reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Anastazja to jest lekarz do którego zawsze prywatnie chodzziłam. Pan ten ostatnio zaprosił mnie na usg na NFZ:szok: gdyż w przychodni ma lepszy sprzęt. teraz też mówi, że tyle mnie te badania kosztowały to mam sobie przychodzic na NFZ.:tak:

reklama
hehehe Martolinka i Wika rozbroiły mnie dyskusją. Ja mam sexy szlafroczek;-) W majtki z siatki się bawić nie będę. Niby napisane na liście, żeby kupić jednorazowe. Szpitalnych nie chcę, bo pamiętam jak po operacji jajowodu mi dali szpitalne, to rzeczywiście siatka najgorszego gatunku. Teraz kupiłam sobie paczkę najtańszych majtek zwykłych, których nie będzie mi żal wyrzucać :-) A położna w ogóle mi poradziła, żeby kupić jednorazowe gacie "Tena lady" na nietrzymanie moczu. Podobno działają jak złoto. Bardzo chłonne i jednorazówki.

Już jestem:tak: nie było tak źle, a niby to mecz podwyższonego ryzyka:szok: ale ja nie wiem kto niektórym pozwala zdać prawo jazdy -> widzi jeden z drugim, że "zakaz ruchu", a pcha się na chama:wściekła/y: ja mówiłam im tak, że mogą przejechać, ale w związku z tym, że przejeżdżając łamią zakaz to muszą mandat zapłacić 500zł i 5pkt -> działało na wszystkich:tak: a spokojnie mogli ulicą obok przejechać, ale nie musieli się pchać tam gdzie karetki, policja, kibice, droga ewakuacyjna ehhh, a jakby w auto dostał od kibola to ciekawe do kogo by miał pretensje:no: ponoć nawet Dudek był, ale go nie widziałam:eek:

Zmykam zaraz do domu, więc buziaczki i kolorowych:-)

Witajcie,
pojechaliśmy dzisiaj do urzędu skarbowego. Miałam tam sprawę do załatwienia. Wchodzimy do odpowiedniego budynku a tam pusto tylko za okienkami pełno pań. W moim okienku oczywiscie pusto. Stoje , czekam. M w końcu się wkurzył i pyta , czy ktoś nas obsłuży. Usłyszał , ze zaraz koleżanka podejdzie. Minęło kolejne 5 minut i M na cały głos mówi " Zapomniałem dodać , ze żona jest w 9 mscu ciąży i w tej chwili mamy skurcze co 8 minut i nie gwarantuję ,że zaraz urodzi. Z synem szybko się uwinęła"
laugh.gif
żałujcie ,że nie widziałyscie ich min. Zaraz się zjawiłą pani
laugh.gif

Mama Stacha piszesz , ze RACZEJ się nie załapiesz na 2012. Ale kto wie?;-)

Hej!
Mam dzisiaj doła.:-( ja juz wiem, że na 2012 rok się nie załapię. Dziś dowiedziałam się, że pęcherzyk nic nie urósł. Pytanie czy to jednorazowy cykl bezowulacyjny, czy w ogóle jej nie miewam.:-(

Dana - może to tylko jednorazowa sprawa, a jak nie to przecież są na to prochy, na dojrzeanie i pęknięcie.
Lelcia - oj współczuję...

Ja dziś byłam na kontroli podwozia popołogowej. Wszystko ok, tylko mam za mało błony śluzowej czy cuś. Podobno to normalne dla karmiących i do kontroli jak skończę karmić. Dowiedziałam się też po raz pierwszy, że z Maćkiem miałam pękniętą szyjkę macicy, bo jest blizna po szyciu. Tak podejrzewałam, pamiętając tqamtą masakrę, ale nikt mi tego nigdy nie mówił. No i na razie na owu się nie zapowiada, lewy jajnik na wakacjach, prawy bardziej chętny do powrotu, ale jeszcze nie teraz.

danao moze to jednorazowa sytuacja oby trzymam kciukasy nie zapominaj ze ja tez sie staram razem niedlugo bedziemy chwalic sie brzuszkami zobaczysz ja w to wierze:)
głowa do gory najwazniejsze ze wiadomo cio i jak

Raczej nie ruszy:-( mam tylko nadzieję, ze to jednorazowy "wyskok" moich pęcherzyków. Mam dzisiaj 13 dc. Ja mam zawsze regularne miesiączki 27, 28-dniowe plus minus 2 dni.:-( Fazę lutealną mam w porządku, razcej wątpliwe żeby była krótsza tym razem. Dominujący pęcherzyk nie urósł nic, w ogóle nawet 0,001 milimetra! A w tym dniu cyklu powinien miec ok. 15-18 mm.:-(

Hej!
Mam dzisiaj doła.:-( ja juz wiem, że na 2012 rok się nie załapię. Dziś dowiedziałam się, że pęcherzyk nic nie urósł. Pytanie czy to jednorazowy cykl bezowulacyjny, czy w ogóle jej nie miewam.:-(
To na pewno ostatni wybryk pęcherzyka!!! trzymam za to mocno kciuki

danao moze to jednorazowa sytuacja oby trzymam kciukasy nie zapominaj ze ja tez sie staram razem niedlugo bedziemy chwalic sie brzuszkami zobaczysz ja w to wierze:)
głowa do gory najwazniejsze ze wiadomo cio i jak
i tak trzymac

reklama
Witajcie,
pojechaliśmy dzisiaj do urzędu skarbowego. Miałam tam sprawę do załatwienia. Wchodzimy do odpowiedniego budynku a tam pusto tylko za okienkami pełno pań. W moim okienku oczywiscie pusto. Stoje , czekam. M w końcu się wkurzył i pyta , czy ktoś nas obsłuży. Usłyszał , ze zaraz koleżanka podejdzie. Minęło kolejne 5 minut i M na cały głos mówi " Zapomniałem dodać , ze żona jest w 9 mscu ciąży i w tej chwili mamy skurcze co 8 minut i nie gwarantuję ,że zaraz urodzi. Z synem szybko się uwinęła"
laugh.gif
żałujcie ,że nie widziałyscie ich min. Zaraz się zjawiłą pani
laugh.gif

Mama Stacha piszesz , ze RACZEJ się nie załapiesz na 2012. Ale kto wie?;-)
No, no, M się spisał, zaimponował mi wiedzą o skurczach :-D

A na udane staranka nie liczę bo wczoraj się zabezpieczaliśmy, dziś chyba owulka była, zaraz idę spać bo sił nie mam :-D Taka ze mnie staraczka, ja chyba powinnam wątek zmienić.

Hej!
Dana, głowa do góry, ja miałam wiekszą część takich cykli a mam już dwójkę dzieci i teraz owulację prawie w każdym cyklu.
Przyjdzie pora i na ciebie. Aha, za pierwszym razem udało się ze wspomaganiem, Clostylbegyt.
Mama Stacha a kiedy zaczynasz staranka?
Ja się jeszcze waham, co prawda sprawa zdrowotna już rozwikłana, ale w pracy niezbyt ciekawie i M niezbyt chętny ciągle.
Chciałabym już, natychmiast, ale . . .

Do góry