siebie ;-)
Ja tez ostatnio nie moge spac, ale wychodzi mi to na dobre bo do pozna siedze i pisze mgr :-D poprostu roznosi mnie energia, po bromergonie, co dziwne bo ten lek okropnie obniza cisnienie i powinnam byc ospala, ale co tam :-) ja sie ciesze.

Witajcie

Przesyłam dla was słoneczko bo u mnie pięknie świeci i życzę miłego dnia:)

sole003.gif

Wika- to my koleżanki "po fachu" jesteśmy,:-) bo ja też uczę niemieckiego- w sp, a ty?
Maron- to fajnie, że się dobrze czujesz po bromku, słyszałam, że różnie bywa, bóle głowy, senność, duszności, a nawet lęki i depresje- obyś nie musiała tego doświadczyć. Ale najważniejsze, żeby zadziałał
Jak nie przyjdzie tak jakmówicie w ciągu 2 tyg., to będę musiała uderzać do gina- tylko, że u niego na wizytę się czeka 1-1,5 miesiąca! Chodzę prywatnie, to jest bardzo dobry gin u nas w mieście, nie wiem czy bymnie przyjał poza kolejką z takiego powodu-???:unsure: wątpię... Wiem, ze w takich przypadkach bierze się luteinę, ale czy ona jest na receptę czy mogę (np po konsultacji tel. z ginem) pójść po nią do apteki?

siema

Lelek, praca jako zastepcza pomoc techniczna niemniej czesto poza domem. Jakbym zajmowala sie transportem to by mnie wtedy chyba wszyscy znali:blink:

Kaamaa, z ciekawosci zapytam - czy Twoj ma juz nagrane jakies mieszkanie, bo czesto jest z tym problem. No, chyba, ze dolacza do jakiegos znajomego, to problemu nie ma;-)Bariery jezykowej sie nie boisz? Niemiecki jest z deka podobny do norweskiego, albo inaczej- jak znasz niemiecki to lepiej przyswaja sie norweski

Isana Nie jestem pewna czy mozna kupic bez recepty, nie pomoge w tym zakresie. Jakbym mogla to bym Ci oddala czesc mojego progesteronu;-)

panie nauczycielki Kasiu i Wiko, badzcie mile dla Waszych uczniow :-D zaszczepcie milosc do jezyka obcego i nie kazcie w kolko powtarzac Ich bin... bo to jest meczace i nie do zniesienia:sorry2:W podstawowkach uczycie czy wyzej?

chorowitkom (jakos dziwnie mi to wyglada) zycze zdrowia i energii takiej, ktora Maron posiada, a Agnieszce dziekuje za slonce i posylam dalej

Livastrid M siedział w N 2 lata,pokój dla siebie ma, jak zajedzie na miejsce to będzie kombinował dla wszystkich cały dom wynająć. Jest jakiś podobno za 3 tyś. koron za osobę tylko nie wiem czy Nam Julkę policzą czy nie, jak tak to bez sensu.

A bariery językowej się nie boję tak wszyscy po angielsku biegle gadają. Ja z angola w miarę sobie radzę, mogę opowiadania pisać, gorzej z mową ale dogadać się dam radę. M jak pierwszy raz pojechał to ani be ani me po angielsku i dobrze się dogadywali, Norwedzy najbardziej polską wódeczką byli zachwyceni :-D

W której części Norwegii mieszkasz? Daleko od Oslo?

Wika- to my koleżanki "po fachu" jesteśmy,:-) bo ja też uczę niemieckiego- w sp, a ty?

OOO, witam koleżankę belferkę :)) Ja uczę i w SP i w Gim. ALe w moim regionie coraz ciężej z pracą dla germanistów. Wypiera nas angielski!!!
Co do luteiny, to chyba nie kupisz jej bez recepty :(

panie nauczycielki Kasiu i Wiko, badzcie mile dla Waszych uczniow :-D zaszczepcie milosc do jezyka obcego i nie kazcie w kolko powtarzac Ich bin... bo to jest meczace i nie do zniesienia:sorry2:W podstawowkach uczycie czy wyzej?

Ależ oczywiści, my poza Ich bin.. uczymy również Ich heisse... :) A tak na serio to dzieci wolą uczyć się angielskiego :( Smutne to ale prawdziwe....

Kaamaa 3 tys na leb to raczej niewiele jesli to Oslo, nie wiem czy policza coreczke.

Norwedzy najbardziej polską wódeczką byli zachwyceni :-D
chyba raczej sponiewierani:-D nie pamietam by jakis Norweg czy Szwed wytrzymal do konca pl imprezy. Ostatnio zalatwilismy w ten sposob sasiadow.

Gadac, tak i owszem gadaja po angielsku i po niemiecku i po hiszpansku. Tylko ze przy pierwszej lepszej okazji zawsze staraja sie po swojemu. Bynajmniej ja mam takie odczucia.

Ja mieszkam kawalek od Oslo. Ogolnie ujmujac Kristiansand, na wsi pod Kr.sand, gdzie niby nikt nic nie wie a jednak wszyscy wiedza co- jak- z kim- i dlaczego- :-D

reklama
Wika dla mnie niemiecki to czarna magia, za nic mi nie wchodził.

Livastrid
No właśnie sponiewierani to lepsze słowo :-D
Oslo pokićkało mi się Trondheim, ta miejscowość leży 100 km w górę od Trondheim nazywa się Selva.

To tak jak w Polsce nikt niby nic ale zawsze coś :-D

Do góry