reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

wika, martolinka mocne kciukasy dla Was :-)
Qcz a dobrze, trzymam sie jakos, niektorzy mowia ze bardzo dobrze :-D myslalam, ze w 7 miesiacu bede juz rozlazla baba nie potrafiaca sie podniesc z fotela :-D
rozczochrana gratulki:-)
Ja po wizycie jestem troche przerazanona, mala wazy juz ponad 1800g :szok: jak ja ja urodze??? :szok: dzisiejszy termin z USG to 30 stycznia, a wiec 2 tygodnie wczesniej. Ginka powiedziala, ze jak wtedy sie urodzi to bedzie miala ok 3500 g ale jak w terminie to mam sie przygotowac na 4-kilogramowego paczka :-D:-D:-D ale wtedy powiedziala, ze czeka mnie raczej cc, chociaz niekoniecznie, bo cc zalezy od budowy mojej miednicy a nie wielkosci dzieciatka i nawet 4 kg bobasy rodza sie naturalnie :-) kurde, po kim ona taka duza??? my z mezem szczupli, listonosz i nablizszy sasiad to juz w ogole :-p:-D

a tak w ogole to jest przesliczna :-) caly czas dzis ziewala i wkladala paluszki do buzi :-)

reklama
Bunny to jąderko raz jest u góry i nie schodzi , a raz znowu na swoim miejscu.
QCZ więc 30 grudnia &&& będę mocno zaciskać ;-)
Rozczochrana gratulacje !!!! to może w końcu coś się wyjaśni;-)

Dzieki:-) juz nie moge sie doczekac, kiedy ja/jego zobacze.
Troche mnie tez uspokoi, bo odkad nie mam mdlosci, nie ma zadnych objawow swiadczacych o ciazy. Laskotek nie czuje codziennie, moze dlatego, ze po prostu o tym nie mysle. I moj brzuch jakis nieduzy... Mam nadzieje, ze wszystko jest ok.

Maron, rzeczywiscie duza masz dziewczyne:-) 30 stycznia - mniej niz 2 miesiace!!!

Maron gratulacje!!!:tak:

Bunny u nas obędzie się bez zabiegu;-)jądra są ok. Jedno jeszcze się przemieszcza , ale to rozwojowa sprawa więc uff kamień z serca.

Zaraz M przywiezie sushi mmmm;-)szkoda , ze dla mnie bez rybki :-(

Martolinka no to dobrze ze nie bedzie mial zabiegu

Maron a masz jakas fotkę??? Pati nigdy nie pokazal mi na usg jak kciuka ssal a szkoda musi byc to przecudny widok zazdroszcze

Wika a co z Toba ????

Maron gratulacje!!!:tak:

Bunny u nas obędzie się bez zabiegu;-)jądra są ok. Jedno jeszcze się przemieszcza , ale to rozwojowa sprawa więc uff kamień z serca.

Zaraz M przywiezie sushi mmmm;-)szkoda , ze dla mnie bez rybki :-(

Martolinka czytalam i poradzilam sie tescia, ktory jest wysoko postawionych lekarzem, ze szkodliwosc sushi w ciazy jest bzdura. Oczywiscie wszystko zalezy od tego skad sie sushi bierze, ale np mozesz bez problemu jesc sushi z wedzonym lososiem albo krewetka, bo jest zawsze gotowana. Jesli chodzi o listerie, w skrajnych przypadkach szansa zarazeniem jest 1 na 100 tysiecy porcji, wiec bardzo znikoma. W Japonii lekarze polecaja kobietom w ciazy sushi. Jest metoda, zeby sie upewnic, ze sushi jest w porzadku - zamrozenie na 24h.
Jedyna ryba, ktorej trzeba jesc mniej to tunczyk ze wzgledu na rtec, ktora tunczyk w sobie ma. Nie powinno sie jesc surowego tunczyka w ciazy, ale ten w puszce jest ok.

hej :)

Sorki, ze wczoraj nic nie napisałam, ale znowu miałam straszny ból głowy i poszłam spać razem z Igorem.

Z dzidziolkiem wszystko ok:-):-), uffff a strasznie sie bałąm, ze coś jest nie tak.

Zobacz załącznik 413050 Z pozdrowieniami dla e-ciotek:-):-):-)

qcz Ty to umiesz pocieszyc czlowieka :-D no mniej niz dwa miesiace :-D ale na tym etapie podobno termin z USG nie jest juz miarodajny, zreszta poki co na przedwczesny porod sie nie zapowiada, raczej przyjdzie mi urodzic 4 k ( albo wiecej :-p ) szczescia :-D
Ginka mowila ze najbardziej miarodajnym terminem z USG jest ten, ktory wychodzi na badaniu miedzy 12-14 tygodniem ciazy :-) u mnie wskazywaloby to na 4-9 lutego :-) a ja mam jakiegos czuja na 4-5 lutego ;-)
Bunny mam fotki ale niestety nie udalo sie uchwycic paluszka w buzi :tak: jedynie jak ziewa :-D
wika bardzo dobre wiesci :-) jaki okruszek

Ja dzis siedze caly dzien w domu :cool: maz pojechal na zajecia i zejdzie mu do wieczora, auto zabral, a na nogach to mi sie nie chce nigdzie platac. Zaczne przepisywac mu prace magisterska :-) mialam upiec dzis migdalowca, ale mezu wczoraj przywiozl tyleeee ciasta z cukierni, ktora zaopatrywal, ze masakra, mamy w lodowce jak po weselu :-D
Milego dzionka :-)

aaaa i u nas po 3-miesiecznej suszy, dzis zaczal padac deszcz :szok: w sumie padac to za mocne slowo - kropic :tak:

reklama
Do góry