reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Wika Syneczki zeby nie wyjsc na wariatkę powiem tak- ja czuje w kościach ze będzie Marcelinka

Syneczki kciuki trzymam trzymam trzymam mocno żebym miała rację :-D:-D:-D nie żartuje bys sie dowiedziała! Mam nadzieje ze synek pomoże

Liv gratuluje młodemu pierwszego zabka ale szok ze to 5. Mój jeszcze nie ma ani jednej. Pierwszego zabka dostał jak miał 7 miesięcy w mikołaki

Wika śliczne ciuszki ślicznie ułożone! Mówiłaś kiedyś ze kupujesz przewijak a jaki?

Qcz z reguły to co dobre szybko mija więc ciesz sie obecnością brata i miłego spotkania z koleżanka.

Dziewczyny czy jeśli dziecko bierze antybiotyk to może wyjsc do dwór i latać. Do tej pory myślałam ze nie ale dziś zgupiałam

Bunny przy antybiotykoterapii nie wolno wystawiać się na pełne słońce więc zabawy najlepiej poza godzinami południowymi i najlepiej w cieniu. Jeżeli ma gorączkę to nie wychodzimy

Wróciłam, zjadłam, robię kawę.

Tak jak pisałam zabrałam synka (mądre posunięcie) najpierw gabinet zabiegowy i tysiące pytań synka. Karta ciąży uzupełniona o dzisiejsze dane więc schodzimy z piętra na parter do lekarza gdzie czeka nas wizyta. W między czasie synek przeskakiwał z pośladka na pośladek, robił zdjęcia oczekującym mamusią co dziwne robił tylko pacjentką z brzuszkami :-p Nooo nadeszła nasza kolej. Wchodzimy, zrobiliśmy ledwo 2 kroki a Pan doktor pękał z podziwu wyrzucając z siebie słowa "ależ podobny do Pani" tak wiem :-D wygląda identycznie tyle tylko że w wersji mini :-D
A więc rozmawiamy rozmawiamy rozmawiamy a Oliwierek nagle "czy ja mogę już zobaczyć dzidziusia?" Pan doktor z uśmiechem "ależ oczywiście zapraszam księcia na krzesełko a mamusie na kozetkę". Maluszek tak się wiercił że serduszka nie dało rady spokojnie wysłuchać, sygnał się urywał a lekarz w szoku z powodu wykonywanych akrobacji. Nagle pada pytanie "od kiedy czuje pani ruchy że mi malec tak okopuje sprzęt że ręka mi się zsuwa?" no to odpowiadam że gdzieś od 14 tygodnia. W międzyczasie komentarze że wszystko dobrze, maluszek ziewał, ssał paluszek, fikał, brykał, no i nadszedł czas na potwierdzenie płci. Był chłopiec na początku, dwa tygodnie temu była dziewczynka więc dzisiejsze słowa miały być rozwiązaniem zagadki. No i szuka ogląda, przegląda, przybliża nagle słyszę - dziewczynka, z każdej strony dziewczynka!
A wiec moje drogie koleżanki córeczka :-D

Dzień doberek:tak:

Syneczki gratuluję córeczki:-D widziałam, że imiona już wybrane:-)

Wika ja też miałam taki przewijak, ale już się rozwalił, więc pewnie czeka mnie zakup nowego:szok:

Wczoraj była afera, bo Bart chciał, żebym Go zniosła na dół, ale ja mu tłumaczę, że nie mogę Go nosić, bo mam dzidziusia w brzuszku -> trochę popłakał, ale potem skapitulował i powiedział, że z mamusią za rączkę, a tatuś będzie Go nosił:-p

Syneczki wiedziałam :p gratuluje małej damy

Sowinka bystry egzemplarz dziecka Ci sie trafił. No i muszę pochwalić jego mowę mój Pati rozumieć rozumie wszystko ale mówi w bliżej nie określonym języku

Wika myślałam o tym samym przewijaku. Jak starczy kasy to kupię go

Martolinka tak tez myślałam.
Wczoraj rozmawiałam z bratowa która ma chore dzieci juz od poprzedniego tygodnia na krtań. W sobotę skończył sie im antybiotyk więc pojechała na pogotowie by dostać nowe recepty na antybiotyki. Lekarz oczywiście przepisał bez słowa (a ja myślałam zeby czymś innym je leczyć niż kolejny antybol). Wczoraj z nią rozmawiałam a ona mi mówi ze starsze dziecko lata po doworze. Drugi raz antybiotyk a wczoraj bylo zimo strasznie i do tego ten zimny wiatr moze przesadzam ale ja bym dziecka nie wypuszczała w czasie takiej choroby na dwór.

Trina jak sie sprawuję chusta? Myślę by cos takiego sobie i Dominkowi sprawic ale jej cena mnie odstrasza

A ja jutro mam wizytę u lekarza i odbieram wyniki glukozy (o ile nie zapomnę).
No i chyba mi zostało 15 tygodni, 15 długich tygodni

reklama
Syneczki - musisz teraz dodac do nicka 1 coreczke :-D Co do porodu... 17 masz chyba termin? Albo to kolezanka forumka z pazdziochow, bo tez w pazdzierniku rodzi.... To urodziny mojej przyjaciolki z ogolniaka, dlatego pamietam. 13 za to dzien urodzin mojego mlodego, fajne ludzie sie wtedy rodza wiec moze?
bunny - ja jestem leniuch i nie chce mi sie motac.... Pare razy sie ponosilysmy, ale Lilka od razu odlatuje. A to miala byc alternatywa do noszenia na rekach a nie usypiania.... Mam bo Macku nosideklo BabyBjorn i teraz jak juz jest starsza chyba jakby co w nim bede nosic. Na wakacje we wrzesniu wybieramy sie do Hiszpanii, to wezme to i to.

A u nas mloda znow ma oczko chore, chyba jednak czeka nas to udraznianie kanalika... Mlody za to zasmarkany, bylismy u lekarza, ale nic poza katarem nie ma. A jutro jedziemy do Wawy. W piatek Maciek ma konsultacje w Kajetanach odnosnie jego opoznionej mowy.

Do góry