reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

siemaaa :)
Bunny badania mam 12 grudnia a wyniki nie wiem kiedy będą :-)
Iza też mam takie jaja z 6stką... dokładnie 6stka na dole po lewej stronie :-) leczona kanałowo przeleczana 3 razy a dalej coś jest nie tak... na pewno od korzenia bo ząb jako tako nie boli sam w sobie tak jakby nie był wynerwiony... raczej odczuwam dziąsła przy tym zębie... ale tylko przy tym. Tez musze zrobić zdjęcie tej szóstki a jak sie wkurze to ją wyrwe i wstawie jakiś implant bo mnie denerwuje :-D
Ja dalej kaszle jakbym miała wypluć płuca.... Głosuje na meggy regularnie :-D szkoda że spadła na 2 miejsce ale jak się weźmiemy w garść to możeby ja wybic na sam szczyt!! :-D

Mikołaj tuż tuz więc życzę Wam dziewczyny udanych Mikołajek :-D Prezentów moc... Bo przecież w każdej z nas drzemie jeszcze jakiś dzieciak (i dosłownie i w przenośni) :-D

Buźka :*

reklama
Bunny chętnie się zamienię::rofl2: mój maż jest ogólnie bardzo wstrzemięźliwym mężczyzna. Czasem mnie to doprowadza do szału. Zawsze ja muszę wszystko inicjować :baffled:

Ja dzisiaj mam ogromny ból głowy. Póki co, głównym podejrzanym jest zbyt mała ilość wody, jaka piję. Przez to czuję się strasznie osowiała, zmęczona... Wróciłam do łóżka o 13. Przez to, że nie robiłam dzisiaj zbyt dużo, maleństwo w brzuchu nie jest usypiane, więc łaskocze mnie co chwilę. Jeszcze takiej aktywności jak dzisiaj, nie zarejestrowalam.
I mam OGROMNE ciśnienie na karpatkę, więc właśnie wysłałam M po masło:-)

Dziewczyny, macie może jakaś dobra stronę z iminami? Musze zrobić listę ładnych imion, które (jeśli Polskie) sa wciaż dość uniwersalne. M nie jest Polakiem, więc musimy wymyślić jakiś kompromis. Powiedziała, a moim faworytem dla dziewczynki jest Zosia;-)
Nie mam zupełnie pomysłów na chłopca. Jedyne, co mamy nie jest Polskie. Z kolei oczywiste imiona jak Adam czy Tomasz mi sie strasznie nie podobaja:baffled:

Mój za to jest "napaleńcem" ;D Biedny teraz taki przeposzczony ;D

Co do imion, to Elizabeth jest ładne :) Bo Zofija mi sie z zoofilem kojarzy ;D

Poszukaj imion na internecie, i jak tu dziewczyny wspomniały, najlepiej te ze znaczeniami imion. Ja między innymi też na tej podstawie szukałam.

Olivia jest np polsko-angielsko brzmiącym imieniem, z racji tego że planowałam swojego czasu wyjechać za granice i tam pozostać z małą.

Mnie też główka boli, ale to chyba ciśnienie..

siemaaa :)
Bunny badania mam 12 grudnia a wyniki nie wiem kiedy będą :-)
Iza też mam takie jaja z 6stką... dokładnie 6stka na dole po lewej stronie :-) leczona kanałowo przeleczana 3 razy a dalej coś jest nie tak... na pewno od korzenia bo ząb jako tako nie boli sam w sobie tak jakby nie był wynerwiony... raczej odczuwam dziąsła przy tym zębie... ale tylko przy tym. Tez musze zrobić zdjęcie tej szóstki a jak sie wkurze to ją wyrwe i wstawie jakiś implant bo mnie denerwuje :-D
Ja dalej kaszle jakbym miała wypluć płuca.... Głosuje na meggy regularnie :-D szkoda że spadła na 2 miejsce ale jak się weźmiemy w garść to możeby ja wybic na sam szczyt!! :-D

Mikołaj tuż tuz więc życzę Wam dziewczyny udanych Mikołajek :-D Prezentów moc... Bo przecież w każdej z nas drzemie jeszcze jakiś dzieciak (i dosłownie i w przenośni) :-D

Buźka :*

Ja już byłam za drugim albo trzecim razem błagałam żeby mi go wyrwała, ze ja juz nie chce sie męczyc.. I co? Powiedziała ze za młoda jestem, ze najlepiej jak swoje zęby bede miała jak najdłuzej.. A ja sobie mam cierpieć.. :(

Kochane, sama nie wiem jak sie czuje.. Chyba sie "nie czuje".. Jestem wykonczona.. Czekam na P az z pracy wróci, musze dac jeszcze malej mleko na spaniu (dziwnie sie nauczyla, je przed spaniem, i później zawsze przez sen o 21 - 22, i potem juz nie je az do 9 - 10 rano jak wstanie), no i musze sie wykąpać.. Wyprasowałam steeeerte ubrań przed chwila, zjadłam kolacje, i pije słabą, gorzką mięte..

Aha, zapomniałam wczesniej napisac, ze w nocy siusiałam na "brązowo". Nie wiem czemu..

Dobranoc! ;*

Poszukam, chociaz ja w takie rzeczy jak znaczenia imion albo znaki zodiaku nie wierze. Iza jesli dziewczyna to bedzie Zofia. Ewentualnie gdybysmy sie zdecydowali na obcojezyczna pisownie, bylaby Sophie. Z chlopiecych podoba mi sie James (moj m ma tak na drugie), ale na Polska wersje nie zamienie - a przynajmniej nie na ladna Polska wersje.

hołhołhoł:-D:-D:-D:-D

Przyznać się, która rózgę od Mikołaja dostała??? :-D:-D:-D

ja spadam dzisiaj na miasto z babcią, pozałatwiać niedokończone sprawy w zusie a wieczorem mam zapowiedzianą wizytę Św. Mikołaja więc pewnie odezwe sie jutro:-)

Milych Mikołajek dla Wszystkich:-):-)

Wesołych Mikołajek!!!
ja nie obchodzę już 5ty rok z rzędu niestety - ciagle zapominam, a tutaj nie ma takiego zwyczaju, więc mój M nie zna mikołajek. Jak dzieciaczek będzie, to będę pamiętać:)

witam panienki u mnie dzis rano rozowy sluz dzis mam 21dc penie znow cos sie zaczyna p***** i plamienia sie zaczna juz sama nie wiem mam przez to dola albo sex byl za ostry

niedlugo spadam na pogrzeb sasiadki bede po popludniu

Hellooooooooooooooo Mokołajeczki moje kochane :-D

Jedyne co Wam dziś życzę to spełnienia największych marzeń (myślę że to będzie najtrafniejsze życzenie)

Moje małe dwa łobuzy urządziły mi dziś scenę nerwów przed pójściem do przedszkola. Najpierw uparli się że pójdą w piżamach a później usłyszałam od 5cio latka "mamusiu ograniczasz moje młodzieńcze samodzielne wybory" :szok:
No nic mama ograniczyła jak przystało na upartą i bezduszną istotę i śmigaliśmy do placówki. A tam jakie zaskoczenie... przez wieczór przedszkole nie do poznania, choinki, światełka, aniołki, bombeczki a po śniadanku zamówili Mikołaja który ma przynieść drobne prezenciki. Cóż małe gadziny w tej chili na pewno są już po wizycie czerwonego Pana ;-)

A tak w ogóle mój Amadeuszek ma na drugie Mikołaj, uświadamiam go dziś tym faktem a ten odpowiada "ale ja przecież nie mam prezentów..." zaczyna szukać po kieszeniach i z miną cwaniaka dodaje "Mikołaj zawsze ma duuużo paczek ja też będę dziś miał zobaczysz mamusiu zobaczysz":-D
Byście widziały jak to pociesznie wyglądało :-D:-D:-D

Syneczki jakie ty masz pocieszne te dzieciaczki. juz nie moge sie doczekac jak zaczne rozmawiac z Patrykim .

ja nic nie dostalam nawet rózgi:confused2: . mlody dostal słodycze pistolet i skrzynkę z narzędziami.

Hejka:tak:

Dziś już humor troszkę lepszy, staram się za dużo nie myśleć, tzn. cały czas sobie wymyślam COŚ, żeby moje myśli były zajęte czymś innym:-p zobaczymy jak to będzie, a tymczasem staranka w pełni:-D

Jestem przeszczęśliwa, bo lecimy z Wackiem w styczniu do Paryża (hehe on oczywiście jeszcze tego nie wie)..wyczaiłam taniutkie loty i za 188zł mamy oboje przelot w obie strony:tak: i akurat wypada to 17-18-19 stycznia, a Wacek 18-tego ma 30-stkę:-D mam nadzieję, że wszystko się uda i zrobię mu niespodziankę:tak: może i nie będzie rewelacyjnej pogody, ale zawsze chciałam do Paryża polecieć i zobaczyć to na własne oczy, a nie stać nas, żeby jechać np. na tydzień, a taki wypadzik mały za taką małą kasę jest w sam raz:tak: muszę jeszcze załatwić kogoś do Barta:-p

Idę jeść:-D

reklama
Do góry