reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Dzięki, aguś!:-) To widzę, że podobnie sobie wszystko zaplanowałyśmy, ja też robię badania pod koniec wakacji/ początek jesieni, bo może będę musiała się na coś zaszczepić, a potem trzeba odczekać ze starankami chyba z 3 miesiące (tak jest np po różyczce), a kwas foliowy też zacznę brać od września, wtedy też chcę odstawić tabletki.
Oj, coś cię chyba korci, żeby już "majstrować" dzidziusia???:-D Lepiej poczekaj, porób te badania...itp tak jak planujesz, chyba wytrzymasz? To już niedługo....:tak:
Szkoda, że Fleur się nie udziela na tym temacie, z tego co wiem, też planuje dzidziusia na rok 2012 (ewent. jak się jakimś cudem uda, to jeszcze na końcówkę 2011- zupełnie jak ja...;-))- Fleur, zapraszamy cię tutaj serdecznie! Prawda, Aga?

reklama
Dzięki, aguś!:-) To widzę, że podobnie sobie wszystko zaplanowałyśmy, ja też robię badania pod koniec wakacji/ początek jesieni, bo może będę musiała się na coś zaszczepić, a potem trzeba odczekać ze starankami chyba z 3 miesiące (tak jest np po różyczce), a kwas foliowy też zacznę brać od września, wtedy też chcę odstawić tabletki.
Oj, coś cię chyba korci, żeby już "majstrować" dzidziusia???:-D Lepiej poczekaj, porób te badania...itp tak jak planujesz, chyba wytrzymasz? To już niedługo....:tak:
Szkoda, że Fleur się nie udziela na tym temacie, z tego co wiem, też planuje dzidziusia na rok 2012 (ewent. jak się jakimś cudem uda, to jeszcze na końcówkę 2011- zupełnie jak ja...;-))- Fleur, zapraszamy cię tutaj serdecznie! Prawda, Aga?

Korci i nie korci różnie to bywa:))
Co ma być to będzie.
Co do badań to chyba poczekam będę spokojniejsza a tak to głowa mi pęknie od zamartwiania się :-/ zobaczymy jak to będzie...
Fleur tak zapraszamy Cię serdecznie na wątek 2012 :tak:
Isana będę 3mała za Ciebie kciuki aby badania wyszły ok i oby wszystko było w porządku ;-)
Dziewczyny zapraszam na mojego fotobloga Fotoblog agnieszkakk.flog.pl pojawiło się kolejne nowe zdjęcie mojego autorstwa :tak:
Pozdrawiam was serdecznie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mamusia Blaneczki- dobrze, że masz chociaż już jedną córcię:-) dlatego nie musisz tak bardzo się spieszyć, rozumiem też, że musisz najpierw wszystko podleczyć, tak jak napisałaś (ja w sumie też- o, choćby taką małą nadżerkę, że o ząbkach już nie wspomnę). To ty teraz musisz się biedulka męczyć z tą alergią? Jak samopoczucie? A pogoda taka piękna...:-) u ciebie też?
Już bierzesz kwas foliowy??? Ja słyszałam, że podobno wystarczy 3 miesiące przed zaciążeniem, więc tak planuję, a wiadomo, że i staranka mogą trochę potrwać...
Ale to dobrze, że z nami tu jesteś, pisz jak najczęściej, co tam u ciebie na bieżąco... ok?
Pierwsza nam sie przytrafila :-D
No nie powiem mam goraczke , kicham prycham i leje mi sie z nosa:crazy: noi przez to mam astme:angry:
Pogoda dopisuje ostatnimi dniami:tak:ale troche pokropi deszcze nawet:dry:
dzis to bylo parnie:tak::tak:
Tak juz biore u nas mowia zeby brac 6 miesiecy wczesniej:tak: a noz sie zdazy cos jak wyjme w listopadzie implant i przyspieszymy akcje:-D

