reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Martolinka, płytki już przeleciałam, jeszcze parkiet :-):-):-) a mop??? no wiesz, jak nie ma chłopa w domu to dobry i taki mop:-D:-D:szok::szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Lepszy rydz niż nic:-D:-D

reklama
Hej ho!
Co do spodni śniegowych, to my w zeszłym tyg oderwaliśmy metki i mieliśmy premierę :-)
Wczoraj M trochę pociągał młodego, za dużo nie, bo wiatr i zamieć, a temu tak się podobało, że M musiał go siłą drącego się i wierzgającego do domu wnosić. A w domu nie dał się rozebrać tylko pół godz pod drzwiami wył, że chce na sanki :-) Ma obiecane dziś zjazdy z górki. Może się jednak uda w tym roku, jak śnieg się utrzyma do przyszłego weekendu na Kaszubach młodego po raz pierwszy na narty wsadzić :-D Teraz odpada, bo nie ma czasu. M jeszcze śpi, powiedział, że musi cały tydz odespać :sorry: później mam dla niego robotę, oprócz sanek (ja już się nie nadaję na takie wycieczki...), musi jeszcze łóżeczko i przewijak skręcić, wymienić uszczelnienie w oknie w sypialni, poprzenosić i poustawiać meble w pokoju, gdzie młoda będzie spała. No i choinkę do piwnicy znieść, jak ją już rozbiorę :-p I daję sobię rękę uciąć, że planu nie wykona, za dobrze go i jego lenistwo znam :sorry:

martolinka a dziekuje, bardzo fajnie :-) na urodzinach wytanczylam sie za wszystkie czasy :-D
a dzis znow nie mam co robic bo maz w szkole :-p pozniej bedziemy swietowac 46 urodziny mojego taty, a wieczorem kosciol i do tesciow :-)

siemka
a u nas wiosna... tylko temperatura niska... ale ładnie kwiatki kwitną hehe :-)
sorki że tylko o sobie ale mam młyn w domu... rozkręcanie wszystkiego i segregacja...
Wczoraj wieczorem miałam dziwny ból jajnika... taki tępy... i lewa pierś mnie kłuje... tak bardziej pod pachą a dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze jak na @ a małpa jezeli by miała być to w najlepszym wypadku za tydzień a w najgorszym za miesiąc... ostatnio jak przyszła niespodziewanie to zero bólu... nic... nada... nothing...
Wczoraj zasnęłam w dzień co jest dziwne bo ja normalnie chocbym chciała to w dzień nie zasne a wczoraj jak padłam o 13 to sie obudziłam przed 17 ...
Do tego chyba znowu mam problemy z pęcherzem bo latam jak powalona... Albo mi progesetron podskoczył bo raczej oddaje mocz normalnie bez bólu i w ilościach jak zwykle... tylko dużo częściej...
Jestem rozbita ... masakra...
Zmykam Do Pakowania i życze miłej niedzieli :-)

Witajcie,

Dziś pół dnia spędziliśmy w ikei. Pora wziąć się za dzieciecy pokój i zrobiliśmy rekonesans cenowy. Czekamy tylko na przelewik;-)
Trina mój M już czeka aż do Wieżycy pojedzie;-)ja niestety w tym roku pasuje ...
Maron to młodziutkiego masz tatę;-)
Calogera i za kogo go przebierasz? My mamy w czwartek , ale nie mam pomysłu;-)

Rozczochrana, a może to spóźniona owulacja?

Martolinka, co wybraliście z ikei? Ja też dziś chciałam jechać, ale nie ma tych mebelków, które miałam zamiar dokupić. Potrzebuję regał na książki, gry z trofastu, chciałam też szafkę ubraniową, ale chyba wycofali z produkcji bo już ostatnim razem ich nie znalazłam i w necie też nie ma. Może jakieś używane znajdę.

No i co z Izą?

Hej Dziewcznki,
tutaj nic się nie dzieje. Temperatura spadła, ale mamy tylko szadź. Szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to, bo nie jestem zwolenniczką zimy:) Dla mnie mogłoby być zawsze ciepło.

Martolinka, a na jakie meble się zapatrujecie? My na święta dostaliśmy karty upominkowe do Ikei na meble dla dziecka i też powoli układam listę zakupów.

No własnie, co z tą Izą :-(

Mama Stacha może masz racje... ale strasznie mnie w tym miesiącu męczy... trzeba więc sobie zrobic przerwe od pracy i działać bo jezeli męczy jak nigdy to może się w końcu uda :-D
właśnie Calogera za kogo przebierzesz swoją pocieche ? tez jestem ciekawa :-D
no właśnie tak czytam czytam a Izy nie widze... :-(

edit:

miałam zrobione miejsce w tym domu w którym jeszcze mieszkam gdzie była mała cząstka Oliverka... Był akt urodzenia zdjęcia z usg misie które mu kupiłam itd... Postanowiłam kupić ładne pudełeczko i wszystko pochować do tego pudełka... Nowe mieszkanie w nowym miejscu niesie zmiany i mam nadzieje że ten rok bedzie szczęśliwy... Mój Synuś będzie zawsze w moim sercu... A w razie gdybym potrzebowała zaglądne do pudełeczka... czas zamknąc ten rozdział mojego zycia... Nie mogę wiecznie się udrećzac i płakac... jeżeli chce miec dziecko czas to zakończyć i uśmiechac sie... dla siebie, Oliverka i przede wszystkim dla dziecka które kiedyś przyjdzie na świat...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry