reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witajcie,
nie uwierzycie. Tym razem znowu młody połamał mi modem... teraz na amen i trzeba było nowy kupic... co za dziecko
Qcz, zapomniałam gratki za pierwsze muśnięcia w brzuszku i za przeprowadzkę:-)

Martolinka, już 20 tc:szok::szok: Kiedy idziesz na połówkowe???
idę 6 grudnia:-D

Dziewczyny, czy to normalne, że ja wiecznie głodna jestem:szok::szok::szok::szok: z Igorem nie pamiętam, żebym tyle jadła:no::no:
Można , można;-)

Trina ja smarowałam Niveą;-)
Sownika tulę!!! idź do gina niech Ci sprawdzi te cykle!!
Maron gratki z okazji 30 tc:tak:

reklama
a dziekuje kobitki :-) jeszcze +- 10 tygodni ahhh :-)
bunny no wlasnie ostatnio przeczytalam ze Bambino produkuje Nivea :-D
MamaStacha dzieki za rade :-) wlasnie duzo osob ktore maja kokos - gryke odwraca na kokos i tylko tej strony uzywa wiec chyba zdecydujemy sie na kokos-pianka-kokos :-)
Zdroweczka dla malego!!!!!! :-)
lelek no niby dawno powinnam czuc :-)

Trzymajcie jutro kciuki za usg genetyczne i oby ,,mala'' nie byla zbyt duza :-D na co wskazywalo ostatnie usg genetyczne

Ostatnia edycja:
hej :)

wczoraj już nie wchodziłam na bb, bo miałam masakryczny ból głowy:wściekła/y::wściekła/y: i szybkoooooo poszłam spać:-):-)

Maron &&& za wizytę:-)

Mama Stacha, wszystkiego najlepszego dla 2-latka:-):-)

Lelek, dzieki. Czuję się ok, poza tą sennościa. A Ty trzymaj się dzielnie przy teściówce:tak::tak:

Kobitki, na 17.00 mam wizytę i prosze o &&& bo się bardzooooooooooooooo boję:-:)-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witajcie,

MARON, WIKA &&&&&&&&&&&&&& Mocno zaciśnięte!!!
Za nas też trzymajcie kciuki , bo idziemy do chirurga z Antkiem żeby jadro mu obejrzał, bo pediatra dała skierowanie ze względu na to , że "jądro ucieka":cool2:

Wika Maron trzymam kciuki za wizyty &&&&&&&&&&&&&&

Wika nie bój sie tylko sie ciesz ze podejrzysz dzidziola

oczywiscie zdjecia usg musza byc pokazane :-p

Mama Stacha sto lat dla synka

Martolinka miejmy nadziej ze jaderko zejdzie samo jesli to mozliwe i obejdzie sie bez zabiegu . &&&

Lelek wytrwałości przy tesciowej !!!

Maron najlepszego z okazji 30 tygodni! Toz to juz koncoweczka :-) jak Ci z tym?

Wika czego sie boisz, dziecko? Wszystko bedzie w porzadku. Kciuki oczywiscie bede trzymac. Nie boj sie.

Maron, Martolinka kciukasy za wizyty.

Przedwczoraj mojemu koledze urodzila sie sliczna coreczka, Evie. Punktualne dziecko - urodzila sie dokladnie w terminie:)

W koncu dostalam list z data na polowkowe usg, takze 30 grudnia dowiemy sie co nas czeka - dziewczyna czy chlopak:) im czesciej o tym mysle, tym bardziej wiem, ze chcialabym, zeby byla dziewczynka. Ale wiadomo, ze jakby mial byc synek rozczarowana nie bede:-) niewazne, co tam siedzi. Kocham je juz tak mocno...

Ostatnia edycja:
więc tak
z góry przepraszam że tylko o sobie ale muszę się wyżalic i pochwalić...
Byłam dzisiaj u lekarza...
Najpierw żale.
Kaszle od prawie 2 tygodni zbadała mnie, zmierzyła temperature, ciśnienie, sprawdziła ucho. Powiedziala że to wirus ale że mam tchawice oskrzela i płuca czyste więc nie da mi na to nic i że to ma przejść samo i że ten kaszel może trwac do 6ciu tygodni! Pogieło babe!!
Dała mi zwolnienie za zaległy tydzień a raczej jak to u nas jest formularz do samodzielnego wypełnienia.
Już mnie wyganiała kiedy ja zaczełam zmieniac temat na temat ciąży.
I tu się musze podzielić moją radością.
Dużo słyszałam o tym że nie chca tu dawać skierowań na badania hormonalne. A ja tylko powiedziałam jak wygląda moja sytuacja a ona od ręki wypisała skierowanie. Szala moich odczuć co do tej kobiety wyrównała sie. Mam w nosie że zbagatelizowała kaszel. Skończe zazywać to co brałam do tej ory na własna rękę bo czuje ze mi pomaga. A badania mam na nastepny poniedziałek. :-D
ach. jak się cieszę :-D

więc tak
z góry przepraszam że tylko o sobie ale muszę się wyżalic i pochwalić...
Byłam dzisiaj u lekarza...
Najpierw żale.
Kaszle od prawie 2 tygodni zbadała mnie, zmierzyła temperature, ciśnienie, sprawdziła ucho. Powiedziala że to wirus ale że mam tchawice oskrzela i płuca czyste więc nie da mi na to nic i że to ma przejść samo i że ten kaszel może trwac do 6ciu tygodni! Pogieło babe!!
Dała mi zwolnienie za zaległy tydzień a raczej jak to u nas jest formularz do samodzielnego wypełnienia.
Już mnie wyganiała kiedy ja zaczełam zmieniac temat na temat ciąży.
I tu się musze podzielić moją radością.
Dużo słyszałam o tym że nie chca tu dawać skierowań na badania hormonalne. A ja tylko powiedziałam jak wygląda moja sytuacja a ona od ręki wypisała skierowanie. Szala moich odczuć co do tej kobiety wyrównała sie. Mam w nosie że zbagatelizowała kaszel. Skończe zazywać to co brałam do tej ory na własna rękę bo czuje ze mi pomaga. A badania mam na nastepny poniedziałek. :-D
ach. jak się cieszę :-D

No niestety, z wirusami tak jest, ze trzeba je po prostu odchorowac. Na takie swinstwa grypowo-przeziebieniowe nie ma lekow antywirusowych. Ja w zeszlym roku tak lazilam z wirusem caly tydzien przed moim slubem i w dniu slubu rowniez. Bylo super;] ale powiem Ci, co babeczka powiedziala, zebym sobie zrobila - powiedziala, zeby brac w co 2h na zmiane 2x paracetamol, 2x ibuprofen. W sumie 4 dawki, co 2h. Dwie substancje nie reaguja ze soba, wiec mozna je brac na zmiane, ale nie wolno wiecej niz 2 tabletki na 4h jednej substancji, nie przekraczajac 8 tabletek na dobe.
Dziala. Dbaj o siebie.

Bunny to jąderko raz jest u góry i nie schodzi , a raz znowu na swoim miejscu.
QCZ więc 30 grudnia &&& będę mocno zaciskać ;-)
Rozczochrana gratulacje !!!! to może w końcu coś się wyjaśni;-)

reklama
Do góry