reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

witajcie

Bunny - powodzenia!!!! My właśnie świeżo po chrzcinach jesteśmy. Tez troszkę nas było - 20 osób dorosłych i 8 dzieci.

lazurek - trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. Jedna uwaga (tak u nas przynajmniej było), nie czekajcie zbyt długo z zamawianiem obrączek, bo trzeba na nie troszkę czekać - my czekaliśmy 3 tyg., a koleżanka chyba 4 - zatem nie zostawiajcie tego na ostatnią chwilę.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

reklama
Witajcie :-D

Już nie jest tak wesoło z tym przedszkolem, bo wieczorem po zaśnięciu po godzinie Bartek się budzi i płacze, że chce spać i nie chce iść do przedszkola, po jakimś czasie zasypia i śpi już do rana, ale rano zaś jest afera, że nie chce iść do przedszkola:baffled: wczoraj ja po niego pojechałam (bo tak to Wacek jeździł) to tak się ucieszył, że aż łzy miałam w oczach:-( dzisiaj rano ja też musiałam Go ubrać i zawieźć i już mi powiedział, że mam po niego przyjechać:tak: ale jak miałam Go zostawić to zaś był niestety ryk (ja oczywiście łzy w oczach, ale nie mogłam się rozpłakać), ale jakoś musimy to przeżyć i mam nadzieję, że się szybko przyzwyczai:tak: w domu nie pytamy Go za dużo o przedszkole, no chyba, że sam coś powie to jest ok:-)

W sobotę zabieram Go do kina, w taką niby nagrodę, a poza tym nigdy nie był w kinie to mam nadzieję, że mu się spodoba:tak: a poza tym chcę Go zabrać ja, żeby ze mną trochę czasu spędził, bo w sumie dużo czasu poświęcam Paulince, choć tylko jak ona śpi to się z nim bawię, ale może to za mało:baffled: więc zrobimy sobie taki wspólny wypad:tak:

Dziś to spotkanie z logopedą też w przedszkolu, ale pojedzie z Wackiem to mam nadzieję, że nie będzie płakał:sorry2:

A co tam u Was dziewczyny słychać???

Uuuuu kobietki, a co tu tak cichutko??? :eek: Myslalam, ze ciezko bedzie Was nadrobic, a tu taki zawod, hmm...

No dobrze, wiec dla rozruszania watku prosze o Wasze porady na temat walki z rozstepami. Jak sobie z tym radzilyscie podczas ciazy i czy to w ogole cos dalo??? Bo slyszalam, ze w znacznej wiekszosci zalezy to od naszych genow. Prawda to??? :eek::confused:

Sowinka super, ze Bartus tak swietnie sobie radzi w przedszkolu, musisz byc z niego dumna :-) A na pewno sie bardziej przyzwyczai i nagroda w postaci kina to juz w ogole bedzie ekstra :tak: I super, ze z Paulinki waga jest lepiej :tak: Cudne i madre masz dzieci :tak:

katrina my wlasnie od razu jak pojedziemy to najpierw po obraczki idziemy i najwyzej jak Wojtka tata bedzie jechal do nas na slub to je wezmie ze soba :tak:

Powiedzcie mi jeszcze kobietki jak tam pogoda w Polsce, bo slyszalam, ze snieg??? :baffled: My jedziemy w strony Szczecina, ciekawe czy tam tez poproszylo, hmm...

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Antek poszedł już wczoraj do przedszkola. Ma się już lepiej.. Natomiast Ala cierpi bardzo przez ząbki... dziś w nocy spała tylko 2 godziny. Nic nie pomagało. Odespałyśmy dziś od 8-11 rano.
Lazurku smarowałam się różnymi cudami w pierwszej ciąży i pojawiły mi się w 8 mscu mega roztępy . niektóre na 3 cm szerokości..:zawstydzona/y:i niestety tak zostało do dziś. W ciąży z Alą nie pojawił się ani jeden ale miałam już mega rozciągniętą skórę. Jeśli chcesz się czymś smarować to polecam balsamy Palmers. Tylko te cuda rozjaśniły mi rozstępy.
U nas sypie śnieg z deszczem
Sowinka daj znać jak było z kinie. Antek też jeszcze nie był;-)

Buzi dziewczyny.
Z powodu sytuacji naszej, bardzo możliwe, że będę wracać do Polski. Trochę mnie to przeraża, bo przyzwyczaiłam się do życia tutaj. Mam pytanie - czy wiecie może czy w Polsce są dostępne implanty antykoncepcyjne? Mam jeden wszczepiony teraz i sprawdza się cudownie.

UNo dobrze, wiec dla rozruszania watku prosze o Wasze porady na temat walki z rozstepami. Jak sobie z tym radzilyscie podczas ciazy i czy to w ogole cos dalo??? Bo slyszalam, ze w znacznej wiekszosci zalezy to od naszych genow. Prawda to??? :eek::confused:

Powiedzcie mi jeszcze kobietki jak tam pogoda w Polsce, bo slyszalam, ze snieg??? :baffled:

Lazurku z tymi rozstępami to sama nie wiem jak to jest...moja mama 5 dzieci urodziła i nie ma wcale rozstępów...ja mam kilka małych na brzuchu i na piersiach...smarowałam to kremami, ale nie schodzi, więc dałam spokój...a co do pogody to u nas jeszcze jest śnieg, ale temperatura już na plusie, więc pewnie niedługo stopnieje:-)

Sowinka daj znać jak było z kinie. Antek też jeszcze nie był;-)
Martolinko ok w sobotę zdam relację jak było:tak:

Mam pytanie - czy wiecie może czy w Polsce są dostępne implanty antykoncepcyjne? Mam jeden wszczepiony teraz i sprawdza się cudownie.

Qcz co do implantu nie pomogę...trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło:-D

Wika pytałaś o prezenty na Dzień Babci i Dzień Dziadka, więc ja już mam dla teściów zrobiony fotokalendarz, dla moich rodziców fotoksiążkę, a dla moich Dziadków zdjęcie Paulinki i Bartka na płótnie
:tak:

Pojechałam po Bartusia do przedszkola i niby ok, ale ubzdurał sobie, że miałam przyjechać po niego z Wackiem, więc musiałam wymyślić na poczekaniu, że Wacek pojechał coś gdzieś załatwić i jak ja po niego wyjeżdżałam to jeszcze go nie było...ale wspominał, że jutro też pójdzie do przedszkola to chyba nie jest źle...teraz właśnie Wacek pojechał z Bartkiem na spotkanie z logopedą:sorry2:

W ogóle zaczęłam skakać na skakance (Wacek mi kupił taką z licznikiem w Biedronce) i skaczę codziennie ok. 200 razy:tak: do tego noszę bieliznę wyszczuplającą i mam nadzieję, że do lata nie będę już miała brzuszka, bo po Bartku to olałam i oponka została mimo, że szczupła jestem:baffled:

Idę zjeść jogurt:-D

Buzi dziewczyny.
Z powodu sytuacji naszej, bardzo możliwe, że będę wracać do Polski. Trochę mnie to przeraża, bo przyzwyczaiłam się do życia tutaj. Mam pytanie - czy wiecie może czy w Polsce są dostępne implanty antykoncepcyjne? Mam jeden wszczepiony teraz i sprawdza się cudownie.
z tego co wiem w PL nie są dostepne:tak:Qcz a gdzie w Pl osiadziecie?

Sowinka w wolnych chwilach i ja sobie na niej skaczę:tak:

reklama
Do góry