Ja mam grupe krwi A rh- podobno najgorsza...:confused: a noi u nas jest konflikt serologiczny biore przeciwciala a badania na toksoplazmoze itp robili mi w ciazy juz tez mialam nadzereke 2 stopnia i po urodzeniu mowili ze sie zaleczyla bo ciazy oczyszcza i leczy w jakis tam sposob;-)

Pozdrawiam lece zmienic kupke:-D

Ogólnie na forum jestem już prawie 4 lata:)
Na mamach 2011 znalazłam się bo planujemy z mężem drugie dziecko.Bardzo chciałabym urodzić je jeszcze w 2011 roku.
Oficjalnie starań jeszcze nie rozpoczęliśmy bo czekam na wizytę u ginekologa.29 lipca jadę na urlop do Pl i 2 sierpnia mam już umówioną wizytę.Chcę się dokładnie przebadać,zobaczyć czy wszystko jest ze mną ok i ewentualnie zrobić dodatkowe badania jak będzie trzeba.Suwaczek założyłam sobie po to aby pomógł mi on siebie obserwować.8 miesięcy temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne aby po woli oczyszczać organizm.Jak wsio będzie ok na wizycie to zaczynamy starania późnym latem albo jesienią.A do was trafiłam przez przypadek pomyślałam sobie że może mi się nie udać od razu zaciążyć i będę musiała długo czekać na cud i że może kolejny rok czyli 2012 da mi tą możliwość.
Nie wiem chyba odpowiedziałam na Twoje pytanie a jak nie to pytaj dalej śmiało a na wszystko Ci odpowiem:)

Dobry pomysł z tym suwaczkiem też o tym pomyśle :-)

CO do muzyczki na wesele to zapatrujemy się na Dj-a :-)

Przepraszam Was Dziewczyny, że ja tak krótko, ale nie mam czasu od paru dni. Jakaś masakra :-( Jak tylko to wszystko ogarnę to na dłużej zajrzę :-)

Dobry pomysł z tym suwaczkiem też o tym pomyśle :-)

CO do muzyczki na wesele to zapatrujemy się na Dj-a :-)

Przepraszam Was Dziewczyny, że ja tak krótko, ale nie mam czasu od paru dni. Jakaś masakra :-( Jak tylko to wszystko ogarnę to na dłużej zajrzę :-)

Misia pewnie załóż sobie taki suwaczek również:)
Jak wszystko ogarniesz to wracaj do nas :tak:

Uciekam spać.Dobranoc dziewczyny:)

reklama
Fleur- miło cię tu widzieć!:-):-):-) my też do końca nie wiemy, kiedy zafasolkujemy i w związku z tym na jaki rocznik trafimy, więc jesteś tu jak najbardziej na miejscu, tym bardziej, że tutaj póki nie jest tak tłoczno jak na mamach 2011, to możemy lepiej się na sobie skupić, dokładniej rozpatrzyć pytania/ problemy/ wątpliwości...itp każdej dziewczyny.

Mam nadzieję, że będziemy tu się wszystkie wzajemnie wspierać przed i w trakcie staranek o nasze wymarzone baby...:tak:

Aga, ty też nas nie opuszczaj, twoje rady są bezcenne...;-)

Misia, rozumiem, że teraz jesteś mocno zajęta, bo i nauka i przygotowania do ślubu... ale jak tylko znajdziesz chwilkę, to coś skrobnij.
Fajnie, że będziecie mieć dj'a- będzie niezła zabawa!:happy2:

Mamusia Blaneczki- mam nadzieję, że te dolegliwości szybko ci miną... A swoją drogą, dobrze, że mi przypomniałaś o kwestii grupy krwi, chyba powinniśmy jeszcze przed ciążą sprawdzić z mężem jaką mamy, czy nie ma konfliktu serolog.?

Ja już uciekam i życzę spokojnej nocki!!! Do następnego "klikania".........:-):-)

Do góry